.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Navy CIS

,
hr_HR

PON - SUB 19.45

(Navy CIS: Naval Criminal Investigative Service), SAD, 2007.
CBS, 5. sezona

Autor i izvršni producent: Donald P. Bellisario
Izvršni producenti: Chas. Floyd Johnson, Shane Brennan i Donald P. Bellisario
 

NAGRADE:

2004. godine druga najgledanija serija CBS-a
2004. nagrada ASCAP za najbolju seriju
2005. Emmy – nominacija za najboljeg gostujućeg glumca (Charles Durning)
2005. BMI Film & TV – nagrada za glazbu u seriji
2006. dobila nagradu 'Imagen Foundation' za najbolju sporednu žensku ulogu (Cote de Pablo)
2006. nagrada ASCAP za najbolju seriju
2008. nominirana za Emmy za epizodnu ulogu u seriji
2008. nominirana za nagradu Mladih umjetnika za najbolju glumačku izvedbu
gostujuće mlade zvijezde (Dominic Scott Kay Young)

ULOGE:

Mark Harmon ... Leroy Jethro Gibbs
Cote de Pablo… Ziva David
Pauley Perrette ... Abby Sciuto
Michael Weatherly ... Anthony Dinozzo
David McCallum ... dr. Donald 'Ducky' Mallard
Sean Murray ... Timothy McGee
Lauren Holly…. Jenny Shepard
Armand Assante ... La Grenouille
Scottie Thompson ... Jeanne Benoit

U petoj sezoni tim NCIS opet dolazi u razna iskušenja kako bi istražio zločine koji su na bilo koji način povezani s marincima ili mornaricom. U novim nastavcima glumačku ekipu će dodatno pojačati glumac Armand Assante u ulozi krijumčara oružjem.

U petoj sezoni tim Navy CIS, pod vodstvom Gibbsa, borit će se s krijumčarom oružja La Grenouilleom (Armand Assante). Također će se šef Gibbs morati boriti sa svojim 'duhovima prošlosti' nakon što otkrije da je njegova bivša žena ključna svjedokinja u jednom slučaju. Gibbs će rješavati i slučaj davnog ubojstva kćerine prijateljice. Specijalni agent Anthony Dinozzo (Michael Weatherly) počinje gajiti osjećaje prema Jeanne (Scottie Thompson). Jeanne je kći opakog krijumčara oružja La Grenouillea. Anthony napravi fatalnu pogrešku i tijekom tajnog zadatka zaljubi se u kćer najvećeg neprijatelja tima Navy CIS-a. Nakon ubojstva La Grenouillea (Armand Assante) cijeli tim Navy CIS dolazi pod istragu FBI-a.


ULOGE:

Mark Harmon…..Leroy Jethro Gibbs


Svojim glumačkim talentom Mark Harman zaradio je brojne prestižne nagrade i nominacije. Nominaciju za nagradu Emmy u kategoriji za najbolju sporednu ulogu zaslužio je nastupom u još jednoj izuzetno hvaljenoj seriji 'Zapadno krilo'. Dvije godine za redom nominiran je za nagradu Zlatni globus za ulogu u seriji 'Reasonable Doubts'. Nagrađivan je i za svoj nastup u seriji 'Chicago Hope'. U seriji NCIS utjelovljuje Specijalnog agenta Leroya Jethroa Gibbsa bivšeg marinca časnika čijim istražiteljskim sposobnostima nema premca.
 

Michael Weatherly …..Anthony DiNozzo

Michael Weatherly poznat je po svojoj ulozi Logana u seriji 'Tamni Anđeo'. Svoju je televizijsku karijeru počeo u sada već kultnom 'The Cosby Showu'. Ostvario je i nekoliko zapaženih filmskih uloga. U Navy CIS-u ga gledamo kao bivšeg detektiva za ubojstva. Ponekad djeluje kao vječiti adolescent, no njegov je instinkt na terenu superioran i nezamjenjiv.
 

Cote de Pablo …..Ziva David

Ova rođena Čileanka karijeru je započela glumeći u sapunici ‘All My Children’, a vodila je i vlastiti talk show ‘Control’. U Navy CIS–u tumači ulogu Zive David, bivše agentice Mosada.
 

Pauley Perrette…..Abby Sciuto

Pauley Perrette iskazala se u serijama 'CSI', 'Murder One' te '24', a gledali smo je i u izvrsnom filmu 'Put do slave'. Osim što se bavi glumom Perrette je i pjesnikinja, glazbenica, aktivistica u borbi za ljudska prava, književnica, fotografkinja i producentica. Kao Abby Sciuto u Navy CIS-u ona je vrhunska znanstvenica forenzičarka čiji crni humor savršeno odgovara njenom ekscentričnom 'darkerskom' stilu odijevanja.
 

Sean Murray …..Timothy McGee

Murray je gostovao u brojnim poznatim i rado gledanim serijama kao što su 'JAG', 'Boston Public' i 'Hitna služba'. U Navy CIS–u ga gledamo kao briljantnog kompjuterskog stručnjaka čije znanje nije zasjenila njegova nesigurnost na terenu.
 

Lauren Holly …..Jennifer Shepard

Njen televizijski opus uključuje uloge u serijama 'Chicago Hope' and 'Picket Fences' no vrlo je poznata i hvaljena i u svom filmskom radu. Impresivan niz naslova uključuje dvadesetak naslova od kojih su najpoznatiji 'Glup i gluplji', 'Što žene žele', 'No Looking Back', 'Any Given Sunday', 'Sabrina'. Lauren u ovoj seriji gledamo kao Jennifer Shepard šeficu Navy CIS – a, koja sa Gibssom ima zamršenu romantičnu povijest.
 

David McCallum…..Dr. Donald "Ducky" Mallard

David McCallum rođen je u Škotskoj iz koje je u Ameriku doselio 1961. Impresivan je broj od 30 knjiga na kasetama kojima je posudio svoj glas. Za ulogu Illya Kuryakina u 'The Man from U.N.C.L.E.' nominiran je za dvije nagrade Emmy. U Navy CIS–u glumi nezamjenjivog asistenta tima, medicinskog vještaka dr. Donalda Mallarda, koji sve zna, jer je u svojoj dugoj karijeri sve već i vidio. Svoje znanje uvijek će rado podijeliti s Gibbsovom ekipom.
 

Scottie Thompson …..Jeanne Benoit

Jeanne Benoit je liječnica i kći opasnog krijumčara oružjem La Grenoulliea. Specijalni agent Anthony Dinozzo je dobio zadatak da joj se približi te tako sazna informacije o njenom ocu. No, ipak on se u nju zaljubi što se pokaže kobnom pogreškom. Jeanne kasnije optuži Tonya da je kriv za ubojstvo njenog oca.
 

La Grenouille…..Armand Assante

La Grenouille je opasni krijumčar oružjem. Nakon njegove smrti cijeli tim Navy CIS-a dolazi pod istragu FBI-a. U njegovu kćer Jeanne zaljubi se specijalni agent Anthony što se pokaže kobnim za cijeli tim. La Grenouillea tumači šarmantni Armand Assante poznat po svojim ulogama u mnogobrojnim filmovima 'Striptiz' i 'Kraljevi Mamba', a nominiran je za četiri Zlatna globusa.

 Tagovi