.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Mike i Molly

img placeholder
,
hr_HR

PON - PET 06.50

(Mike & Molly), 2013./2014., SAD, humoristična serija
4. sezona, 22 epizode


Tvorac serije: Mark Roberts
Izvršni producenti: Chuck Lorre, Al Higgins


Glume:
Billy Gardell - Mike Biggs
Melissa McCarthy - Molly Flynn
Reno Wilson - Carl McMillan
Katy Mixon - Victoria Flynn
Nyambi Nyambi - Samuel

Doma TV donosi četvrtu sezonu nagrađivane humoristične serije 'Mike i Molly', koja prati svakodnevne zgode bračnog para i njihovih prijatelja. U novoj sezoni Mikea i Molly očekuju brojni novi izazovi i iznenađenja u zajedničkome životu.

O seriji:
Nakon tri sezone u kojima smo imali priliku pratiti kako se omiljeni televizijski par iz Chicaga upoznaje, zbližava, pronalazi pravu ljubav i započinje bračni život, u četvrtoj sezoni vidjet ćemo kako će Mike Biggs (Billy Gardell) i Molly Flynn (Melissa McCarthy) nastaviti razvijati svoju vezu, i to u društvu obitelji, prijatelja i užurbanog svijeta koji ih okružuje. Molly će donijeti neke važne životne odluke kojima će postati žena kakvom je oduvijek htjela biti i kojima će se približiti ostvarenju svojih snova, a uz sebe će, dakako, imati potporu dobrodušnog supruga Mikea, uvijek zabavne sestre Victorije (Katy Mixon), koketne majke Joyce (Swoosie Kurtz) i njezina novog supruga Vincea (Louis Mustillo). U sezoni ispunjenoj iznenađenjima, Mike će vidjeti za što je sve Molly sposobna kada se ohrabri i krene za svojim srcem. Naravno, u novome životnom poglavlju pridružit će im se i Mikeov partner u policiji Carl (Reno Wilson), sarkastični senegalski pisac Samuel (Nyambi Nyambi) i Mikeova zajedljiva majka Peggy (Rondi Reed).


Glumica Melissa McCarthy za ovu je ulogu 2011. godine nagrađena prestižnom nagradom Emmy.

 

Nagrade i nominacije:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2015. – nagrada za najbolju kinematografiju u seriji s više kamera
-2014., 2012. - nominacija u kategoriji najbolje glavne glumice u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)
- 2014.-2011. - nominacija u kategoriji najbolje kinematografije u seriji s više kamera
- 2011. – nagrada za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)

• ASCAP FILM AND TEELVISION MUSIC AWARDS

- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2011. – nominacija za omiljenu novu humorističnu seriju

• SATELLITE AWARDS
- 2011. – nominacija u kategoriji najbolje glumice u seriji, komediji ili mjuziklu (Melissa McCarthy)

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2012. – nagrada za najbolju gostujuću izvedbu mladog glumca u televizijskoj seriji (Ryan Malgarini)

• TV GUIDE AWARDS
- 2012. – nominacija u kategoriji omiljene glumice (Melissa McCarthy)

O glumcima:

MELISSA McCARTHY
(Molly Flynn)

Melissa se prvi puta istaknula kao stand-up komičarka nastupima u poznatim njujorškim klubovima The Improv i Stand Up New York. Pohađala je glumačku školu The Actors Studio u New Yorku i nastupala na brojnim pozornicama po gradu. Krajem 1990-ih preselila se u Los Angeles, gdje je devet godina nastupala kao članica svjetski poznate komičarske trupe The Groundlings.
Prije serije 'Mike i Molly' bila je najpoznatija po ulozi nespretne kulinarske genijalke Sookie St. James u 'Gilmoreicama', te po ulozi u seriji 'Tko je Samantha?'. Također je glumila u serijama 'Bez oduševljenja, molim' i 'Privatna praksa'.
Posljednjih godina McCarthy je postala jedna od najtraženiji komičarki u Hollywoodu. Imala je velike i zamijećene uloge u filmovima 'Djeveruše', 'Kad te ljubav pronađe' i 'Prelomilo se u četrdesetima', a imala je glavne uloge u filmskim uspješnicama 'Krađa identiteta', 'Špijunka', 'Vincent', 'Tammy' i 'Specijalne agentice'.


BILLY GARDELL
(Mike Biggs)

Gardellov put do Hollywooda bio je dug, a usput je zastao u svakom gradiću i izvodio stand-up komediju u svim restoranima, vojnim bazama i klubovima. Njegovo ga je komičarsko umijeće odvelo do Los Angelesa gdje je, zahvaljujući svojoj posvećenosti glumi i iskustvu nastupanja kao stand-up komičar, brzo napredovao.
Tumačio je jednu od glavnih uloga u televizijskoj seriji 'Lucky' koju su kritičari hvalili. Također je glumio u serijama 'Da, draga', 'Sutkinja Amy', 'Zovem se Earl', 'Privatna praksa', 'Monk' i 'Štakor Gary'. Gardell je također nastupao kao stand-up komičar u emisijama 'The Late Late Show with Craig Ferguson' i 'The Tonight Show with Jay Leno'. Debitirao je na filmskom platnu uz Anthonyja Quinna i Sylvestera Stallonea u filmu 'Avenging Angelo' te snimio upečatljivu scenu s Billyjem Bobom Thorntonom u filmu 'Zločesti Djed Mraz'. Također je nastupio u filmu 'Ti, ja i Dupree'.

 

RENO WILSON
(Carl McMillan)

Reno Wilson dolazi iz New Yorka, a završio je prestižnu srednju školu specijaliziranu za izobrazbu mladih umjetnika. Dobio je prvu ulogu u seriji 'Cosby Show', gdje je glumio Theova najboljeg prijatelja Howarda, a glumio je još i u serijama 'Princ iz Bel Aira', 'Slijepa pravda', 'Las Vegas', 'Stažist' i 'Heist'.
Glumio je u filmovima 'Ubrzanje' i 'The Week', između ostalih, te posudio glas u hit filmu 'Transformeri 2: Osveta poraženih' i 'Transformeri: Tamna strana mjeseca'.

 

 


 


KATY MIXON
(Victoria)

Katy Mixon dolazi iz velike obitelji u Penascoli na Floridi, a diplomirala je dramsku umjetnost. 2003. godine odselila se u Los Angeles, gdje je započela uspješnu glumačku karijeru. Glumila je u serijama 'Zovem se Earl', 'Dva i pol muškarca', 'Frikovi', 'TripTank' i 'Eastbound & Down'.
Glumila je i u filmovima 'Četiri Božića', 'Sve o Steveu', 'Take Shelter' i 'Put osvete' s Nicholasom Cageom, a posudila je glas u popularnom animiranom filmu 'Malci'.

 

 

 
 

 

NYAMBI NYAMBI
(Samuel)

Nyambi dolazi iz Normana u Oklahomi, a obitelj mu potječe iz Nigerije. Dugo se bavio košarkom, nakon čega je godinama trenirao mlade košarkaše u ljetnim kampovima. Diplomirao je glumu na svjetski poznatom Sveučilištu u New Yorku.
Osim u seriji 'Mike i Molly', glumio je i u 'Zakonu i redu', te u filmovima 'One Day, One Night' i 'Translucent', a jedan je od producenata hvaljenog kratkog fantastičnog filma 'Kuhani' iz 2014. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tagovi