Mentalist, 4. sezona

Mentalist, 2. sezona - 2
,
Mentalist, 2. sezona - 2
hr_HR

PON - PET 20.30

(The Mentalist), SAD, 2011., kriminalistička serija

4. sezona, 24 epizode

Tvorac serije: Bruno Heller
Izvršni producenti: Bruno Heller, Chris Long, Tom Szentgyorgi, Ashley Gable, Daniel Cerone

Glume:
Simon Baker - Patrick Jane
Robin Tunney -Teresa Lisbon
Tim Kang - Kimball Cho
Owain Yeoman - Wayne Rigsby
Amanda Righetti -Grace Van Pelt

Doma TV donosi četvrtu sezonu uzbudljive kriminalističke serije o istražitelju Patricku Janeu (Simon Baker), koji zahvaljujući svojoj nadprosječnoj sposobnosti zapažanja i manipulacije rješava teške zločine. U četvrtoj sezoni, nastavlja se igra mačke i miša između Janea i serijskog ubojice Crvenog Jacka, a ulozi postaju sve veći. Hoće li Jane ove sezone napokon uspješno završiti svoj pohod na ubojicu svoje supruge i kćeri?

 Nastavlja se uzbudljiva i nerijetko duhovita kriminalistička serija koja prati Patricka Janea (Simon Baker), policijskog savjetnika koji surađuje s kalifornijskim Istražnim uredom i uspješno rješava zamršene zločine koje policija ne može riješiti. Svoju uspješnu istražiteljsku karijeru može zahvaliti zadivljujućoj sposobnosti zapažanja i psihološke manipulacije. U suočavanju s najgorim zločincima pomažu mu viša agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) koju, iako cijeni Janeove korisne vještine i to mu ponekad i nevoljko priznaje, često živcira njegova narcisoidnost, neposlušnost i nepoštivanje granica, kao i njezin tim. On uključuje agente Kimballa Choa (Tim Kang), Waynea Rigsbyja (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti), koji su svjesni Janeove nepredvidljivosti, no dive se njegovu šarmu i daru za rješavanje zamršenih slučajeva.


Početak četvrte sezone izravno se nastavlja na napete događaje kojima je završila treća sezona. Naime, Jane je uhićen zbog ubojstva čovjeka za kojega je uvjeren da se radi o serijskome ubojici poznatom kao Crveni John. Naime, Crveni John je ubio njegovu suprugu i kćer, pa ga Jane otad već godinama pokušava uhvatiti. Međutim, Jane je doznao da ubijena osoba ipak nije John. Tijekom cijele sezone, Istražni ured će davati sve od sebe da napokon otkriju identitet Crvenog Johna i tako spase brojne nevine živote. Van Pelt će se istovremeno pokušavati nositi sa smrću zaručnika koji ju je pokušao ubiti. Hoće li se Jane i tim napokon približiti opasnom serijskom ubojici?

O glumcima:

SIMON BAKER
(Patrick Jane)

Najpoznatiji po izvanrednoj izvedbi Nicka Fallina u drami ´Čuvar pravde´ na CBS-u, Baker je glumio u seriji od 2001. do 2004. godine. Kritičari su jako hvalili njegovu interpretaciju okrutnog korporativnog odvjetnika kojega uhite zbog posjedovanja narkotika i osude na društveno korisni rad koji mora odraditi kao dječji pravobranitelj. Glumio je i u filmu ´Vrag nosi Pradu´, u kojem uz kolegice Meryl Streep i Anne Hathaway igra zgodnog Christiana Thompsona. U romantičnoj komediji ´Nešto novo´, uz Saanu Lathan, Baker igra krajobraznog arhitekta iz radničke klase koji se zaljubljuje u imućnu i uspješnu Afroamerikanku.
Baker je prvi put privukao pozornost u Oscarom nagrađenu filmu ´L.A. povjerljivo´, nakon čega je uslijedio niz nezaboravnih izvedbi u filmovima ´Izgubljena moć´, ´Crveni planet´, ´Sunset Strip´, ´Judas Kiss´ te nastavku horora ´Prsten 2´ uz Naomi Watts i Sissy Spacek. Dobio je pohvale i za pojavljivanje u neovisnu filmu ´Knjiga ljubavi´ koji je prikazan u konkurenciji na filmskom festivalu ´Sundance´ 2004. Baker je bio član zvjezdane glumačke ekipe hvaljenog filma Anga Leeja ´Zajahati s vragom´, a glumio je i u filmu ´Seks br. 101´ s Winonom Ryder, hvaljenom trileru ´Zemlja živih mrtvaca´ uz Dennisa Hoppera, Johna Leguizama i Asiju Argento te u filmovima ´Restaurant´, ´Love from Ground Zero´ i drugima.

 

ROBIN TUNNEY
(Teresa Lisbon)

Tunney se afirmirala kao nagrađivana glumica u nizu neovisnih filmova. Postala je poznato televizijsko i filmsko lice, no nikad se nije odmakla od svojih korijena u neovisnom filmu. Njezin prvi film bio je tinejdžerski kultni klasik ´Empire Records´ u kojem su također glumile Renee Zellweger i Liv Tyler. Zatim se pojavila u filmovima ´Opasne čini´ i ´Niagara, Niagara´. Također je glumila i u filmovima ´Vertikalna granica´, ´Početak kraja´, ´Cherish´, ´The Secret Lives of Dentists´, ´Hollywoodland´ i ´Open Window´ za koji je nagrađena kao najbolja glumica na filmskom festivalu u Bostonu.  Tunney se na malim ekranima pojavila u seriji ´Prison Break´, dok je zapažene uloge ostvarila u serijama ´Dr. House´, ´Life Goes on´, ´Class '96´, ´Zakon i red´ te ´Dream On´. Glumila je i u televizijskim filmovima ´J.F.K.: Reckless Youth´ i ´Frog´.


TIM KANG
(Kimball Cho)

Kang je diplomirao političke znanosti na Berkeleyju te je stekao titulu magistra likovnih umjetnosti na Institutu za kazališnu umjetnost na Sveučilištu Harvard. Na velikome platnu ostvario je uloge u filmovima kao što su 'Mr. Sandman', 'Rambo', 'Zaboravljeni', 'Dva tjedna za ljubav' i 'Robot Stories'.  Njegove televizijske uloge uključuju serije 'Heroji iz strasti' i 'Specijalna postrojba'. Imao je gostujuće uloge u seriji 'Šaptačica duhovima', a zatim u serijama 'U uredu', 'Obitelj Soprano', 'Monk', 'Chappelle’s Show', 'Zakon i red: Zločinačke nakane' i 'Zakon i red: Suđenje pred porotom'. Kanga se također može vidjeti u raznim nacionalnim reklamama.


OWAIN YEOMAN
(Wayne Rigsby)

Ovaj diplomant Kraljevske akademije dramskih umjetnosti u Londonu Yeoman glumio je i režirao 'Otela' u kazalištu Oxford Playhouse. Glumio je i u drugim kazališnim predstavama, kao što su 'Man, Beast and Virtue', 'Čarobnjak iz Oza' i 'Kako vam drago'.  Yeoman je također glumio u filmovima 'Troja' i 'Fantastična petorka'. Njegove televizijske uloge uključuju one u serijama 'Dosje kuhinja', 'Commando Nanny' i 'The Nine'. U rodnoj Engleskoj Yeoman je glumio u uspješnoj televizijskoj seriji 'Ubojstva u Midsomeru'.


AMANDA RIGHETTI
(Grace Van Pelt)

Kao najmlađa od osmero djece, Righetti je rođena i odrasla u okolici Las Vegasa. Igrala je u popularnoj televizijskoj drami 'The O. C.', a njezine ostale televizijske uloge uključuju serije 'Grad uragana', 'Sjeverna obala' i 'Reunion'. Zapažene gostujuće uloge ostvarila je u serijama 'CSI' i 'Svita' te u televizijskome filmu 'Romy & Michelle'.
Righetti možemo gledati u remakeu filma 'Petak 13', a glumila je i u filmovima 'Return to House on Haunted Hill' te 'Kapetan Amerika: Prvi osvetnik'.
 

Uzbudljivu četvrtu sezonu serije 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

 

 

 

 

 Tagovi