Mentalist, 3. sezona

Mentalist 3 - 2
,
Mentalist 3 - 2
hr_HR

PON - PET 19.40

(The Mentalist), SAD, 2008., kriminalistička serija
3. sezona, 24 epizode
Izvršni producent: Bruno Heller
Glume: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Amanda Righetti

O seriji:

Dobitnik Zlatnog Globusa i nominirani za Emmy Simon Baker (The Guardian, The Devil Wears Prada) glumi Patricka Janea, nezavisnog konzultanta koji surađuje s kalifornijskim Uredom za istrage (CBI) i rješava brojne ozbiljne zločine koristeći oštru vještinu primjećivanja i psihološke manipulacije.

Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć. Međutim, ozbiljna viša agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) naizmjence priznaje Janeu da je koristan i grdi ga zbog teatralnosti, narcisoidnosti i opasnog zanemarivanja pravila. Lisbon vodi tim u kojem su agenti Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Svi misle da je Jane nepredvidljiv, ali cijene njegov šarm i sposobnost rješavanja slučajeva.

O glumcima:

SIMON BAKER
(Patrick Jane)

Najpoznatiji po svojoj izvanrednoj izvedbi Nicka Fallina u drami ´Čuvar pravde´ na CBS-u, Baker je glumio u seriji od 2001. do 2004. Kritičari su jako hvalili njegovu interpretaciju okrutnog korporativnog odvjetnika kojega uhite zbog posjedovanja narkotika i osude na društveno-korisni rad koji mora odraditi kao dječji pravobranitelj. U prvoj sezoni glasačko tijelo Hollywood Foreign Press Association nominiralo ga je za nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u dramskoj seriji. Za Zlatni globus je nominiran i za svoj angažman u seriji ´Mentalist´ 2010. godine.

ROBIN TUNNEY
(Teresa Lisbon)

Tunney se afirmirala kao nagrađivana glumica u nizu neovisnih filmova. Postala je poznato TV i filmsko lice, no nikad se nije odmakla od svojih korijena u neovisnu filmu. Njezin prvi film bio je tinejdžerski kultni klasik ´Empire Records´ u kojem su također glumile Renee Zellweger i Liv Tyler. Zatim se pojavila u filmovima ´Opasne čini´ i ´Niagara, Niagara´ za koji je osvojila nagradu ´Volpe Cup´ kao najbolja glumica na međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 1997. godine te nominaciju za nagradu ´Spirit Award´ za najbolju glumicu. Također je glumila i u filmovima ´Vertikalna granica´, ´Početak kraja´, ´Cherish´, ´The Secret Lives of Dentists´, ´Hollywoodland´ i ´Open Window´ za koji je nagrađena kao najbolja glumica na filmskom festivalu u Bostonu.

Treću sezonu napete serije 'Mentalist' pratite u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o sezoni doznajte ovdje!Tagovi