Nesvakidašnja dokumentarna emisija gledateljima će prikazati kako se ovaj par bori protiv izazova koje nosi majka priroda i na koji način preživjeti u surovim uvjetima.

Muškarac, žena i divljina’ emisija je o Mykelu i Ruth Hawke, mužu i ženi koji se dovode u situacije preživljavanja slične onima u emisijama Preživljavanje udvoje i Čovjek protiv divljine.

Mykel je bivši član Zelenih beretki, a njegova žena Ruth England glumica i novinarka koja odlazi s njim kako bi naučila razne tehnike preživljavanja. Mykel je naravno mnogo iskusniji od Ruth što se tiče aktivnog preživljavanja, ali i Ruth ima iznenađujuću količinu znanja. Ostavimo li postrani neukusne implikacije sposoban muškarac / neiskusna žena, mnogi će priznati da će se lakše poistovjetiti s Ruth i da je riječ o osvježavajućoj promjeni nakon uobičajenih „zvijezda“ emisija o preživljavanju.



Emisija se fokusira na Hawkeovo podučavanje žene raznim tehnikama preživljavanja kao što je paljenje vatre bez pomoći modernih pomagala poput šibica i upaljača, lociranje i tretiranje izvora vode i jedenje netradicionalnih oblika hrane, kao što su insekti i divlje biljke. Ekipa hitne za vrijeme snimanja stalno je bila u blizini i korištena je tijekom snimanja prve sezone, na primjer kada je England svladala iscrpljenost zbog velikih vrućina i dehidracije u meksičkoj pustinji.



Svaki nastavak vodi Mykea i Ruth Hawke na novu svjetsku lokaciju: od vulkanskog otoka Montserrat nepodobnog za život sve do žestoke vrućine Doline smrti koja ne prašta. Hawkeovi će hrabro posjetiti surov i pust teren Tasmanije i naći se zaglavljeni na moru u malom čamcu bez vode.„Nagon za preživljavanjem“ oduvijek je bila mantra Mykea Hawka koji je sudjelovao u stotinama misija u nekim od najopasnijih mjesta na svijetu, uključujući ratna područja u kojima je morao živjeti u sjeni, pješke tražeći izlaz iz gustih džungla i suhih pustinja. Kapetan Myke Hawke ili „Hawke“ kako je poznat, jedan je od najvećih svjetskih stručnjaka za preživljavanje. Obuka za Zelene beretke naučila ga je da ne postoji situacija s kojom se ne bi mogao nositi. Bar je tako bilo dosad. Ruth je provela posljednjih deset godina na svojim divljim putovanjima kao novinarka i snimateljica. Sama je mjesecima snimala ruralna plemena na Borneu i istraživala je najudaljenije svjetske kutke, od Afrike do Azije i dalje. Sada je pristala na svoji najteži dokumentarni zadatak do danas… Snimati muža na najizazovnijim mjestima na Zemlji.

Zajedno će se boriti za preživljavanje, često samo nožem i odjećom na leđima kao jedinom zaštitom. Iz prve će ruke pokazati što je potrebno za preživljavanje gradeći zaklone od lokalnih materijala, lukavo paleći vatru bez pomagala, loveći i berući hranu koje nema u izobilju i, ono najvažnije, kako pronaći najvažniji element za preživljavanje, vodu. Zajedno će svladati opasne terene i neprospavane noći boreći se protiv prirode i držeći se „nagona za preživljavanjem“. Svaki nastavak prati njihov posjet novoj lokaciji u trajanju od tjedan dana tijekom kojih pokušavaju preživjeti u prirodi i jedno s drugim.

Dokumentarnu emisiju 'Muškarac, žena i divljina' pratite subotom na Doma TV-u.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju