.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Laži mi

Laži mi 3. sezona exposed
,
hr_HR

PON - UTO 22.15

(Lie to Me), SAD, 2009., kriminalistička serija
3. sezona, 13. epizoda


Tvorac serije: Samuel Baum

Glume:
Tim Roth - dr. Cal Lightman
Kelli Williams - dr. Gillian Foster
Brendan Hines - Eli Loker
Monica Raymund - Ria Torres
Hayley McFarland - Emily Lightman


Doma TV na male ekrane donosi treću sezonu o ekipi istražitelja tvrtke The Lightman Group, na čijem čelu je svjetski priznati stručnjak za obmane, dr. Cal Lightman (Tim Roth). Njegov glavni adut je sposobnost otkrivanja lažljivaca uz pomoć analize glasa i govora tijela, a u novoj sezoni tim očekuju novi, uzbudljivi slučajevi.


Dr. Cal Lightman (Tim Roth) vodi tim stručnjaka u tvrtki The Lightman Group koja pomaže vladinim agencijama, policiji i pojedincima u rješavanju njihovih najtežih slučajeva. Dr. Gillian Foster (Kelli Williams) darovita je psihologinja i Lightmanova poslovna partnerica koja unosi ravnotežu u partnerstvo time što uvijek gleda širu sliku dok se Lightman koncentrira na detalje. Potrebno mu je njezino znanje o ljudskom ponašanju, bio on svjestan toga ili ne. Eli Loker (Brendan Hines) Lightmanov je glavni istraživač kojeg fascinira mentalitet krda i grupno razmišljanje. Kaže sve što misli i često plaća cijenu toga. Lightmanova štićenica Ria Torres (Monica Raymund) jedna je od nekolicine darovitih u području detektiranja obmane i posjeduje sirovu, urođenu sposobnost čitanja ljudi.


U trećoj sezoni serije, Cal će pokušati spriječiti pljačku banke te će bez razmišljanja riskirati svoj život kako bi riješio slučaj namještene eksplozije u rudniku. On i njegov tim doći će u sukob s vođom carstva za samopomoć, a istraživat će i troje srednjoškolaca odgovornih za fatalnu prometnu nesreću. Istovremeno, Gillian će se naći između dvije vatre kada Unutarnja kontrola pokuša ucijeniti Cala da inkriminira detektivku Wallowski (Monique Gabriela Curnen).

Nagrade i nominacije:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2009. - nominacija u kategoriji izvanrednog dizajna uvodne špice (Robert Bradley i Thomas Cobb)

• BMI FILM & TV AWARDS
- 2009. - nagrada za najbolju glazbu u seriji (James Collins, Ryan Star, Doug DeAngelis)

• HOLLYWOOD POST ALLIANCE
- 2009. - nominacija u kategoriji najbolje montaže u televizijskoj seriji (David Siegel, David C. Cook, za 13. epizodu prve sezone)

• IMAGE AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Mekhi Phifer)

• PRISM AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najvjernijeg prikazivanja mentalnih poteškoća u dramskoj seriji

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najbolje glumačke izvedbe sporednog lika do 13 godina starosti u televizijskoj seriji (David Gore)

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
2011. - nagrada za omiljenu kriminalističku dramsku seriju
- nagrada za omiljenog televizijskog borca protiv kriminala (Tim Roth)


O glumcima:

Tim Roth
(Dr. Cal Lightman)

Tim Roth prvu je ulogu ostvario kao glavni glumac u kontroverznom televizijskom filmu 'Made in Britain' koji je osvojio nagradu British Prix Italia. Prva uloga u cjelovečernjem filmu uslijedila je u 'Robu Royu' uz Liama Neesona i Jessicu Lange. Za tu je ulogu nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskom filmu. Uspjesi su se nastavili nizati. Ostvario je uloge u nekoliko istaknutih filmova i televizijskih serija, poput filma 'Vincent i Theo' Roberta Altmana u kojem je glumio Vincenta van Gogha. Ubrzo je stekao svjetsku slavu za uloge u Tarantinovim filmovima 'Reservoir Dogs' i 'Pakleni šund'. Glumio je i s Markom Wahlbergom i Helenom Bonham Carter u remakeu 'Planeta majmuna' u režiji Tima Burtona, 'Sretnim brojevima' Nore Ephron, 'Nepobjedivima', 'Srcu tame' s Johnom Malkovichem, 'Nevjerojatnom Hulku' s Edom Nortonom i mnogim drugim filmskim uspješnicama.
Svoj prvi film režirao je 1999. godine – bila je to hvaljena adaptacija 'Ratne zone' Alexandera Stuarta u kojoj je glumio Ray Winstone.


Kelli Williams
(Dr. Gillian Foster)

Kelli Williams rođena je i odrasla u Los Angelesu. Najpoznatija je po ulozi u sudskoj dramskoj seriji 'Pravda za sve' s Dylanom McDermottom. Nakon sedam sezona, Williams je ostvarila ulogu u seriji 'Medicinska istraga'. Glumila je u mnogim televizijskim projektima, poput televizijskog filma 'Charlie' s Matthewom Modineom i TV serije 'Muškarci na stablima'.

 

 

 

 


Brendan Hines
(Eli Loker)

Brendan Hines je glumac i kantautor iz Baltimorea. Njegove televizijske uloge uključuju usputnu ulogu u seriji 'Terminator: Kronike Sare Connor' i 'The Middleman', kao i gostujuće uloge u serijama 'Bez traga', 'Love, Inc.' i 'Angel'.
Na velikome platnu glumio je u komediji 'Deep in the Valley' uz Chrisa Pratta i Rachel Specter, 'Heavy Petting' s Malin Akerman i 'Ordinary Sinner' s Elizabeth Banks.

 

 

 

 


Monica Raymund
(Ria Torres)

Monica Raymund polazila je prestižni konzervatorij Julliard, gdje je nagrađena nagradom John Houseman koja se dodjeljuje za angažiranost i posvećenost razvoju mladih američkih glumaca. Glumila je u 200. epizodi uspješne serije 'Zakon i red: Odjel za žrtve', a imala je i zapažene uloge u popularnim serijama 'Dobra žena', 'Chicago Fire' i 'Chicago PD'. Glumila je i u filmu 'Prijevara' uz Richarda Gerea, a bavi se i kazališnom glumom.

 

 

 


Hayley McFarland
(Emily Lightman)

Hayley McFarland rođena je u Oklahomi. Glumom se počela baviti u djetinjstvu, i to u kazalištu, gdje je ostvarila prve uloge u predstavama 'Titanic', 'Guslač na krovu' i 'Moje pjesme, moji snovi'.  Glumila je u uspješnim televizijskim serijama kao što su '24', 'Gilmorice', 'Uvod u anatomiju', 'Dodir života i smrti', 'Zločinački umovi', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Momci s Madisona' i 'Sinovi anarhije'. Najzapaženije uloge u filmovima ostvarila je u hororu 'Prizivanje' i 'An American Crime' uz Ellen Page.

 Tagovi