Seriju 'Sljedbenici' koju su američki kritičari proglasili najuzbudljivijom novom serijom pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u.

Doma TV premijerno donosi napeti kriminalistički triler producenata 'Vampirskih dnevnika' i 'Vriska' - 'Sljedbenici'. Serija prati agente FBI-a koji u suradnji s bivšim agentom Ryanom Hardyjem pokušavaju uhvatiti genijalnog serijskog ubojicu koji zahvaljujući inteligenciji i karizmi okupi i pokrene kult sljedbenika. Situacija svakim trenutkom postaje sve opasnija dok zloglasni psihopat manipulira cijelom mrežom ubojica na slobodi. Serija je proglašena najuzbudljivijom novom serijom na dodjeli nagrada američkih kritičara.


FBI procjenjuje da trenutno u SAD-u živi tristo aktivnih serijskih ubojica. Što bi se dogodilo da se povežu i počnu međusobno komunicirati? Što da mogu surađivati i udruživati se? Što da ih genijalan i karizmatičan, no psihopatski um okupi i pokrene kult koji slijedi svaku njegovu zapovijed? Kad Joe Carroll (Purefoy), zloglasni serijski ubojica osuđen na smrt, pobjegne, FBI poziva bivšeg agenta Ryana Hardyja (Bacon) kao konzultanta na slučaj. Iako se povukao iz javnosti, Hardy je zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003., nakon što je Carroll ubio četrnaestero studentica na kampusu sveučilišta u Virginiji gdje je predavao književnost.



Hardy zna sve o Carrollu. On ga poznaje bolje nego itko. Možda je jedini psihološki i intelektualno dorastao Carrollu. No Ryan Hardy koji je riješio Carrollov slučaj prije mnogo godina danas više ne postoji. Hardy nosi fizičke i psihičke ožiljke proizašle iz lova za serijskim ubojicom i mnogo je prošlo otkad je posljednji put radio na terenu. Ova nova istraga njegovo je iskupljenje, njegov poziv u akciju. Za razliku od prvotne istrage prije mnogo godina, Hardy više ne odlučuje. Usko surađuje s FBI-evim timom koji uključuje mladog i oštroumnog Mikea Westona (Ashmore) i FBI-evu stručnjakinju Debru Parker (Parisse) koja vodi istragu o Carrollu i njegovim sljedbenicima. Iako se čini da ga Weston idolizira, većina tima smatra da od Hardyja imaju više štete nego koristi. No Hardy dokazuje svoju vrijednost kad otkrije da je Carroll potajno komunicirao s mrežom sljedbenika u vanjskom svijetu. Ubrzo postaje očito da je planirao više od samo bijega iz zatvora.

Više pročitajte na linku Sljedbenici

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju