Mentalist, 22. - 26. listopada

img placeholder
,
hr_HR

Patrick Jane je moderni Sherlock Holmes koji se uspješno koristi umnim manipulacijama i vještinama primjećivanja u rješavanju zločina.

1. sezona, 7. - 8. epizoda - 22. listopada

Patrick Jane ulazi u direktan sukob s vidovnjakinjom koju sumnjiči za ubojstvo. U namjeri da dokaže da je takozvana vidovnjakinja varalica i ubojica, Jane dogovori seansu da razotkrije ubojicu.

Dok policija za ubojstvo svjedoka tužilaštva i njegove djevojke sumnjiči dilera droge kojemu se sudi, Patrick Jane vidi drugi motiv za zločin kao i drugog osumnjičenika.

1. sezona, 9. - 10. epizoda - 23. listopada

Patrick Jane sumnjiči jedinog preživjelog člana jedinice Nacionalne garde za ubojstvo njegovih prijatelja. Da bi to dokazao, odluči se upustiti u tajnu misiju.

Nakon što vodeći znanstveni istraživač umre od posljedica trovanja, Patrick Jane počne se osobno zanimati za slučaj. Sazna da je glavni osumnjičenik žrtvina supruga i Janeova bivša psihijatrica.

1. sezona, 11. - 12. epizoda - 24. listopada

 

Motiviran obećanjem osuđenog ubojice da će mu nakon puštanja dati informacije o Crvenom Johnu, Patrick Jane odluči cijelo svoje vrijeme posvetiti ovom slučaju te napušta CBI da bi dokazao da je zatvorenik nevin.

 

Patrick Jane postavi mentalnu zamku kako bi otkrio tko je odgovoran za ubojstvo srednjoškolske football zvijezde koja je ubila mačku lokalne, samoprozvane vještice i time stekla neprijatelja.

 

1. sezona, 13. - 14. epizoda - 25. listopada

 

Dok se čini očiglednim da je zet lokalnog tajkuna umiješan u krađu 50 milijuna dolara vrijedne slike jer je njegovo tijelo nađeno pokraj mjesta na kojem je nekoć visjela slika, Patrick Jane sumnjiči druge, uključujući ruskog naftnog magnata, krivotvoritelja umjetnina i kustosa.

 

Uz pomoć Patricka Janea, Cho krene u tajnu misiju prerušen u slatkorječivog muškarca kako bi uhvatio vrhunskog zavodnika i ubojicu s vlastitim setom pseudomentalnih tehnika.

 

1. sezona, 15. - 16. epizoda - 26. listopada

 

Dok Patrick Jane i tim CBI-a istražuju ubojstvo popularne članice ladanjskog kluba otrovane na koktel-zabavi u njezinu domu, otkriju da je zajednica prepuna tajni, uključujući ljubavne afere i zlouporabu droge.

 

Kada Patrick Jane izgubi vid u eksploziji, mora se osloniti na ostala osjetila u istrazi ubojstva financijskog savjetnika.

 

Kriminalističku seriju 'Mentalist' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem temrinu na Doma TV-u!Tagovi