Muškarac, žena i divljina, 2. ožujka

Muškarac, žena i divljina
,
hr_HR

Muškarac, žena i divljina emisija je o Mykelu i Ruth Hawke, mužu i ženi koji se dovode u situacije preživljavanja slične onima u emisijama Preživljavanje udvoje i Čovjek protiv divljine.

1. sezona, epizoda 6 - 7

Nakon što skok padobranom loše završi, Hawkeovi će se naći doslovno zaglavljeni u drvetu iznad jedne od najudaljenijih močvara u Sjevernoj Americi. Myke i Ruth moraju se oslanjati na instinkt i vlastitu snalažljivost dok se vuku kroz opasnu močvaru u Louisiani punu aligatora.

Myke i Ruth unajmili su motorne saonice za avanturistički dnevni izlet u smrznutu divljinu Aljaske, podnožje Denalija, najvišeg planinskog vrha u Sjevernoj Americi. Ono što ne shvaćaju, a što nitko ne može predvidjeti jest da su se odvezli 32 kilometara i upali u zamku i kad im se motorne saonice pokvare, sinut će im da su u velikoj opasnosti. Lokalci se klade kada će se to dogoditi. Pojava se naziva Proljetni prekid i uzrokuje pravi zastoj na Aljasci u trajanju od nekoliko tjedana. Riječ je o nestabilnom trenutku promjene kada temperature počinju rasti, snijeg postaje bljuzga, a maleni avioni prizemljeni su jer ne mogu sletjeti na nestabilna zaleđena jezera skijama, a ni pontonima jer još nema dovoljno otopljene vode. Nitko ih neće doći tražiti.
Na tlu je još dva i pol metra snijega, ali Myke i Ruth svakim korakom upadaju u snijeg do struka. Za njih je gotovo nemoguće kretati se. Myke i Ruth prelaze u stanje preživljavanja i na početku će biti prilično uspješni i napraviti obuću za snijeg od gumenog remena motornih saonica, zapaliti vatru zahvaljujući svjećici sa saonica i izolirati se od vjetra i noćne hladnoće gradeći snježnu jamu. Nažalost, proljeće još nije procvjetalo pa su jedina hrana koju uspijevaju naći sitni pupoljci johe, smola i kora drveta. Njihovo preživljavanje polako kreće nizbrdo kako ih svaki dan koji prolazi vodi sve bliže potpunoj iscrpljenosti. Riskirat će posljednje atome snage odlaskom u ribolovnu ekspediciju iz koje će se vratiti praznih ruku. Svake godine stotine ljudi nestanu u aljaškoj divljini te se počinje činiti da bi Myke i Ruth uskoro mogli postati dio statistike.

 

Epizode reality serije 'Muškarac, žena i divljina' pratite subotom u popodnevnom terminu na Doma TV-u.Tagovi