Muškarac, žena i divljina, 16. veljače

Muškarac, žena i divljina
,
hr_HR

Muškarac, žena i divljina emisija je o Mykelu i Ruth Hawke, mužu i ženi koji se dovode u situacije preživljavanja slične onima u emisijama Preživljavanje udvoje i Čovjek protiv divljine.

 1. sezona, epizoda 2. - 3.

Myke i Ruth ostavljeni su na udaljenom tropskom otoku u Južnom Pacifiku samo sa svojom odjećom i dva noža. Srećom, mnogo je povijesnih slučajeva brodolomaca koji su godinama preživljavali na otoku poput ovoga. Ako je ovo okoliš pogodan za preživljavanje, takvo mjesto pruža brodolomcu pravu priliku. Ništa nije lako, ali napornim radom Myke i Ruth uspjet će zapaliti vatru trljanjem štapića, izgraditi čvrsto skrovište iznad razine tla i naći dovoljno kokosa za hranu, vodu i posude. Ruth će se dobro snaći u ovoj situaciji i postati glavni dobavljač hrane, skupljajući ptičja jaja, napadajući kokosove rakove, skupljajući tvrde ladinke, mesnate Trochus školjke i morske ježince. Sve će to činiti sama.
Noćni ribolov na grebenu koji osvjetljavaju bliješteće baklje od palmina drveta privući će jegulju Pseudechidna koji će Myke pokušati nabosti... I promašit će. Ali Myke ima i rezervni plan postavljanja klopki za kokosove rakove zahvaljujući kojem će uloviti golemog raka koji će izgledati poput pauka izvanzemljaca, ali imat će okus sočnog jastoga. Myke će nastaviti tražiti jegulju i tijekom dana i napokon će je uloviti. Iako nije riječ o rajskom pikniku, Myke i Ruth dokazat će da priče poput one o Robinsonu Crusoeu nisu tako nemoguće, samo što oni nemaju četiri godine da bi je dokazali. Kada brod dođe po njih, napustit će otok uvjereni da je to moguće.


Sa samo odjećom na leđima i dva noža, Myke i Ruth naći će se zapleteni u neprohodnom labirintu amazonske prašume u Peruu. Znaju da je rijeka Amazona i vjerojatni spas udaljen oko 13 kilometara, ali kretanje ovom gustom džunglom gotovo je nemoguće. Jedina im je nada pronaći potok koji će voditi do većeg potoka koji bi mogao voditi do rijeke Amazone. Svaka biljka i insekt naoružani su bodljikavim obrambenim mehanizmom i otrovom, ali u bogatu zelenilu kriju se još veće opasnosti: velik niz zmija čiji otrov nije toliko blag kao onaj čegrtuše. Te su zmije ubojice i jedan mali ugriz znači smrt u nekoliko minuta. Nijedan protuotrov neće vas spasiti.
 

Epizode reality serije 'Muškarac, žena i divljina' pratite subotom u popodnevnom terminu na Domi TV.Tagovi