Mini Tom i Jerry, 1. sezona

mini tom i jerry
,
mini tom i jerry
hr_HR

PON - NED 08.00

(Tom i Jerry Kids Show), SAD, 1990., crtana serija

Redatelji serije: Ray Patterson, Robert Alvarez, Don Lusk, Paul Sommer, Carl Urbano, Oscar Dufau, Jay Sarbry

Doma TV svojim najmlađim gledateljima predstavlja crtanu seriju ´Mini Tom i Jerry´ čija nas radnja vraća u vrijeme kada su Tom i Jerry bili djeca! Tom, kao i uvijek, neumorno lovi Jerrya, a njihova međusobna nadmetanja izmamit će smiješak na lice i najozbiljnijim gledateljima!

 

O radnji:

Kao što nam i samo ime crtanog serijala i govori, glavnu uloge vode mačak Tom i miš Jerry. Naravno, nisu oni i jedini likovi ovog serijala, ali definitivno su u centru pažnje. Tom uzaludno pokušava Jerryja pretvoriti u slasnu večeru, no lukavi miš uspješno odolijeva svim mačjim klopkama i smicalicama. Cijeli crtani serijal svodi se na beskrajno rivalstvo mačke i miša. Ponekad im se pridruži i pas Kiler, koji uglavnom stane na Jerryjevu stranu, a na kraju svake epizode deblji kraj izvuče mačak Tom. U pojedinim epizodama Tom i Jerry iznenade svojim prijateljstvom koje je nastalo nakon godina i godina jurnjave. No, Tom se uvijek iznova vraća hvatanju Jerryja!

Zanimljivosti:

* William Hanna i Joseph Barbera bili su prvi scenaristi i producenti ovog crtića. Originalnu seriju od 114 epizoda stvorili su između 1940. i 1957. u produkciji tvrtke MGM. U tom periodu ‘Tom i Jerry’ osvojili su sedam Oscara
* Tom se davne 1940. godine zvao Jasper, a miš Jinx. Godinu dana kasnije animator John Carr dao im je imena Tom i Jerry
* Likovi Toma i Jerryja rijetko kad govore, ali zato je skoro svim sporednim likovima dan ljudski glas.

 

Uzbudljive avanture Toma i Jerryja pratite u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi