Mozak i nadmudrivanje, 2. ožujka

mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

'Mozak i nadmudrivanje' se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

4. sezona, epizoda 7 - 8

Vjerujete li u duhove? Bili skeptik ili poklonik nadnaravnog, morate priznati da neke stvari vaš mozak jednostavno ne može objasniti. Ovo je epizoda o mozgu i nadnaravnom. Pripremite se za niz igara i eksperimenata koji će testirati vaše šesto čulo. Budete li sudjelovali, otkrit ćete da vaš mozak zna više o nepoznatom nego što mislite. Vrijeme je da u „Mozgu i nadmudrivanju“ bacimo svjetlo na nadnaravno.

Jeste li jedinstveni? Konformist ili buntovnik? Ako mislite da imate potpunu kontrolu nad svojim mislima i radnjama, razmislite još jedanput. Ispostavilo se da odjeća koju nosite, hrana koju jedete, čak i način na koji hodate ima više veze s drugima nego s vama. U ovoj epizodi istražit ćemo pokušava li se vaš mozak uklopiti. Kroz niz igara i eksperimenata dokazat ćemo da vas odluke koje donosite ujedno čine članom grupe. Naravno, zbog nekih možda ispadnete blesavi, no sklonost mozga konformizmu razvila se da bi vas zaštitila i pomogla vam uspjeti. Vrijeme je da ustanete iz svog naslonjača i sudjelujete u „Mozgu i nadmudrivanju“!

 

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti subotom na Doma TV-u!Tagovi