Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

1. sezona, epizoda 42 - 43 - 29. srpnja

Badžo je ljubomoran kad se obožavatelji počnu skupljati oko Popaja pa im pokuša dokazati da je i on junak.
Pero Ždero je noćni čuvar u tvornici haringa. Pero se prehladi i zamoli Popaja da preuzme njegov posao. Popaj začuje čudne zvukove i krene istraživati. Popaja nazove odvjetnik koji mu kaže da su on i Badžo nasljednici bogatstva Bildže Brbavca. Također mu kaže da će, ako se jedan od njih ne pojavi na čitanju oporuke u podne, onaj drugi dobiti sve bogatstvo.

Popaj Dizelu priča priču o junaku Maska Nule. Popaj se veoma uživi dok priča o tome kako se morao boriti sa zlikovcem Badžom, vođom lopovske bande, i spasiti selo od njegova terora. Popaj ima farmu kokoši. Kad Kićo u kokošinjcu pronađe kockasto jaje, zavlada veliko uzbuđenje. Oliva, Popaj i Pero Ždero kupuju u supermarketu gdje je Badžo šef. Kad Popaj priđe vratima, mehanički uređaji zazvone i stanu se njime nabacivati.

1. sezona, epizoda 44 - 45 - 30. srpnja

Popaj i Badžo se natječu u utrci do Los Angelesa i natrag. Pobjednik će dobiti spoj s prekrasnom Olivom.
Popaj pokušava spavati na planini dok ga Oliva gnjavi, a buka kuglanja na drugoj planini izaziva mu noćne more. Popaj ne dopušta morskoj vještici da se vrati gusarstvu. Vještica pokuša Peru Žderu uposliti da se riješi Popaja, ali taj plan propadne pa morska vještica podigne oluju.

Popaj i Oliva se žestoko posvađaju. Popaj naglo ode i priključi se Legiji stranaca. U međuvremenu sultan vidi Olivinu fotografiju i naredi svojim ljudima da je dovedu kao njegovu 75. ženu. Popaj pokazuje Kići obiteljski album i obiteljski stijeg, što ga vrati u dane kad je spasio brod kapetana Pere Ždere od gusara Badže. Popaj i Badžo se posvađaju kad u isto vrijeme posjete Olivu. Oliva sjedne između njih na kauč da ih razdvoji.

1. sezona, epizoda 46 - 47 - 31. srpnja

Mišićonijom je vladao onaj tko je bio najjači u zemlji. Svaki dan kralj Badžo zapitao bi svoje zrcalo tko je najjači čovjek u zemlji i ono bi odgovorilo: "Kralj Badžo." No kada je seljak Popaj odrastao, zrcalo je odgovorilo: "Popaj je najjači."Popajev otac zabavlja Kiću pričama o dobu kad je bio neustrašivi šerif na Divljem zapadu.

Popaj od čovjeka s ulice kupi psa koji zna govoriti. Popaj da psa Olivi, ali on mu oda da Oliva viđa drugoga (iako je zapravo riječ o njezinu učitelju klavira), što dovede do mnogih nesporazuma. Popaj i Oliva prijave se na plesno natjecanje, ali Vještica im pokuša pokvariti zabavu zamjenjujući mjesta s Olivom i zbunjujući Popaja. Pero Ždero naslijedi veliku količinu novca i stane sumanuto trošiti, između ostaloga i na engleskog batlera. Pero odluči udvostručiti svoje bogatstvo kladeći se protiv Popaja u borilačkome meču. Popaj odvede Kiću u Badžinu brijačnicu na njegovo prvo šišanje. Kićo se opire i drži svoj šešir na glavi da ga ne ošišaju. Popaj mu ispriča priču o Samsonu koji također nije dao da ga šišaju jer je mislio da mu kosa daje snagu.

1. sezona, epizoda 48 - 49 - 1. kolovoza

Na Badnjak Popaj Kiću uspava pjesmom, a zatim pred kaminom s Olivom i Perom Žderom čeka Djeda Mraza. U međuvremenu je Morska Vještica poslala svog strvinara da uhvati Djeda Mraza i svima pokvari Božić. Oliva želi da se Popaj prijavi na konjičku utrku sa zaprekama pa on naslijepo kupi konja od Badže. Konj ispadne loš, ali Popaj ga oživi špinatom i pobijedi u utrci. Popaja prisile da se pridruži nasilnoj krvožednoj posadi koja putuje u Dolinu razbojnika zbog razbojničkih koža. No ispadne da su razbojnici miroljubiva bića koja sve rade naopako.

Kralj Blozo je ljut jer je ministar Svileni (tako nazvan zbog svoga svileno mekog načina govora) zbunio sve njegove podanike. Blozo naredi svom plemenitom slugi Popaju da se riješi nevolje, no kad ga Popaj uhvati, Svileni nagovori kralja da ga pusti. Popaj i Oliva vode Kiću u zabavni park. Ondje ih Badžo nagovori da puste Kiću u park samoga, a zatim ga otme i zaposli u svojem šatoru nakaza. Kad Popaj dozna za to, krene spasiti Kiću. Popaj čuje kako mornar priča priču o starome mornaru koji izgleda baš kao Popaj i koji je zaglavio na pustom otoku. Popaj krene na put da vidi je li taj stari mornar njegov izgubljeni otac. Kad stigne na otok, Popajev otac ne prepozna Popaja i pošalje svoje ljubimce gorilu i hobotnicu da ga se riješe.

1. sezona, epizoda 50 - 51 - 2. kolovoza

Popaj je kralj koji svoje podanike usrećuje tako što im sve daje pa je zato veoma siromašan. Popaj poželi zlatni dodir i pozove Džipa da mu ispuni želju, no on ga upozori da ga to neće usrećiti. Popaj i Badžo svađaju se tko će se voziti na prednjem sjedalu s Olivom u njezinu novom autu. Da bi mogla odabrati tko će dobiti tu čast, Oliva nagovori dečke da se prijave na natjecanje za Mistera Amerike. Morska Vještica zatraži Popaja da joj pomogne uhvatiti Moby Hicka, velikoga bijelog kita. Popaj kita zavoli pa Morska Vještica naredi svom strvinaru da Popaja odnese. Oliva se počela baviti baletom i želi da joj Popaj bude partner u predstavi. Popaj odbije i uslijedi svađa. Popaj na kraju pristane odjenuti baletni kostim, a Badžo ga ismijava.

Popaj i Oliva turisti su u Indiji. I Vještica je ondje jer želi ukrasti veliki dragulj s krune hindu idola. Vještica zna da će kradljivca snaći prokletstvo beskonačnih nevolja pa traži nekoga tko će prokletstvo preuzeti umjesto nje. Badžo hipnotizira Olivu. Oliva u transu misli da voli Badžu. Popaj otkrije prijevaru, no u tom trenutku uđe Alisa Razbojnica, koja također u transu misli da voli Popaja, odvuče Popaja u kuhinju i zaveže ga za stolac. Popaj i Badžo partneri su u hotelu Zlatni laso, no ne mogu se dogovoriti hoće li se specijalizirati za hranu ili zabavu. Na kraju podijele hotel na pola. Jednom davno u kraljevskom dvorcu živjela je lijepa princeza Oliva Draba. Vještica je ukrala pošiljku zlata namijenjenu dvorcu.

Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju