Muškarac, žena i divljina, 9. veljače

Muškarac, žena i divljina 2. sezona - 3
,
hr_HR

Muškarac, žena i divljina emisija je o Mykelu i Ruth Hawke, mužu i ženi koji se dovode u situacije preživljavanja slične onima u emisijama Preživljavanje udvoje i Čovjek protiv divljine.

 1. sezona, epizoda 1.

Samo s odjećom na leđima i dva noža, Myke i Ruth naći će se usred najveće pustinje u Sjevernoj Americi tijekom iznimno suhe sezone. Otpočetka im je voda najveća briga. Svako mjesto na kojem pokušaju kopati suho je. Pribjeći će pijenju Mykeova urina, a jedini drugi izvor tekućine koji uspijevaju naći skriven je u bodljikavim kaktusima. To nije ni približno dovoljno vode na mjestu na kojem bi trebali piti od tri do četiri litre na dan da bi preživjeli i zato će dehidracija brzo nastupiti. Vrelo sunce i golema vrućina ubrzo će isisati svu energiju iz njih, ali Ruth će to posebno osjetiti jer će se njezino stanje rapidno pogoršati i postati vrlo ozbiljno.
Ruth će kolabirati nakon toplinskog udara i stoga će biti pozvan liječnik iz baznoga kampa filmske ekipe udaljenog oko 1,6 kilometara. Bit će u smrtnoj opasnosti jer će temperatura njezina tijela doseći točku kada zatajenje organa samo što nije počelo. Doktoru će trebati nekoliko sati da rehidrira Ruth i vrati je u stabilno stanje. Odlučuje nastaviti sljedeća dva dana s Mykeom dok sišu kaktus i traže hlad. Uza zadnje zalihe energije Myke rabi metodu pluga za paljenje vatre koja će ih grijati tijekom hladnih pustinjskih noći, a na kojoj će i ispeći čegrtušu koju je uspio ubiti. Iako Myke nije podlegao toplinskom udaru, jedva se drži. Spas ne može doći prerano. Pustinjski je okoliš nesumnjivo jedno od najizazovnijih mjesta za preživljavanje i vrlo je jasno da će preživljavanje kratko trajati bez dovoljnih zaliha hrane i vode.
 

Epizode reality serije 'Muškarac, žena i divljina' pratite subotom u popodnevnom terminu na Domi TV.Tagovi