Mozak i nadmudrivanje, 9. veljače

Mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

'Mozak i nadmudrivanje' se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

 4. sezona, epizoda 1. - 2. 

Bilo da je riječ o nostalgiji, prepoznavanju davno izgubljenog prijatelja ili prisjećanju gdje ste parkirali, vaše sjećanje oblikuje priču vašeg života i omogućuje vam interakciju s okolinom a da vam nije sve neprestano neobično ili nepoznato. U ovoj epizodi poigrat ćemo se vašim umom i pokazati što je pamćenje, zašto uopće imate pamćenje te zašto zaboravljate gdje ste ostavili te proklete ključeve! Ostanite s nama i shvatit ćete zašto zaboravljanje može biti dobro. Bit će ovo nezaboravna večer uz „Mozak i nadmudrivanje“.

Jeste li se ikad zapitali odakle potječe moralnost? Je li usađena u vaš mozak, određuje li je religija ili vam društvo diktira što je dobro, a što loše? Kroz niz interaktivnih igara i eksperimenata testirat ćemo snagu vaše moralnosti. Pridružite nam se i otkrijte kako vaš mozak donosi bezbroj moralnih odluka svakog dana. Poigrat ćemo se vašim umom i pokazati kako vanjski utjecaj poput odjeće i stava, ali i vlastito evolucijsko preživljavanje mogu poljuljati vaš mozak i moral. Pripremite se učiniti pravu stvar u „Mozgu i nadmudrivanju“.

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti subotom na Doma TV-u!Tagovi