.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Longmire

Longmire exsposed ispravna
,
hr_HR

NEDJELJA 03.30

(Longmire), SAD, 2014., kriminalistička serija
3. sezona, 10. sezona


Tvorci serije: Hunt Baldwin, John Coveny
Izvršni producenti: Greer Shephard, Michael M. Robin, Hunt Baldwin, John CovenyGlume:

Robert Taylor ……….. Walt Longmire
Katee Sackhoff ……… Victoria Moretti “Vic”
Lou Diamond Phillips .. Henry Medvjed Koji Sjedi
Bailey Chase ………… Branch Connally
Cassidy Freeman ….... Cady Longmire
Adam Bartley ………... Tommy Sutter “The Ferg”

Gledatelji od 29. siječnja imaju priliku pratiti treću sezonu napete kriminalističke serije 'Longmire' temeljene na romanima Craiga Johnsona. U ovoj sezoni, nepokolebljivi šerif Walt Longmire (Robert Taylor) otkriva mračne tajne okruga Absaroka u saveznoj državi Wyoming. Dok se oporavlja od niza traumatičnih događaja, Walt spoznaje da je vrijeme došlo po svoje...

O seriji:

Serija 'Longmire', temeljena na bestselerima Craiga Johnsona, u trećoj sezoni donosi nove slučajeve ubojstava, kao i intrige i tajne koje nenadano izviru u okrugu Absaroka u američkoj saveznoj državi Wyoming. U ovom suvremenom kriminalističkom trileru australska zvijezda Robert Taylor glumi karizmatičnog, predanog i nepokolebljivog šerifa Walta Longmirea.U trećoj sezoni Walt se oporavlja od niza traumatičnih događaja. Njegov najbolji prijatelj Henry Medvjed Koji Stoji (Lou Diamond Phillips) završava u zatvoru nakon što je optužen za ubojstvo. Zamjenika šerifa Brancha Connallyja (Bailey Chase) ustrijelio je zagonetni „bijeli ratnik“, a Longmireova desna ruka, zamjenica Vic Moretti (Katee Sackhoff), nije sigurna je li se riješila progonitelja iz svoje prošlosti. Walt se mora riješiti tog bremena kako bi se pobrinuo da pravda bude zadovoljena, ali jedna osoba zna da to ne može učiniti sam – njegova kći Cady (Cassidy Freeman). Ona će na sudu nastojati skinuti ljagu s Henryjeva imena, dok Walt nastavlja razotkrivati mračne, zagonetne tajne okruga Absaroka. Što Walt dublje zadire u te misterije, sve je bliži otkrivanju pravog krivca za ubojstvo njegove žene.

Nominacije i nagrade:

• EDGAR ALLAN POE AWARDS
- 2013. – nominacija u kategoriji najboljeg scenarija za epizodu TV serije (za pilot epizodu)

• KEY ART AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolji promo video
- treće mjesto u kategoriji najboljeg foršpana

• RED NATION FILM FESTIVAL
- 2013. – nagrada za najboljeg sporednog glumca (A Martinez)

• WESTERN HERITAGE AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju dramsku seriju

• WOMEN'S IMAGE NETWORK AWARDS
- 2013. – nominacija u kategoriji najbolje glumice u dramskoj seriji (Katee Sackhoff)

• HOLLYWOOD MAKEUP ARTIST AND HAIR STYLIST GUILD AWARDS
- 2014. – nominacija u kategoriji najboljih posebnih visažističkih efekata

O glumcima:

ROBERT TAYLOR
(Walt Longmire)

Robert Taylor jedan je od najzaposlenijih australskih glumaca s bogatom međunarodnom filmskom i televizijskom karijerom. Diplomirao je na prestižnoj Akademiji izvedbenih umjetnosti Zapadne Australije (WAAPA).Gledatelji su ga imali prilike vidjeti u filmskim uspješnicama među kojima su 'Matrix', 'Užas iz rijeke', 'Vertikalna granica', 'Predsjednikova kći', 'Poslije kiše', 'Satisfaction', 'Coffin Rock', a glumio je i u miniseriji 'Twentysomething'.Na televiziji, Taylor se pojavio kao Kiron u NBC-jevu filmu 'Herkul' i radio je s priznatim američkim redateljem Peterom Bogdanovichem u filmu 'The Mystery Of Natalie Wood'. Uz to je glumio u BBC-jevoj seriji 'Ballykissangel'.

 
KATEE SACKHOFF
(Victoria “Vic” Moretti)

Katee Sackhoff rođena je i odrasla u Portlandu. Nakon što je završila srednju školu, preselila se u Los Angeles i brzo nagomilala pozornost glavnim ulogama u mnoštvu filmskih i televizijskih projekata. Njezina je bogata karijera počela ulogom u MTV-jevu pilotu 'Locust Valley', nakon koje je uslijedila uloga u seriji 'The Fearing Mind' i glavna uloga uz Jamie Lee Curtis u filmu 'Noć vještica: Uskrsnuće'. Najpoznatija je po ulozi pilotkinje Starbuck u hvaljenoj seriji 'Battlestar Galactica', za koju je 2005. godine osvojila nagradu Saturn za najbolju glumicu na televiziji. Također je imala glavnu ulogu u seriji '24' kao stručnjakinja za analizu podataka na CTU-u koja ima tajnu prošlost. Ostale je uloge ostvarila u serijama 'Savršeno oružje', 'Reži me', 'CSI' i 'The Education of Max Bickford'.Na velikom ekranu Sackhoff je imala glavnu ulogu u filmu 'Glas smrti 2', a glumila je i u hororu 'Oculus'.


LOU DIAMOND PHILLIPS
(Henry Medvjed Koji Sjedi)

Phillips je rođen u Filipinima, no odrastao je u Teksasu. Svestranost mu je omogućila uspjeh u kazalištu, filmu i na televiziji, kao i u režiranju, pisanju scenarija i produkciji. Javnost ga je prvi put primijetila kad je glumio Richieja Valensa u filmu 'La Bamba'. Svoju je reputaciju zatim učvrstio u filmu 'Stand and Deliver', za što je nominiran za nagradu Zlatni globus. Phillips je također imao jednu od glavnih uloga u hvaljenoj drami 'Hrabrost ratnika'. Ostale istaknute uloge uključuju one u filmovima: 'Supernova', 'Hollywoodski murjaci', 'Mladi revolveraši', 'Veliki pogodak', 'Palača s rešetkama' i 'El Cortez'. Phillips je imao povremenu ulogu u seriji 'Cougar Town' i završnoj sezoni serije 'Zvjezdana vrata: Svemir'. Imao je i povremenu ulogu u hit-seriji 'Zakon brojeva' kao agent Ian Edgerton. Neke od njegovih važnih televizijskih uloga uključuju serije: 'Chuck', 'Frikovi', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Zvijer' i 'Bermudski trokut'. Kao redatelj, debitirao je psihološkim trilerom 'Opasni dodir', čiji je koscenarist bio za HBO. Također je režirao epizode serija 'Resurrection Blvd.', 'The Outer Limits' i 'Zona sumraka'.


BAILEY CHASE
(Branch Connally)

Bailey Chase rodio se u Chicagu. U srednjoj školi se posvetio nogometu i bejzbolu, a 1991. godine prihvatio je sportsku stipendiju poznatog Sveučilišta Duke. Ubrzo se preselio se u Los Angeles i započeo glumačku karijeru. Nije bio zadovoljan početnim uspjehom u reklamama i sapunicama pa je promijenio kurs i otišao studirati Shakespearea na Londonsku akademiju za glazbu i dramsku umjetnost.Nakon što se vratio, debitirao je na filmu u kratkom filmu 'Cosmo’s Tale', koji se prikazao na Sundanceu i Cannesu. Dobio je pohvale za ulogu u seriji 'Buffy, ubojica vampira', koja je odredila njegov trenutačni put. Chase se pojavio u brojnim televizijskim serijama, no najpoznatiji je po ulozi razmetljivoga detektiva Butcha Ade u seriji 'Milosrdna Grace' uz Holly Hunter. Pojavio se i u serijama 'Opasne igre', 'Castle', 'Ružna Betty' i 'JAG'. Na velikome platnu ostvario je uloge u filmovima 'The Boy Next Door' i 'Rats'.


CASSIDY FREEMAN
(Cady Longmire)

Cassidy Freeman rodila se i odrasla u Chicagu i završila kazalište i španjolski na koledžu Middlebury. U Los Angelesu je započela glumačku karijeru.  Freeman je na televiziji imala stalnu ulogu u hit-seriji 'Smallville', a pojavila se i u serijama 'The Playboy Club', 'Vampirski dnevnici', 'Zaboravljeni slučaj' i svim trima serijama 'CSI'-a.  Na velikom ekranu bila je izvršna koproducentica i glumica u hororu 'YellowBrickRoad'. Od drugih filmskihuloga ističu se one u filmovima 'Finishing the Game', i indie filmu 'Brahmin Bulls'. Freeman se usporedno bavi i kazališnom glumom.
ADAM BARTLEY
(Tommy Sutter)

Adam Bartley rodio se i odrastao u Minnesoti. Diplomirao je glumu na Sveučilištu Southern Methodist u Dallasu. Nakon završenoga koledža Bartley je glumio u kazalištima diljem zemlje, od New Yorka do Aljaske.  Na televiziji je ostvario nekoliko gostujućih uloga u serijama kao što su 'Chuck', 'Pravednik', 'Zločinački umovi' i 'Navy CIS LA'.  Glumio je na velikom ekranu u filmu 'In Security', a osim što se bavi glumom, Bartley radi i kao filmski i televizijski producent za Big Al Productions.

 


 Tagovi