.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Pitanje časti, 8. - 13. svibnja

img placeholder
,
hr_HR

Dramska serija govori o životnoj priči mlade djevojke Neriman iz četvrti Fatih koja je razapeta između tradicije i suvremenosti.

1. ep. - 8. svibnja

Neriman (Neslihan Atagül) je mlada djevojka koja s ocem i tetkom živi u starom dijelu Istanbula, četvrti Fatih. Odgajana je konzervativno i tradicionalno. Sve svoje snove pretače u slike koje crta. Pored toga što predivno slika, vrijeme provodi sa ljubavi iz djetinjstva Sinasijem (Yunus Emre Yildirimer). On je student tradicionalne turske glazbe. Ne zna ništa osim svoje struke i Neriman, kod koje ide čim mu završe predavanja. Jednog dana, sasvim slučajno, naleti na sestričnu Pelin (Dilara Oztunc) koja živi modernim životom u bogatoj četvrti Istanbula. Pelin zna kako je Neriman odgojena, te da ne smije izlaziti. Kako bi je ponizila pozove ju na tulum. Neriman jako želi ići, ali zna da je otac nikada ne bi pustio, a Sinasi to ne bi odobrio. Neriman samo želi iskusiti nešto drukčije, jedna noć će joj biti dovoljna za cijeli život. 1 Zna da nakon što se uda za Sinasija neće imati prilike upoznati moderan Istanbul. Zato odluči tajno otići na tulum, a uz pomoć prijateljice se pretvori u Pepeljugu.

2. ep. - 9. svibnja

Madžit se pokušava približiti Neriman, a to će je podsjetiti na nesretni događaj koji je proživjela Asli i na sve ono što mu je uslijedilo. Neriman će u panici izazvanoj svime time rješenje potražiti u dubinama bosporskog tjesnaca. Nakon onog što su proživjeli na jahti, Neriman i Madžita opsjedaju vrlo neugodne uspomene. Težak kraj večeri zbog tuge u obitelji koju je izazvala izrekavši laž prouzročit će kod Neriman osjećaj krivice. Pokraj svih tih muka i nad njezinim se odnosom sa Šinasijem sve više nadvijaju crni oblaci. Neriman je duboko povrijeđena Šinasijevim zbližavanjem s Ozlem, njegovom kolegicom s konzervatorija. Baš kada za sve teškoće koje proživljavaju Neriman, njezina obitelj i Šinasi postane moguće da budu riješene, u Fatih stiže nepozvani gost koji će opet zamutiti vodu.

3. ep. - 10. svibnja

Madžit, kao nepozvani gost u četvrti, prilično je uzburkao strasti u Fatihu. Šinasi, koji je nesiguran, počinje udaljavati Neriman od sebe. Neriman, čija je glava puna svega, zapada u krizu od Šinasijevih pritisaka. Iste se stvari događaju u odnosima između Pelin i Madžita. Madžit, čiji su osjećaji pomiješani, jako opterećuje i Pelin i izlaže je pritiscima. Ustvari sve te situacije opet upućuju Madžita i Neriman na kontakt. Dok Kerim Ardža razmišlja o tome da Madžita stavi na čelo tvrtke koju će osnovati, gospodin Selim će predložiti nešto drugo pa će to opet poremetiti sve odnose. U tom trenutku Neriman zapada u šok jer je primijetila da je izgubila narukvicu koja ima veliko značenje za nju i njezinu obitelj. U nastojanju da to riješi a da nitko ne zna, Fahrijeina će zamisao u potpunosti izmijeniti Nerimanine planove.

4. ep. - 11. svibnja

Prijedlog Madžita, komu se obratila za savjet u pogledu izgubljene majčine narukvice, doveo je Neriman u tešku situaciju. Ona će biti potpuno bespomoćna u vezi s tim prijedlogom i neće znati što poduzeti. Šahika ulazi u njihove života na tajnovit način kao osoba puna iznenađenja i sve će šokirati svojom prošlošću, a pogotovo Gulter. Neriman i Šinasi i dalje su u lošim odnosima kao što su bili već neko vrijeme. Između njih ubacuje se i Ozlem koja se pokušava približiti Šinasiju. Asli, koja ne želi ništa odati svojoj obitelji, ne zna što bi poduzela u pogledu Kaderova i Emreova okrutnog ponašanja. Dok se u vili Ardžaoglu provode ugodni trenuci, postavlja se pitanje hoće li se naći pravi vlasnik dijamantnog prstena koji je prije uzeo Madžit.

5. ep. - 12. svibnja

Pelin je ponovno ugledala Neriman i Madžita u četvrti što ju je dovelo do gubitka kontrole nad samom sobom. Neriman se nalazi na petlji prije bosporskog mosta, ali joj ponovno netko zakuca na vrata i opet se sve pretvara u zbrku. Pelin koja je ugledala Neriman i Madžita je u šoku. Svi se pitaju kako će Madžit reagirati na tu situaciju. U Fatihu je glavna tema i dalje Šahika, ali držanje i odnos gospodina Faiza prema njoj dovest će do povlačenja znatiželjnika. To što se pojavila Neriman, bit će izazov za sve iz Harbije dok će se u Fatihu donositi odluke o budućnosti Neriman i Šenasija.

6. ep. - 13. svibnja

Pelin ostvaruje svoje planove u vezi s Neriman pa u skladu s time biva opijena pobjedom i srećom što je ostvarila cilj. Neriman pak teži poboljšanju svog stanja, ali postavši svjedokom približavanja Ozlem i Šenasija, povrijeđena je mišlju da se uzalud trudila. Šinasi, obuzet bijesom i ljutnjom, na pragu je svijeta koji ga nije zanimao umjesto da ide tragom svojih snova. Neriman, koja ne zna što da radi, pokrenut će se na osnovi ideje koju su joj dale Šahika i Fahrije.

Seriju 'Pitanje časti' ne propustite pratiti od utorka do nedjelje na Domi TV.Tagovi