6. sezona humoristične priče o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi od 26.05. na Doma TV-u.

Serija 'Gilomorice' je humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi u čijem su središtu Loreai Gilmore i njezina kći Rory. Doma TV gledatelje vodi u izmišljeni gradić u Connecticutu pun umjetnika i sanjara.

Lik Rory utjelovljuje šarmantna glumica Alexis Bledel, koja je u zadnje vrijeme izrazito popularna diljem svijeta jer se spominje kao izgledna protagonistica ekranizacije bestsellera 'Pedeset nijansi sive', koji je zaludio čitateljice diljem svijeta.

U šestoj sezoni tridesetak godina stara Lorelai Gilmore (Lauren Graham) i vlasnik restorana Luke Danes (Scott Patterson) počinju planirati budućnost, ali Lukeu postane neugodno kad se proširi glas da je Lorelai zaprosila njega. Povrijeđena što je njezina kći Rory (Alexis Bledel) odlučila napustiti Yale i živjeti s dobrostojećim djedom i bakom, Emily (Kelly Bishop) i Richardom (Edward Herrmann), Lorelai im kaže da mogu preuzeti daljnju brigu o Rory.

O glumicama:

Lauren Graham kao Lorelai Gilmore
Lauren Graham odrasla je u Sjevernoj Virginiji, a pohađala je Barnard College u New Yorku gdje je diplomirala engleski jezik. Kasnije je Lauren završila i studij glume, a 1995. godine se preselila u Los Angeles. Odigrala je mnogobrojne uloge među kojima su i one gostujuće u 'Seinfeldu' i seriji 'Treći kamenčić od sunca'. Tumačila je djevojku Keanua Reevesa u filmu 'Sweet November'. Njezin prvi izlet na veliki ekran bio je u trileru 'Nightwatch' u kojemu je glumila s Patriciom Arquette i Ewanom McGregorom. Glumila je i u filmu 'One True Thing'.
Za ulogu Lorelai u 'Gilmoricama' Lauren je bila nominirana za Zlatni globus. Zanimljivo je kako je ova glumica 2003. godine otvorila svoju produkcijsku kuću naziva 'Good Game'.

Alexis Bledel kao Rory Gilmore
Alexis Bledel je na malom ekranu debitirala upravo s ulogom Rory u serije 'Gilmorice'. Ova prelijepa glumica rođena je u Houstonu te je prije glume bila model. Njeni roditelji ohrabrili su je da se učlani u obližnje kazalište kako bi pobijedila svoju sramežljivost. Glumila je u predstavama 'Our Town', 'Čarobnjak iz Oza' i 'Aladin'. Materinji jezik joj je španjolski, a engleski je tek naučila u školi. Ostvarila je ulogu u filmovima 'Sin city' i 'Vječni Tuckovi' te gostujuću ulogu u popularnoj seriji ´Momci s Madisona´. U zadnje vrijeme Alexis se spominje kao potencijalna glavna glumica u ekranizaciji hit romana ´Pedeset nijansi sive´.

(Gilmore Girls), SAD, 2000., serija
6.sezona, 22 nastavka
Autor: Amy Sherman-Palladino
Izvršni producenti: Amy Sherman-Palladino, Gavin Polone

Glume:
Lauren Graham.....Lorelai Gilmore
Alexis Bledel.....Rory Gilmore
Melissa McCarthy....Sookie St. James
Keiko Agena.....Lane Kim
Yanic Truesdale.....Michel Gerard
Scott Patterson.....Luke Danes
Kelly Bishop.....Emily Gilmore
Edward Herrmann.....Richard Gilmore

Pripremite se za neograničenu porciju šarmantnog dijaloga i ispijanja kave od 26.05. u 10.25 sati na programu Doma TV-a.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju