Mozak i nadmudrivanje, 8. prosinca

mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

3.sez., ep. 3. - 4. 
Bilo da tražite gdje ste parkirali automobil ili prekidače za svjetlo, snalaženje tijekom užurbanog dana može biti teško. Srećom, mozak ima ugrađeni navigacijski sustav koji vam pomaže snaći se u okolini. Zapravo, novija otkrića dokazuju da mozak rabi stanice koje pamte mjesta i smjerove kako bismo se lakše snašli. U ovoj epizodi istražujemo osjećaj za prostor s pomoću kojeg vam mozak govori gdje se nalazite. Kroz niz igara i eksperimenata testirat ćemo granice urođenog osjećaja za smjer i dokazati kako niste uvijek svjesni svoje okoline ni svog tijela. Usto ćete naučiti iznenađujuću tehniku poboljšanja prostorne memorije.

Ovo je epizoda o mozgu i povjerenju. Čini li vam se katkad da se neprestano morate čuvati nevjerodostojnih oglašivača, političara i ljudi općenito? Kako održati razinu povjerenja u svijetu prepunom nepovjerenja? I što je uopće povjerenje? Kroz niz zabavnih i interaktivnih igara naučit ćete vjerovati drugima nešto više, a svomu mozgu malo manje. Pokažite povjerenje „Mozgu i nadmudrivanju“.

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti svake nedjelje na Doma TV-u!
 Tagovi