novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Ostati živ, 28. - 29. travnja

ostati živ
,
hr_HR

'Ostati živ' je dokumentarno igrani serijal koji se bavi rekonstrukcijama istinitih priča ljudi koji su se iz naizgled izgubljenih i pogibeljnih situacija zahvaljujući stjecaju sretnih okolnosti ili ljudske solidarnosti izvukli i preživjeli.

8. ep. - 28. travnja

Vukovarac Zoran Jurković preživio je udar groma. Vjerojatnost da će čovjeka pogoditi grom je 1:400 000, a preživljava iznimno mali postotak unesrećenih. Zorana je grom najvjerojatnije udario u glavu i izašao kroz penis. Kod udara groma većina unesrećenih umire od zastoja srca ili oštećenja srčanog mišića. Slučaj 32-godišnjeg Zorana tim je nevjerojatniji, jer opekline na njegovom tijelu pokazuju da mu je grom prešao cijelom lijevom stranom prsa, ali srce se nekim čudom ipak nije našlo u strujnom krugu. Zoran je prije nešto više od dvije godine preživio i operaciju zloćudnog tumora.

9. ep. - 29. travnja

Legendarni dinamovac Stjepan Lamza prvi put nakon 40 godina govori o padu koji je prekinuo veliku sportsku karijeru, a o njegovoj nogometnoj veličini svjedoče Zlatko Škorić, Krasnodar Rora, Fredi Kramer, Ćiro Blažević i drugi velikani generacije.
O uspjehu koji je postigla Dinamova generacija iz 1967. godine, današnji Dinamo, a i svi ostali hrvatski klubovi, mogu samo sanjati. Jedan za drugim padali su najveći europski klubovi i osvojen je Kup velesajamskih gradova. Velik dio tog uspjeha može se pripisati samo jednom igraču, nogometnom virtuozu kojemu je težak pad oduzeo finale i nastavak sportske karijere.

Emisiju 'Ostati živ' ne propustite pratiti vikendom u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi