.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Lutrija, 1. sezona

lUTRIJA EXPOSED
,
hr_HR

PON - PET 03.15

(The Lottery), SAD, 2014., dramska serija
1. sezona, 10 epizoda

Tvorac serije: Timothy J. Sexton

Glume:
Marley Shelton ... Dr. Alison Lennon
Martin Donovan … Darius Hayes
Michael Graziadei ... Kyle Walker
David Alpay ... James

Doma TV na male ekrane donosi novu seriju ispunjenu zavjerama i nevjerojatnim obratima – 'Lutrija'. U bliskoj, distopijskoj budućnosti, svijet je suočen s mogućim izumiranjem ljudskog roda kad žene misteriozno prestanu rađati djecu. Nakon što je određen broj zametaka neobjašnjivo uspješno oplođen, održava se nacionalna lutrija za surogat-majke, čime se pokreće lavina zakulisnih političkih igara, zavjera i borbe za kontrolu nad pravom koje je dotad bilo osobni izbor svakog pojedinca, pravom na obitelj.

O seriji:

'Lutrija' je provokativni triler zavjere smješten u 2025. godinu, u ne tako daleku budućnost, kad žene misteriozno prestanu rađati djecu, a otkriva svijet kojem predstoji izumiranje. No nekim čudom 100 zametaka bude uspješno oplođeno pa se održi nacionalna lutrija kako bi se odabralo surogat-majke. Kako se razvijaju sukobi, kontrola i misterij zbog tog važnog znanstvenog uspjeha, vladini interesi i utjecaji počinju dominirati jednim od najosobnijih i najosnovnijih elemenata čovječanstva – pravom na obitelj. S globalnom krizom plodnosti suočavaju se dr. Alison Lennon (Marley Shelton), briljantna specijalistica za plodnost, čije bi znanstveno otkriće moglo imati posljedice po život i smrt, Kyle Walker (Michael Graziadei), bivši alkoholičar i otac jednog od posljednjih djeteta rođenih u zemlji, James (David Alpay), Alisonin kolega i laboratorijski asistent, i Darius Hayes (Martin Donovan), proračunati vladini dužnosnik spreman upotrijebiti bilo koju strategiju kako bi postigao ono za što vjeruje da je opće dobro. Gajeći nadu u budućnost čovječanstva u društvu koje postaje sve više distopijsko, Alison se uskoro nađe uhvaćena u složenoj globalnoj zavjeri, gdje je politička korist važnija od osobnih sloboda i majčinstva.

O glumcima:

Marley Shelton
(Dr. Alison Lennon)

Marley Shelton rođena je i odrasla u Los Angelesu, a pohađala je UCLA, na kojem je diplomirala na filmu i kazalištu. Prvi je put privukla pozornost publike kao Margaret u filmu 'Pleasantville'. Nakon toga pojavila se u brojnim filmovima, uključujući 'Posljednji poljubac', 'Iskupljenje', 'Zakopani snovi', 'Djevojke iz visokog društva', 'Samo poljubac', 'Zaljubljeni dječak', 'Sin City', 'Slatko i ljuto', 'Nikad se nisam poljubila' i triler 'Valentinovo'.

Martin Donovan
(Darius Hayes)

Martin Donovan je svojim pojavljivanjem u svim epizodama druge sezone od kritičara hvaljene televizijske serije ’Trava’ privukao pažnju široke televizijske publike. Donovan je glumio u filmovima ’Nezamislivo’ sa Samuelom L. Jacksonom i Michaelom Sheenom, ’Neočekivani zločin’ s Kevinom Spaceyjem i Donom Cheadleom, ’Stražar’ s Kieferom Sutherlandom i Michaelom Douglasom, ’Ubojita hladnoća’ s Emily Blunt i ’Potpuna tišina’ s Edie Falco. Donovan je također glumio s Alom Pacinom u filmu redatelja Christophera Nolana ’Nesanica’, kao i u filmu ’Agent Cody Banks’. U ’Portretu jedne dame’ Donovan je glumio propalog bratića i poklonika Nicole Kidman, za što je dobio nagradu Nacionalnog društva filmskih kritičara za najbolju sporednu ulogu. Od Donovanovih televizijskih uloga tu su one u ’Masters of Horror: Right to Die’ i ’Pasadeni’. Na televiziji je, između ostaloga, još glumio i u ’Amy and Isabelle’, ’Šaptačici duhovima’, ’Velikom Gatsbyju’ i HBO-ovu filmu ’Kad trube utihnu’. Donovan je s redovnom ulogom na televiziji debitirao u od kritičara hvaljenoj dramskoj seriji ’Wonderland’.

Michael Graziadei
(Kyle Walker)

Graziadei je rođen u Njemačkoj, a u Sjedinjenim Državama živi od svoje 11. godina. Počeo je glumiti s pet godina, u produkciji predstave 'Kralj i ja'. Dok je bio na Sveučilištu u New Hampshireu, također se pojavio u komediji 'Sluga dvaju gospodara' i 'History of the Devil'. Godine 2004. odabran je kao sin Phyllis Summers Daniel Romalotti u sapunici 'Mladi i nemirni'. graziadei je ostvario gostujuće uloge u brojnim televizijskim serijama, uključujući 'NCIS', 'Zločinački umovi', '90210', 'Castle', 'CSI: Crime Scene Investigation' i 'Agenti SHIELD-a'. Imao je povremene uloge u seriji 'Američka horor priča' kao Travis Wanderley, te u seriji 'Tajni krug'. Godine 2013., nakon što je napustio dnevnu televiziju, Graziadei je odabran za redovitu ulogu u pilotu serije 'Westside'.


David Alpay
(James)

Alpay je rođen u Torontu u Ontariju i dok je bio u srednjoj školi planirao je baviti se neuroznanošću. Prije svoje prve filmske uloge studirao je na Sveučilištu u Torontu, a onamo se vratio kako bi dobio magisterij iz povijesti medicine. Alpay je dobio pohvale kritičara za glavnu ulogu u filmu Atoma Egoyana 'Ararat', za koju je bio nominiran za nagradu Genie. Alpay se vratio naobrazbi, objavivši svoj plan da na neko vrijeme napusti glumu. Godine 2006. glumio je lik Dannyja u političkoj komediji 'Slučajni predsjednik', u kojoj je glavnu ulogu imao Robin Williams. Poslije se pojavio u nekim poglavljima druge sezone 'Tudora' te je pripovijedao u kratkom filmu redatelja Douga Karra 'Ten for Grandpa' iz 2008. Također se pojavio u epizodama serija 'Kuća lutaka' i 'Pravedno i prema zakonu'. Godine 2013. igrao je dvostruku ulogu u četvrtoj sezoni 'Vampirskih dnevnika' kao profesor Atticus Shane i vještac koji se pretvorio u praiskonskoga vampira Silasa. Godine 2015. Alpay je odabran za povremenu ulogu Duncana Howella u triler-seriji 'Quantico'.
Seriju 'Lutrija' pratite od ponedjeljka od petka u večernjem terminu na Domi TV.

 Tagovi