Mornar Popaj, 14. - 18. siječnja

mornar popaj
,
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

15. epizoda - 14. siječnja

Čini se da se Pero Ždero tajanstveno obogatio. To Popaja zabrine pa prati Peru i otkrije da ima kristalnu kuglu koja predviđa stanje na burzi. Badžo, koji je također pratio Peru Žderu, želi oteti kristalnu kuglu i upotrijebiti je za svoje zle namjere.

Popaj i Oliva imaju kartu uranija na pustom otoku. Kad stignu na otok, otkriju da ih je Badžo pretekao. Badžo odjene kostim gorile da zastraši Popaja.

Oliva i Popaj su na uzletištu. Oliva želi da Popaj osvoji natjecanje u padu s padobranom, a Badžo im kaže da će on osvojiti trofej. Dok Popaj uzima padobran iz ruksaka, Badžo iskoristi priliku i skoči.

Vremenski stroj odvodi nas u budućnost. Popaj vodi Olivu i Kiću na izlet na Mjesec. Kićo se izgubi na putu i Popaj ga spasi. Kad stignu na Mjesec, otkriju da je planet replika Zemlje s početka 20. stoljeća.

16. epizoda - 15. siječnja

Kralja Blozu njegovi špinatski podanici žele svrgnuti s prijestolja da bi ga zamijenio njihov novi kralj Kićo. Blozo naredi ludom kraljevskom znanstveniku profesoru O. G. Kakvonosiću da smisli kako će postati omiljen kao Kićo.

Popaj traži zlato na Divljem zapadu. Kad ga pronađe, Badžo se preruši u Indijanca i podmetne znak "Indijanski rezervat", no Popaj ne želi dati svoje zlato preneraženom Indijancu.

Popaj je rendžer koji štiti golemo stablo označeno natpisom "Spomenik za narod". Drvosječa Badžo pokuša srušiti stablo. Badžo stane kopati, ali Popaj preseli stablo na sigurno mjesto. Badžo zatim s dinamitom raznese stablo u hrpu dasaka.

Malom gradu na rijeci Klondikeu na Aljaski prijeti razbojnica Alica, strašno čudovište koje toliko prestraši ljude da postanu bijeli. Popaj uhvati Alicu obećavši joj ulogu u filmu. U zamjenu za ulogu, Alica da Popaju svoj šešir kao dar za Olivu.

17. epizoda - 16. siječnja

Popaj i Badžo proveli su šest mjeseci na brodu. Kad se vrate, Oliva se strašno udebljala. Popaj pokuša pomoći Olivi i nagovoriti je na dijetu i sprave za mršavljenje, ali Badžo poništava Popajev trud hraneći Olivu čokoladom, slatkim napicima i hranom koja deblja.

Popaj dobije tajanstveni paket s vrlo mirisnim losionom za brijanje. Misleći da mu ga šalje Oliva, Popaj se namaže losionom i ode joj zahvaliti. No losion ima čudan učinak na sve koje Popaj sreće, a kada tri zlikovca opljačkaju banku, čuvari nasrnu na Popaja, umjesto da krenu u potjeru za pljačkašima.

Oliva očekuje goste i želi postaviti nove tapete. Popaj se ponudi zalijepiti tapete, ali to ga uvali u veliku zbrku.

Popaj i Pero Ždero u zabačenom su dijelu Indije. U jednom selu čuju da se stanovnici veoma boje ljudožderskog tigra po imenu Tonga. Popaj želi uloviti Tongu u džungli.

18. epizoda - 17. siječnja

Popaj, Kićo i Oliva provode dan na plaži. Kićo zapita Popaja zašto je zrak slan. Popajevo objašnjenje uključuje njega i morsku vješticu.

Oliva kupi prsten od uličnog trgovca ne znajući da ima čarobne moći kojima može proricati budućnost. Kad stane imati vizije o događajima koji će se tek zbiti, Oliva pomisli da je vidovita.

Dok Kići objašnjava tko je Paul Revere, Popaj malo izmijeni priču. U njegovoj verziji umjesto Paula Reverea na slavno je putovanje krenuo Popajev praprapradjed.

Popaja vremenski stroj odvede u 65. godinu i središte Koloseja u Rimu. Cara Nerona nervira što se njegova djevojka Oliva zanima za Popaja

19. epizoda - 18. siječnja

Oliva zamoli Popaja da pričuva Kiću dok je ona u frizerskom salonu. Popaj ne uspijeva zabaviti Kiću kad za njega stigne paket. Popaj otvori paket i pronađe Eugena, odnosno Džip, koji je stigao kao rođendanski dar.

Popaj ima veoma neobičan dan gdje mu se događa cijeli niz čudnih stvari. Prvo ga morska vještica pokuša oteti, a zatim ga Pero Ždero želi častiti ručkom. Osim toga, Popaja pregleda doktor i kaže mu da pati od "vragutaste nagutosti".

Popaja očekuje večera u čast njegovih hrabrih djela. Badžo iz ljubomore pokuša okaljati Popajeve nevjerojatne uspjehe.

Popaj pokaže Kići sliku sebe, Olive i Badže iz djetinjstva. Kaže mu da su ga svi zvali ružnim pačetom i da ga je Badžo uvijek tukao. Zato je Popaj pobjegao na brod i završio na malom otoku punom zlikovaca.

 

Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do petka na Domi TV!

 Tagovi