Mornar Popaj, 12. - 16. kolovoza

Mornar Popaj, 2. sezona
,
hr_HR

Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

2. sezona, epizoda 7 - 8 - 12. kolovoza

 Popaj vodi Olivu na vožnju svojim avionom iz kućne radinosti, no njoj se to ne sviđa. I Badžo je u zraku sa svojim avionom i hvali se Olivi koja pada u njegov avion. Ponovno traži da je Popaj spasi. Na kraju Oliva shvaća da je Popajev avion sigurniji nego što je mislila.

Oliva nastupa pred publikom kojoj se ne sviđa. Kako publika postaje sve glasnija, tako Popaj postaje ljut i izaziva ih na obračun u sumrak. Popaj pobjeđuje. Oliva zove Popaja da joj popravi slavinu, no prije nego što uspije, Popaj uništi Olivinu kuću. Popaj vodi Olivu u disko i Badžo (g. Disko) izabere je za ples. Ubrzo Olivi dosadi Badžino plesanje, no on je ne pušta, pa Oliva traži Popaja koji joj dolazi u spas. Popaj joj pokazuje svoje plesne korake kojima pobjeđuje u diskonatjecanju.

2. sezona, epizoda 9 - 10 - 13. kolovoza

 Nakon što se pomučio kako bi pročitao oporuku koju mu je nepoznati stric ostavio, Popaj saznaje da nije naslijedio novac nego dugove.

Popaj i Oliva idu na kampiranje i sreću Big Foota, tj. prerušenog Badžu. Popaj i Badžo potuku se kako bi odlučili koji će ostati s Olivom. Nakon što Popaj spasi Olivu od Badže, pojavi se gđica Big Foot i odvede Badžu sa sobom. Popaj je pozvan na večeru u Olivinoj novoj kući. Međutim, prije nego što krene, pozvan je gasiti prijavljeni požar. Na mjestu požara, Popaj i Badžo svađaju se zbog toga tko će ugasiti požar. Na kraju prepirke, Popaj otkrije da nije bilo nikakvog požara – dim je dolazio iz Olivine kuhinje. Popaj postaje čuvar maskote mornarice – koze velikog apetita – na jedan dan. Koza stvara velike probleme Popaju, no on uspijeva preživjeti dan i izliječiti kozin apetit.

2. sezona, epizoda 11 - 12 - 14. kolovoza

 U ovom svemirskom scenariju, Popaj spašava princezu Olivšticu od Tamnog Badže uz pomoć starca koji je u biti Popajev davno izgubljeni otac.

Popaja zabunom zovu u mornaricu. U trenažnom kampu Popaj upoznaje mladog Badžu, nećaka Badže koji mu je zakleti neprijatelj. Nakon što saznaju da je došlo do računalne pogreške, Popaj ide kući. No prvo uspije spasiti flotu od nevolje, a za nagradu postaje počasni admiral. Popaj ide u ribolov kako bi se opustio. Dok peca, smeta mu komarac koji nikako da ga ostavi na miru. Nakon dugačke borbe, Popaj i komarac pomire se i postanu prijatelji. Viktor, ludi znanstvenik, stvorio je umjetnog čovjeka (robota) koji se zaljubi u Olivu i odvede je u dvorac Von Badžostein. Nakon što je Popaj spasi, saznaju da je Viktor napravio i umjetnu ženu (robota) koja izgleda baš kao Oliva, a robot ih je zamijenio.

2. sezona, epizoda 13 - 14 - 15. kolovoza

 Popaj vodi nećake na otvoreno more kako bi ih poučio jedrenju. Badžo ima druge planove i pokušava im upropastiti dan, no zahvaljujući Popaju i njegovim herojima, i on nauči lekciju.

Popaj i Oliva nasukali su se na otoku. Popaj odlazi istražiti otok a Oliva kuha varivo za večeru. Dok ona kuha, pojavljuju se nasilnici koji pojedu varivo i otjeraju Olivu. Ona traži pomoć pa se pojavi Popaj i spasi je. Popaja i princezu Olivu zatoči pirat Badžobradi koji želi zamijeniti Olivu za otkupninu. Popaj se uspijeva osloboditi i spasiti Olivu. Za nagradu postaje princ. Popaj i Badžo idu na audiciju za kaskadera. Tijekom audicije svađaju se i pokušavaju dati sve od sebe, a na kraju otkriju da je posao dobila Oliva.

2. sezona, epizoda 15 - 16 - 16. kolovoza

 Djedica Pokakanko daje Popajevim nećacima vrijednu lekciju o poznavanju svojih korijena.

Detektiv Popaj prima poziv vlasnika broda koji mu kaže da je Morska Vještica, tj. Madam Ne-Ne, otela cijelu flotu brodova. Morska Vještica postavlja zamke Popaju kako je ne bi ulovio. Na kraju Popaj uspijeva zaobići zamke i poraziti Vješticu. Popaj, Oliva, Badžo i Pero Ždero izvođači su u cirkusu. Badžo je ljubomoran jer su Popaj i Oliva zvijezde predstave. Nekoliko puta pokušava sabotirati izvedbu i nauditi Popaju, no Popajev špinat spašava stvar. Popaj i Badžo natječu se u rodeu kako bi osvojili spoj s Olivom. Iako Badžo vara gdje stigne, Popaj uspijeva pobijediti uz pomoć svog špinata.

 

Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!Tagovi