Samuel L. Jackson dokaz je da se trud i težak rad uvijek isplate.

Neobično zanimanje bivšeg policajca Toma Carvera (Samuel L. Jackson) je čišćenje mjesta zločina nakon uviđaja policije. Nakon čišćenja luksuzne rezidencije iz predgrađa u kojoj se dogodilo brutalno ubojstvo, uklonivši krucijalni dokaz Carver postane upleten u zataškavanje zločina. Odlučan u naumu da istraži ubojstvo, u pomoć poziva svog bivšeg partnera Eddieja Lorenza (Ed Harris).

U glavnoj ulozi ovog kriminalističkog filma gledamo legendarnog Samuela L. Jacksona koji je postao slavan početkom devedesetih zbog niza zapaženih izvedbi nakon kojih je stekao status velike filmske zvijezde i kulturne ikone. Filmovi u kojima je nastupio u glavnoj ili sporednoj ulozi zaradili su ukupno 2,28 do 3,95 milijardi dolara na sjevernoameričkom box-officeu, što ga postavlja na osmo, računajući samo glavne uloge, ili drugo mjesto najuspješnijih filmskih zvijezda, računajući sporedne uloge, dok je ispred njega samo glumac Frank Welker. Uz to, ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao glumac čiji su filmovi zaradili najviše novaca.

Jackson je u mladosti odlučio upisati Morehouse College kako bi studirao arhitekturu, ali uskoro se prebacio na dramu. Ubrzo nakon toga pojavio se u nekoliko TV filmova, a njegov prvi dugometražni film bio je 'Together for Days'. Nakon prvih uloga, odlučio se preseliti iz Atlante u New York gdje je proveo sljedećih deset godina pojavljujući se u kazališnim komadima. Jacksonu je u njegovoj ranoj karijeri uglavnom u malim ulogama u filmovima kao mentor pomagao Morgan Freeman, a 1990. se pojavio u maloj ulozi u filmu Martina Scorsesea 'Dobri momci', kao stvarni mafijaški suradnik.

U privatnom životu, Jackson je strastveni obožavatelj košarke, a nakon snimanja 'Prljavih poslova' u Liverpoolu, postao je navijač istoimenog nogometnog kluba. Jackson uživa igrati golf, a izjavio je da bi igrao na PGA turnirima kad bi morao izabrati drugu karijeru te da je to jedino mjesto na kojem se može 'odjenuti kao svodnik i savršeno se uklapati'. Osim toga, rekao je kako u svojim filmskim ugovorima ima klauzulu koja mu dopušta da dva dana tjedno može igrati golf.

Zanimljivo je da je Jackson je u stvarnom životu ćelav, ali u filmovima uživa nositi razne vlasulje. Otkrio je kako svaki svoj film gleda u kinima s publikom tvrdeći da je oduvijek uživao u gledanju vlastitog rada, još od razdoblja kada je nastupao u kazalištima. Kao potvrdu za svoj rad u filmskoj industriji 13. lipnja 2000. dobio je svoju zvijezdu na Hollwoodskoj stazi slavnih.

Film 'Čistač' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju