Tom Cruise je ulogu shvatio krajnje ozbiljno.

Jerry Maguire (Tom Cruise) je sportski agent koji ima sve - uspješnu karijeru, gomilu klijenata i još veću gomilu novca, kao i seksi-zaručnicu Avery (Kelly Preston). Jedne noći mučen grižnjom savjesti što zbog njegove pohlepe sportske zvijezde završavaju u bolnici, odlučuje napisati memorandum u kojemu svojoj tvrtki preporuča da se orijentira manje na zaradu, a više na dobrobit svojih klijenata.

Memorandum doživljava ovacije od strane kolega, koje iznenada zašute u trenutku kada Jerry dobije otkaz. Jedino se idealistički raspoložena tajnica odazove njegovom pozivu da mu se pridruže u samostalnoj tvrtki, a od klijenata ostane mu vjeran samo slabo poznati ragbijaš Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr).

Ostavši bez svega, Jerry ponovno nastoji pronaći smisao svog života, dok se njegova jedina zaposlenica (Renee Zellweger), samohrana majka, mora suočiti s osjećajima koje gaji prema svom novom poslodavcu.

Cuba Gooding Jr. za ulogu u filmu osvojio je Oscara kao najbolji sporedni glumac, a film je nominiran u još četiri kategorije (scenarij, glavni glumac, montaža, fotografija), Tom Cruise osvojio je Zlatni globus, a film je za istu nagradu dvostruko nominiran. Tom Cruise je plakao kada je prvi puta pročitao skriptu filma.

Komediju 'Jerry Maguire' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju