Mozak i nadmudrivanje, 15. prosinca

mozak i nadmudrivanje
,
hr_HR

Doma TV subotom donosi treću sezonu popularne televizijske serije 'Mozak i nadmudrivanje' koja se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje.

5. - 6. epizoda - 15. prosinca

U ovoj epizodi čekaju vas interaktivne igre koje otkrivaju tajne privlačnosti, saznat ćete kako vaš mozak brzo računa što je privlačno (ili nije) i otkrit ćete kako skrivene formule mogu predvidjeti koga
ćete smatrati lijepim. Istražit ćemo tajne dugih veza i otkriti što privlači dvije osobe izvan svjesne kontrole, uključujući i šokantno otkriće da jedan dio tijela često može predvidjeti kompatibilnost. Od tajnih formula do uzoraka moždanih valova, otkrit ćemo tajne privlačnosti. U ovoj epizodi „Mozga i nadmudrivanja“ pripremite se za otkriće da privlačnost nije na površini, nego se krije u mozgu.

Ovo je epizoda o mozgu i stresu. Vidjet ćete kako vaš mozak upravlja stresom, a kako stres vama. Od prometne gužve do plačljivih beba i od ljutitih šefova do računa, svakodnevno ste okruženi stresom. Ali taj stres ima svrhu, a otkrit ćete da je često koristan iako vas može preplaviti. Ali nemojte dopustiti da vas stres pobijedi, ima načina kako se s njime nositi. Kroz niz interaktivnih igara i eksperimenata otkrit ćete kako stres funkcionira i kako se bolje nositi s njim. Zato se udobno smjestite, opustite i nemojte se nervirati.
 

Izazovnu i uzbudljivu seriju 'Mozak i nadmudrivanje' ne propustite pratiti svake nedjelje na Doma TV-u!

 Tagovi