Mornar Popaj, 7. - 11. siječnja

mornar popaj
,
mornar popaj
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

5. - 6. epizoda - 7. siječnja

Popaj se vraća u povijest, u doba špiljskih ljudi, kako bi objasnio Olivi podrijetlo špinata. „Prehisterični“ Popaj zavodi svoju Olivu toljagom, tuče se i svladava Badžu te „dinosaurove“ kako bi je spasio.

Oliva se upustila u pečenje pita koje Popaj prodaje. Prvu pitu prodaje siromašnoj staroj vještici za čarobnu konzervu špinata. Oliva se tako razljuti da baci konzervu kroz prozor. Iz nje naglo proklija mladica i vine se u oblake.

Oliva, Popaj i Džip posjećuju astečke ruševine u Meksiku. Otkrivaju da Džip zna čitati urezane simbole s uputama do skrivenog blaga drevnih Asteka. Njihov meksički vodič Badžo zapljenjuje Džipa kako bi našao blago.Badžo izaziva Popaja na meč stolnog tenisa, a pobjednik treba dobiti poljubac od Olive. No Popaj se muči da pobijedi Badžu bez svog špinata.Popaj se upušta u zimske sportove i nadmeće za Olivinu pozornost sudjelujući u skijaškom krosu. Spotakne se i pretvori u snježnu grudu. Zatim Popaj prolazi kroz trupac u kojemu medvjed spava zimski san. Kad gruda prođe kroz cilj, medvjed nosi skije i dobiva prvu nagradu.

Popaj otvara autopraonicu. Badžo ima autopraonicu preko puta. Kad Oliva doveze kod Popaja svoj dugački kabriolet, Badžo pokvari upravljački mehanizam praonice i Olivin auto se stisne u pranju u patuljka. Razočaranu Olivu Badžo vodi preko puta ulice, u prelijepi „Badžin salon za lijepe aute“.

Olivu odnese zmaj, vremenski stroj iz srednjeg vijeka. Sir Popaj kupuje oklop i odlazi je spasiti. Pobjeđuje u šašavoj borbi sa zmajem i spašava Olivu.

Popaj plovi u New Orleans u riječnom brodu „Bella Queen“ kad dama u nevolji Oliva zatraži da je spasi od zločestog Badže.

 

 

7. - 8. epizoda - 8. siječnja


Popaj i Oliva isprobavaju svoj novi sklopivi brod i upoznaju gusara Jollyja Rogera koji pobjegne s Olivom. Gusar uništi Popajev brod i nahuška na njega morske pse. Špinat omogući Popaju da gusarev brod pretvori u sklopiv i spasi Olivu.

Nakon što Popaj obeća da će biti džentlmen, Oliva odlazi s njim u cirkus. Dok se snagator Badžo pravi važan pred Olivom, Popaj ga razotkriva kao varalicu. No pokušavajući se ponašati džentlmenski, Popaj izbjegava tučnjavu s Badžom sve dok nije imao kamo.

Iz novinskog naslova „Beba od milijun dolara“ Badžo dozna da se Kićo obogatio. Njegove pokušaje da otme Kiću sprečava Popaj koji čuva malog dok je Oliva u kupnji.

Popaj i Oliva plove blizu Otoka snagatora kad jedan od „snagatora s Mjeseca“ zarobi Olivu. Okrune je za kraljicu Otoka snagatora, ali ta čast podrazumijeva da se mora udati za kralja. Popaja strpaju u zatvor i ne može se domoći špinata sve dok mu ga kraljica Oliva ne prokrijumčari u svojoj kruni.Popaj i Oliva love posljednju živu pticu foola-foola kako bi dobili nagradu od milijun dolara. Slijedi ih Badžo koji komplicira lov sve dok Popaj ne posegne za špinatom i ponizi ga.

Oliva pita Popaja kako se razbilo ogledalo. On joj kaže da je Kićo želio znati što je unutar ogledala pa je prošao kroz njega i našao se na livadi. Kićo je propao u rupu i našao se u nekoj maloj kući.

Badžo angažira Popaja da pomogne u gradnji nebodera. Pero Ždero ima ulogu tipa pikola u dizalu jer je dio ekipe na neboderu. Popaju ništa ne ide od ruke. Nenamjerno premlati Badžu koji se raspali. Izbija opća tučnjava na neboderu, uz smiješne improvizacije na visokoj zgradi. Popaj pripovijeda Kići o gladnom ribaru (Pero Ždero) koji po šumi lasom baca hamburgere. Pero Ždero ulovi kravu koja sliči Olivi. Ona mu obeća ispuniti tri želje. Pojavljuje se zločesta vještica i zahtijeva da joj plate 4011 hamburgera, ali Pero Ždero odbija iskoristiti svoje želje.

9. - 10. epizoda - 9. siječnja


Profesor Wotasnozzle izumio je stroj za starenje. Badžo taj stroj shvaća kao svoju priliku da se riješi Popaja. Badžo varkom navede Popaja da isproba stroj, ali pritom okrene brojčanik na pogrešnu stranu i Popaj postaje trogodišnjak. Badžo zatim uništi stroj.

Popaj, Oliva i Badžo idu u Afriku na safari, u lov na krupnu divljač. Tijekom lova njih troje se razdvoje. Velika čovjekolika majmunica progoni Badžu. Olivu zarobe divljaci koji misle da je bijela božica.

Popaj kupi alat za „uradi sam“ pothvate i sklopi mehaničkog slugu. Sluga cijele noći obavlja svoje zadatke. Toči Popaju čaj, miješa salatu u svojim ustima i miješa razne sastojke.

Oliva je turistica na Havajima, a Popaj i Badžo su turistički vodiči. Svađaju se oko toga tko će pokazivati Olivi otoke. Oliva se odluči na dvije ture, ali platit će samo vodiču koji će joj bolje pokazati otoke.
Popaja obavještavaju brzojavom da je kralj Bloza u nevolji i odlazi s Olivom u Špinatiju kako bi mu pokušao pomoći. No spozna da je Špinatija okružena projektilima.

Oliva želi da je slikaju za modni časopis. Popaj i Badžo prepiru se tko će je slikati. No u tom obračunu razbijaju fotoaparat.

Oliva i Popaj zadrijemaju na svom motornom brodu. Tajnoviti podvodni pljačkaš mazne im svu opremu za ribolov i skijanje na vodi. Bijesni Popaj kupi ronilačko odijelo i upušta se u odlučujuću bitku s lopovom, iznad razine vode i ispod nje.

Oliva kaže Popaju da ide u kozmetički salon i zatraži da pričuva njezinu nećakinju Diesel. Popaj odgovori da je naporno radio i mora se naspavati, ali Oliva pobjeđuje. Čitajući joj bajku, Popaj pokušava navesti Diesel da malo drijema, ali uzalud.


11. - 12. epizoda - 10. siječnja


Na povratku na svoj brod Popaj se sprijatelji sa psićem s limenkom oko vrata. Psić slijedi Popaja unatoč tomu što mu Popaj pokušava objasniti da psići ne mogu na njegov brod. Nakon više pokušaja Popaj uspije izbjeći psića i odjedriti, kad psića uhvati živoder.

Popaj i Badžo pokušavaju preseliti klavir za Olivu, ali usred selidbe klavir im izmakne i stane se kotrljati niz ulicu. Policajac to vidi i napiše Popaju i Badži kaznu za "nesmotreni prijevoz klavira".

Popaj i Badžo išli su na lekcije slikarstva. Popaj u časopisu vidi oglas za natjecanje u kojem će najbolja originalna slika cvijeta dobiti tisuću dolara. Badžo je naumio osvojiti novac.
Oliva pomisli da njezin hotel gori pa Pero Ždero uključi požarni alarm. Vatrogasac Popaj dolazi u pomoć i otkrije da je dim uzrokovala Badžina velika cigara.
Popaj i Oliva žele u Šljapkogradu, najljenijem gradu u svijetu, izdati "Šljapkogradske novosti". Popaj ne može prodati nijedan primjerak jer su stanovnici prelijeni da se obrazuju i nauče čitati.

Morska vještica preko vudu-magije napravi lutku Popaja i zaveže joj ruke upotrijebivši čarobnu kosu. Začarani Popaj ne može podignuti ruke. Morska vještica zaključa lutku u sanduk koji da svom strvinaru da ga odnese daleko.

Popaj je Antonije, Oliva Kleopatra, a Badžo otrcani staromodni redatelj koji hoda u jahačkim čizmama i kapom naopako i nosi megafon. Badžo pokušava zavesti Olivu praveći se da režira ljubavne scene, a to se Popaju nikako ne sviđa. Badžo se želi riješiti Popaja pa ga stavlja u veoma opasne scene.Pero Ždero pojede "tablete za rast" i postane golemi čudak u cirkusu. Badžo, vlasnik cirkusa, ne može zaraditi na Peri Žderi jer jede previše hamburgera. Badžo na kraju prepusti Peru Žderu Popaju.


13. - 14. epizoda - 11. siječnja


Popajev otac ima nevolje s kradljivcima stoke na svom ranču. Bankrotirat će ako se krađa ne zaustavi. Popaj se ponudi da čuva i štititi ranč od kradljivaca, ali zlikovac ukrade ovce iza Popajevih leđa.

Oliva je novinarka koju su poslali da istraži pojavu morske zmije u Loch Nessu. Popaj pođe s njom, ali nije uvjeren da takve stvari postoje.
Oliva čisti prašinu s vremenskog stroja. Vremenski stroj stane krčati i usiše Olivu te ispiše sljedeću poruku za Profesora: "Izložit ćemo zemljani primjerak s vašeg planeta." Profesor pozove Popaja. Popaj se naljuti, pojede špinat i kaže Profesoru da ga stavi na njegovu zraku za Mars.

 

Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Domi TV!Tagovi