Pogledajte kakve je vratolomije izvodio Tom Cruise kao Ethan Hunt

Nemoguća misija
,
hr_HR

On ne bježi od opasnosti

‘Nemoguća misija’ prvi je od pet nastavaka akcijskog trilera snimljen 1996. godine čija je radnja temeljena na istoimenoj TV seriji.

Jim Phelps (Jon Voight) priprema još jednu operaciju svog tima. Cilj je spriječiti vladinog agenta da teroristima, švercerima oružja i sličnim zlikovcima proda listu svojih kolega. Cijela bi operacija, na čijem je čelu Ethan Hunt (Tom Cruise), trebala biti rutinska. Ali stvari krenu naopako i cijeli je tim masakriran. Hunt je, zajedno s Phelpsovom suprugom (Emmanuelle Beart), jedini preživjeli, a upravo zbog toga ga njegov nadređeni (Henry Czerny) smatra izdajnikom. U nastojanju da spere ljagu sa svog imena i otkrije tko je krtica, Hunt će se za pomoć obratiti specijalistima za provale.

Glavnog lika Ethana Hunta glumi Tom Cruise koji je sve scene snimao sam, bez dublera, iako su bile opasne, izazovne te su zahtjevale izvrsnu fizički spremu. Scena u kojoj eksplodira golemi Akvarij restoran snimana je na dvije lokacije. Eksplozija akvarija i Ethanovo bježanje iz restorana snimljeni su u studio Paramount Studios, dok je Ethanovo bježanje od bujice vode niz ulicu snimljeno u Pragu na starom gradskom trgu.

Tom Cruise je u poznatoj sceni u kojoj visi sa stropa neprestano tijekom snimanja udarao glavom u pod dok nije došao na ideju da u cipele stavi kovanice kako bi bolje održavao ravnotežu. Kolege su rekle kako je glumac u odličnoj fizičkoj spremi te ima jako dobru koordinaciju. U nekim se scenama radilo o sekundama, a koliko je opasno bilo provjerite u videu.

Film 'Nemoguća misija' pogledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!Tagovi