Mentalist, 25. veljače - 3. ožujka

Mentalist 3 - 7
,
Mentalist 3 - 7
hr_HR

Poznat po zanemarivanju protokola i vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne vještine glumio, Jane sudjeluje u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva, a agenti s kojima surađuje iznimno cijene njegovu pomoć.

7. sezona, epizoda 1 - 25. veljače

Dok Jane i Lisbon uživaju u svojoj sve jačoj vezi, uspijevajući je tajiti od svojih kolega, FBI istražuje ubojstvo jednog svog pripadnika. Dotični je agent radio u tajnosti u kuglani za koju se vjerovalo da je sjedište poslovanja krijumčara oružja. Janeu u istrazi pomaže agent Ken Spackman (Tim Griffin), a zaključuje da konobarica koja radi u kuglani Tisch (Karina Logue) radi za tu bandu, ali Tisch uspije pobjeći. Agentica početnica Michelle Vega (Josie Loren) pridružuje se timu i pomaže im uhvatiti Tisch, a ubrzo nakon toga Jane formulira plan kojim će inkriminirati ubojicu. To rezultira hvatanjem vlasnika kuglane, a Jane poslije ustanovi koja je lokacija Tischina skrivenog oružja pa i nju uhite. U sjedištu FBI-a, Jane se nakratko sreće s agentom Pikeom (Pedro Pascal), koji se pita što to Jane može ponuditi Lisbon, netom prije nego što Jane iznenadi Lisbon unajmivši antikni auto.

7. sezona, epizoda 2 - 26. veljače

Dvoje kradljivaca auta, Marie Flanigan (Brit Morgan) i Cole Foster (Val Lauren), ukradu auto s dobrotvorne priredbe, nakon čega nju uhvate, a on pobjegne u svoje zabačeno skrovište. U sklopu plana da lociraju Coleovo skrovište, Jane šalje Lisbon u tajnosti kao zatvorenicu u zatvor u kojem drže Marie. U međuvremenu, FBI se udružuje s CIA-om kako bi otkrili veću mrežu kojoj Cole prodaje aute. Jane inicira bijeg tako što Abbott zaplaši Marie i kaže joj da će je prebaciti u umobolnicu, što u nju ulije strah i dade joj motivaciju za bijeg. Ona i Lisbon uspješno bježe i nalaze se s Coleom, koji ubrzo nakon toga ubija čovjeka na benzinskoj crpki. Poslije dođe do pat-pozicije blizu Coleova helikoptera kad Lisbon pokuša dohvatiti pištolj, ali FBI stiže na vrijeme i hvata lopove. Cho poslije kaže Jane da su pronašli vezu između Coleovih nadređenih i nekoga koga Jane poznaje: Erice Flynn.

7. sezona, epizoda 3 - 27. veljače

Janea i Lisbon šalju u Beirut u FBI-evu pokušaju da lociraju kriminalca Jana Nemica (Mark Ivanir), ljubavnika Janeove stare suparnice Erice Flynn (Morena Baccarin). Nemicu su džihadske skupine s Filipina platile 1,5 milijun eura kako bi prokrijumčario lažne putovnice s čipom s kojima bi teroristi ušli u zemlju. Nakon što se sastao s Ericom u hotelu, Janea dovedu k Nemicu, koji ga unajmi kako bi upamtio 81 broj i dao ih Nemicovim kuririma s Filipina. Jane daje brojeve FBI-u, koji na to šalje Choov tim i Vegu u Atlantu kako bi se našao s Nemicovim kontaktom. Međutim, osumnjičeni bude ubijen u pucnjavi. To prisili Janea i Ericu da ukradu kodove za putovnice iz Nemicove kuće, u čemu za dlaku uspiju. To rezultira FBI-evim otkrićem čipova na jednoj adresi i Nemicovim uhićenjem. Erica, u međuvremenu, otkrije Janeu da planira ukrasti Nemicov novac i gotovo pobjegne, no Lisbon joj odsječe put pa napokon hvataju Ericu. Jane poslije vodi Lisbon na krov pa njih dvoje uživaju u sladoledu gledajući vatromet.

7. sezona, epizoda 4 - 28. veljače

Budući da je Jane previše bolestan da bi radio, Lisbon mora uhvatiti skupinu kradljivaca nakita tako što će i sama izvesti parapsihološku predstavu. U međuvremenu, Abbott otkrije da bi zbog njegovih prijašnjih djela njegova žena mogla ostati bez promaknuća u Washingtonu.

7. sezona, epizoda 5 - 1. ožujka

FBI ponovno otvara slučaj ubojstva žene brigadira Aarona Raymonda (Wylie M. Pickett) nakon što Jane postane sumnjivim. Raymondov je alibi taj da ga je njegova žena toga dana vozila na posao, ali Jane pretpostavlja da je to bila neka druga žena, s kojom je Raymond vjerojatno imao aferu. Sumnjaju na ženu po imenu Denise Cortez (Jama Williamson), za koju Wylie i Vega otkriju da se maskirala u autu odbacivši svoju odjeću u logoru za beskućnike. Raymond uskoro dozna za istragu, što prisili Abbotta da zatvori slučaj i razmisli o strategiji tima. Jane pokuša izvući priznanje iz ubojice nakon što je namamio Raymonda i Denise u istu sobu, zaprijetivši da će otvoriti aktovku u kojoj navodno drži inkriminirajuće dokaze. Oboje kažu da je ono drugo ubojica i svaki ispriča svoju priču o tome kako su vidjeli ubojstvo, ali Jane ne uspijeva doći do zaključka. U aktovci je jednostavno papir na kojem piše «radoznalost je ubila mačku», a to je napisao Jane Vegi kao odgovor na iste riječi koje je Vega prije rekla Janeu. Pravi ubojica ostaje nepoznat.

3. sezona, epizoda 18 - 20 - 2. ožujka

Patrick Jane i CBI-ev tim moraju naći ubojicu čovjeka koji je vjerovao da su ga oteli izvanzemaljci, iako je njegovo truplo ukradeno iz mrtvozornikova vozila. Istodobno Van Pelt uzima predah od slučaja kako bi kupila vjenčanicu. Dobitnica nagrade Zlatni Globus Frances Conroy (Six Feet Under) gostuje kao žrtvina aristokratska punica Elspeth Cook.

Patrick Jane želi dokazati da je prelijepa, ali manipulativna ugovarateljica parova (gostujuća glumica MORENA BACCARIN), ubila svoga muža nakon što je njegovo truplo pronađeno kako pluta u marini. Morena Barrarin (V) gostuje kao Erica Flynn, ugovarateljica parova.

Patrick Jane istražuje dva slučaja neuspjele pljačke: jedan koji je završio ubojstvom vlasnika servisa elektronike, a drugi u koji je uključen Donny Culpepper (gostujući glumac DAVID WARSHOFSKY), bivši osumnjičeni kojemu je Jane platio da provali u LaRocheev dom.

3. sezona, epizoda 21 - 23 - 3. ožujka

Zatvorski čuvar nasmrt je izboden pred draguljarnicom, a Patrick Jane sumnja da je ubojica jedan od zatvorenika. Istodobno Rigsby u vezi s ubojstvom ispituje svog oca Stevea (gostujući glumac WILLIAM FORSYTHE).

Nakon ubojstva mlade violinistice Patrick Jane ispituje članove Simfonijskog orkestra Sjeverne Kalifornije. Istodobno Chou auto ukrade snalažljiv mladi džepar.

Napokon je otkriveno da Crveni John ima doušnika u CBI-u, a Patrick Jane nalazi se licem u lice sa serijskim ubojicom u eksplozivnom suočavanju koje ima šokantne posljedice u posebnom dvosatnom finalu treće sezone.

 

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do nedjelje, u večernjem terminu, na Doma TV-u!Tagovi