Mornar Popaj, 14. - 20. svibnja

img placeholder
,
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

36. - 37. ep. - 14. svibnja

 Popaj se pojavi na popularnom kvizu, ali Badžo mu smjesti da Popaj ne može ispravno odgovoriti na pitanja pa Popaj osvaja grozne nagrade. Oliva je nabavila novu francuskog pudla Frenchy i zamolila Popaja da je umjesto nje odvede na izložbu pasa. Popaj ispriča svojim nećacima nevjerojatnu priču o tome kako je sam samcat iskopao Grand Canyon.

 Oliva otvori pekarnicu u ruševnom dijelu grada i dobije nagradu Građanina godine zbog svojih usluga u unapređenju zajednice.

 38. - 39. ep. - 15. svibnja

 Tvrtka igračaka unajmi Popaja i Badžu za posao bojenja. Kažu im da će onaj koji napravi bolji posao dobiti veliki ugovor.

 Oliva glumi prekrasnu princezu koja padne u čvrsti san nakon vještičina prokletstva. Princeza se iz sna i zle čarolije može probuditi samo poljupcem.

Kiću prijave na paradu kao snažnog čovjeka, ali on odluta za balonom, što zada mnogo brige Popaju i Olivi i pritom uzrokuje veliki kaos.

40. - 41. ep. - 16. svibnja

 Popaj se prijavi na utrku brodova niz Mississippi do New Orleansa. Njegov brod zove se "Kraljica špinata", a Oliva na njemu zabavlja putnike.

 Popaj i Oliva odlučuju koje će kostime nositi za proslavu Mardi Gras. Badžo se prvo odjene kao majmun, a onda kao vitez i uvjeri Olivu da je on zapravo maskirani Popaj.

 42. - 43. ep. - 17. svibnja

 Badžo je zli šerif Rottenhama koji skuplja velike poreze od siromašnih seljaka šume Sherwood. Popaj Hood i njegovi ljudi odjeveni u zelenu boju špinata kradu mu novac i vraćaju ga seljacima. Popajevi nećaci Pipaj, Papaj i Pupaj odluče ići na godišnji mornarski piknik s ujom Badžom umjesto s ujom Popajem i tetom Olivom. Popaj i Oliva prate ih maskirani u ptice kako bi pazili na dječake. Popaj, Oliva i Badžo odu jedriti. Odjednom ih zahvati golemi val i izbaci na otok Bitangi.

 Oliva odvede dečke na kampiranje kod potoka Špinatovine, a Popaj i Eugen odu u planinsku kolibu njezine tete na zasluženi odmor. Kradljivi los pojede sav Popajev špinat i kiša počne liti, ali Popaj i Eugen svejedno se pripremaju za ugodnu večer.

 

44. - 45. ep. - 18. svibnja

Oliva je otvorila zdravstveni centar, a Popaj i Badžo prijave se za posao instruktora. Oliva ih testira na spravama, utezima, traci za džogiranje i spužvama. Popaj i Oliva ugledaju leteći tanjur i sprijatelje se s malim svemirskim čovjekom. Badžo želi uhvatiti svemirskog čovjeka, voditi ga na televizijske emisije i obogatiti se kao njegov agent. Vojnikinja Oliva prijavi se u vojnički kamp, a kapetan naredi naredniku Badži i vodniku Popaju da se pobrinu za njezin trening. Badžo, koji ne voli ženske regrute u "muškoj vojsci", pokuša prevariti Olivu na poligonu i na preskakanju ograde.

Badžo spasi Popaja i Olivu s potopljenog broda, ali želi se riješiti Popaja i odjedriti s Olivom. Baci Popaja preko palube i pokuša ga zbaciti s promatračnice.

46. - 47. ep. - 19. svibnja

Oliva nagovori Popaja da se upiše na sate vježbanja kako bi mogao biti snažan bez špinata, a on ondje otkrije da je Baždo instruktor. Badžo namjerno otežava vježbe. On i Popaj potuku se i Popaj zazove svoj špinat. Popaj i Oliva traže Crni biser, ali traži ga i Morska Vještica. Vještica odluči pratiti Popaja i Olivu i pustiti ih da nađu biser znanstvenim metodama, a onda im ga uzeti, a njih se riješiti. Na utakmici footballa u Dallasu Oliva čuje za izbor novih navijačica i odluči se prijaviti. Badžo se maskira kao sudac kako bi spriječio Olivu da dobije posao.

Popajev tata i Badžo zavode istu ženu na oceanskom krstarenju. Natječu se tko će je osvojiti; Popajev tata jer se zaljubio, a Badžo jer je bogat. Na njihovu nesreću pojavi se Pero Ždero koji ponudi ženi hamburgere i osvoji njezino srce.

48. - 49. ep. - 20. svibnja

Popaj priča Kići priču za laku noć u kojoj je on Popaj iz džungle. Bwana Badžo lovac je koji naiđe na Popaja iz džungle kako spava i njegovu Olivu kako pere posuđe. Badžo uhvati Olivu i uspije pobjeći Popaju. Badžo spasi Olivu od zmije, a onda ona uvjerava Popaja da je Badžo ipak gospodin. Badžo ipak pokaže svoje pravo lice i odnese Olivu...

Pri kraju utakmice domaća ekipa gubi 49 : 0. Oliva udara, a Badžo hvata. Ona promašuje. Sljedeći je Kićo koji također promaši. Posljednji udarač Popaj mora spasiti dan.

Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Domi TV!
 Tagovi