Mozak i nadmudrivanje, 19. siječnja

Slika nije dostupna
,
Slika nije dostupna
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

 3. sez., 15. - 16. ep.

 

Ovo je epizoda o mozgu i praznovjerju. Praznovjerje čini velik dio naše svakodnevice. Ista ona čudesna moć mozga kojom učimo jezike, pronalazimo značenje u kaosu i postižemo pogotke uvjerava nas u stvari koje nemaju realno uporište. Poigrat ćemo se vašim umom dok vas vodimo kroz niz igara i eksperimenata koji otkrivaju je li vaš mozak od rođenja praznovjeran. Otkrit ćete može li vam netko doista pročitati misli te kako to možete i vi. Pripremite se okušati sreću u „Mozgu i nadmudrivanju“.


Ovo je epizoda o mozgu i uzorcima. Poigrat ćemo se vašim umom dok vas vodimo kroz niz igara i eksperimenata osmišljenih da vam pokažu zašto vaš mozak misli da je na Mjesecu čovjek, zašto se ujutro možda ne odijevate na pravi način i kako točno uzorci i navike vladaju svijetom. Otkrit ćete da je ono što smatrate slobodnom voljom zapravo navika, da je katkad najlakši način da čujete zvuk vidjeti ga te koje su dobre i loše strane navika. Pripremite se razbiti rutinu uz „Mozak i nadmudrivanje“.
 

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti svake subote na Doma TV-u!



Tagovi