Mozak i nadmudrivanje, 26. siječnja

Mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

 3. sezona. 17. - 18. epizoda 

Ovo je epizoda o mozgu i suosjećanju. Kroz niz interaktivnih igara i eksperimenata istražit ćemo sposobnost mozga za suosjećanjem i ispitati motivaciju iza sebičnih i nesebičnih radnji. Pridružite nam se i otkrit ćete jeste li rođeni zločesti ili dobri. Pripremite se za empatiju u „Mozgu i nadmudrivanju“.


Što vas ljuti? Ona žena koja šalje poruku dok vozi? Ili onaj mali koji vam je donio krivu kavu? Ili možda elektronička poruka od šefa? Bilo da je riječ o eksploziji bijesa ili neprestanoj frustraciji zbog malih životnih neugodnosti, svi mi svakodnevno osjećamo blagu ljutnju. Ali što ako ta ljutnja ima manje veze s vanjskim svijetom, a više s našim mozgom? U ovoj epizodi istražit ćemo zašto se naš mozak ljuti i što možemo poduzeti. Kroz niz igara i eksperimenata dokazat ćemo da bijes nije uvijek loš i da kratki fitilj možda i nije toliki problem. Naučit ćete kako se bolje nositi s tuđim i vlastitim bijesom. Vrijeme je da se razljutite uz „Mozak i nadmudrivanje“.

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti svake subote na Doma TV-u!Tagovi