novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Ostati živ, 7. - 8. travnja

Ostati živ
,
hr_HR

'Ostati živ' je dokumentarno igrani serijal koji se bavi rekonstrukcijama istinitih priča ljudi koji su se iz naizgled izgubljenih i pogibeljnih situacija zahvaljujući stjecaju sretnih okolnosti ili ljudske solidarnosti izvukli i preživjeli.

2. ep. - 7. travnja

Mlada Riječanka, Romina Stellini, živi je dokaz da intuiciji treba vjerovati. Jednog vjetrovitog nedjeljnog popodneva Romini je intuicija govorila da nije trenutak za prkošenje gravitaciji. Romina je ipak skočila padobranom i odletjela u nepoznato. Puka sreća pomogla joj je da nakon nekoliko stotina metara sleti na žice dalekovoda, umjesto da se polomi na stijenama. Nakratko joj je laknulo, a tada je shvatila da je između nje i zemlje ponor od trideset metara i da su žice pod visokim naponom. Srećom, ostala je živa da bi pričala o tome.

3. ep. - 8. travnja

U Hrvatskoj je malo sretnika koji organ za neophodnu transplantaciju imaju prilike dobiti sa živih donora. Nakon godina na hemodijalizi, Draganu Raspoviću svoj je bubreg odlučila dati supruga Ružica. Istovremeno, svog je sina, Borislava Maoduša, od patnje na dijalizi odlučila spasiti Boženka Barišić. Ni supružnici, a ni majka i sin, nisu imali podudarne krvne grupe. Rizik za operaciju bio je prevelik. Liječnici KB Merkur ustanovili su da rješenje za spas ipak postoji. Potpuno novim pristupom transplantaciji, napravili su križaljku koja je pokazala da istu krvnu grupu imaju Ružica i Borislav, a i da su kompatilibni Boženka i Dragan. Odlučili su se za prvu unakrsnu transplantaciju bubrega kod nas. Operacije su se odvijale istovremeno u 4 sale, a na njima je sudjelovalo preko trideset članova medicinskog osoblja.

Emisiju 'Ostati živ' ne propustite pratiti vikendom u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi