.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Mike i Molly, 5. sezona

img placeholder
,
hr_HR

PON - SUB 04.20

(Mike & Molly), 2014./2015., SAD, humoristična serija
5. sezona, 22. epizode


Tvorac serije: Mark Roberts
Izvršni producenti: Chuck Lorre, Al HigginsGlume:
Billy Gardell …………….. Mike Biggs
Melissa McCarthy …….... Molly Flynn
Reno Wilson …………….Carl McMillan
Katy Mixon ………………Victoria Flynn
Nyambi Nyambi …………Samuel

 U petoj sezoni, Molly je promijenila karijeru i postala književnica, a ova velika promjena utjecat će i na Mikea, koji joj nastoji biti što bolja potpora u probijanju prema uspjehu. Uz urnebesne komentare i uvijek mudre savjete ostalih članova obitelji i prijatelja, Mike i Molly nastavljat će zabavljati gledatelje Doma TV-a!

O seriji:

Popularna glumica Melissa McCarthy, koja je za ovu ulogu nagrađena Emmyjem, vraća se u petoj sezoni urnebesne humoristične serije 'Mike i Molly', o svakodnevnici bračnoga para iz Chicaga koja je uz njihovu obitelj i prijatelje sve samo ne dosadna. Mike Biggs (Billy Gardell) dobrodušni je policajac koji radi s duhovitim policijskim partnerom Carlom McMillanom (Reno Wilson). Mike je upoznao Molly Flynn (Melissa McCarthy), simpatičnu učiteljicu u osnovnoj školi, kada je to najmanje očekivao i gotovo odustao od traženja ljubavi. Njih su se dvoje odmah poklopili, a njihova veza ubrzo je procvjetala. Kada su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, odlučili su se vjenčati, a kroz cijeli zajednički put pratila ih je i Mollyna privlačna starija sestra Victoria (Katy Mixon) i njihova koketna majka Joyce (Swoosie Kurtz), senegalski pisac Samuel (Nyambi Nyambi), Mikeov prijatelj Harry (David Anthony Higgins), Mikeova majka Peggy (Rondi Reed) i mnogi drugi koji su uvijek tu za njih kad im je potreban mudar savjet o ljubavi i braku.

U petoj sezoni humoristične serije, Molly je okrenula novu stranicu u životu promijenivši karijeru – odlučila je ostvariti svoj veliki san i postati književnicom. Dok je pohađala prestižnu spisateljsku radionicu, Molly je prodala svoj ljubavni roman, no uzbuđenje joj je u međuvremenu splasnulo. Naime, sada se mora suočiti s pritiscima rokova i primjedbama svojeglavog izdavača, ali i nesigurnosti u vlastite književničke sposobnosti. S druge strane, Mike mora prihvatiti da njegov policijski partner izlazi s Mollynom sestrom, a morat će se potruditi i biti velika potpora supruzi, što neće biti lako kako se isprva činilo.


Nagrade i nominacije:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju kinematografiju u seriji s više kamera
-2014., 2012. - nominacija u kategoriji najbolje glavne glumice u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)
- 2014.-2011. - nominacija u kategoriji najbolje kinematografije u seriji s više kamera
- 2011. – nagrada za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)

• ASCAP FILM AND TEELVISION MUSIC AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2011. – nominacija za omiljenu novu humorističnu seriju

• SATELLITE AWARDS
- 2011. – nominacija u kategoriji najbolje glumice u seriji, komediji ili mjuziklu (Melissa McCarthy)

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2012. – nagrada za najbolju gostujuću izvedbu mladog glumca u televizijskoj seriji (Ryan Malgarini)

• TV GUIDE AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji omiljene glumice (Melissa McCarthy)

 

O glumcima:

MELISSA McCARTHY
(Molly Flynn)

Melissa se prvi puta istaknula kao stand-up komičarka nastupima u poznatim njujorškim klubovima The Improv i Stand Up New York. Pohađala je glumačku školu The Actors Studio u New Yorku i nastupala na brojnim pozornicama po gradu. Krajem 1990-ih preselila se u Los Angeles, gdje je devet godina nastupala kao članica svjetski poznate komičarske trupe The Groundlings.Prije serije 'Mike i Molly' bila je najpoznatija po ulozi nespretne kulinarske genijalke Sookie St. James u 'Gilmoreicama', te po ulozi u seriji 'Tko je Samantha?'. Također je glumila u serijama 'Bez oduševljenja, molim' i 'Privatna praksa'. Posljednjih godina McCarthy je postala jedna od najtraženiji komičarki u Hollywoodu. Imala je velike i zamijećene uloge u filmovima 'Djeveruše', 'Kad te ljubav pronađe' i 'Prelomilo se u četrdesetima', a imala je glavne uloge u filmskim uspješnicama 'Krađa identiteta', 'Špijunka', 'Vincent', 'Tammy' i 'Specijalne agentice'.


BILLY GARDELL
(Mike Biggs)

Gardellov put do Hollywooda bio je dug, a usput je zastao u svakom gradiću i izvodio stand-up komediju u svim restoranima, vojnim bazama i klubovima. Njegovo ga je komičarsko umijeće odvelo do Los Angelesa gdje je, zahvaljujući svojoj posvećenosti glumi i iskustvu nastupanja kao stand-up komičar, brzo napredovao.Tumačio je jednu od glavnih uloga u televizijskoj seriji 'Lucky' koju su kritičari hvalili. Također je glumio u serijama 'Da, draga', 'Sutkinja Amy', 'Zovem se Earl', 'Privatna praksa', 'Monk' i 'Štakor Gary'. Gardell je također nastupao kao stand-up komičar u emisijama 'The Late Late Show with Craig Ferguson' i 'The Tonight Show with Jay Leno'. Debitirao je na filmskom platnu uz Anthonyja Quinna i Sylvestera Stallonea u filmu 'Avenging Angelo' te snimio upečatljivu scenu s Billyjem Bobom Thorntonom u filmu 'Zločesti Djed Mraz'. Također je nastupio u filmu 'Ti, ja i Dupree'.

 


 

 Tagovi