Laži mi, 2. sezona

laži mi 2
,
laži mi 2
hr_HR

PON - PET 21.25

(Lie to Me), SAD, 2009., kriminalistička serija
Tvorac serije: Samuel Baum
Glume:
Tim Roth ……………….. dr. Cal Lightman
Kelli Williams ………….. dr. Gillian Foster
Brendan Hines ………… Eli Loker
Monica Raymund …….... Ria Torres
Mekhi Phifer ……………..Ben Reynolds

Doma TV donosi drugu sezonu uspješne kriminalističke serije u kojoj Tim Roth utjelovljuje dr. Cala Lightmana, vodećeg svjetskog stručnjaka za otkrivanje obmana koji pomaže policiji u rješavanju teških slučajeva. U drugoj sezoni, gledatelji imaju priliku vidjeti s kakvim će se novim slučajevima suočiti dr. Lightman i njegov tim, ali i saznati više o njegovoj tajanstvenoj prošlosti.

O seriji:

U drugoj sezoni, Lightmanov tim suočit će se s novim slučajevima, novim lažima i situacijama koje će im promijeniti živote. Tako će se Lightman i ekipa uhvatiti ukoštac sa zanimljivim slučajevima kao što je onaj sa ženom koja ima poremećaj višestruke ličnosti, kod koje će istinitost izgovorenih tvrdnji ovisiti o trenutačno „aktivnoj“ ličnosti. Usto, Lightman će pokušati riješiti ubojstvo dok ga kriminalci drže na nišanu, a probleme će mu stvarati i njegov suparnik koji će uzrokovati tenzije između članova njegova tima. Ovi će ih slučajevi natjerati da istražuju dublje nego inače, ne samo kako bi saznali tko laže, već i zašto osoba laže. Gledatelji će imati priliku i vidjeti kako će se razvijati privatni životi likova. Nakon što se razvede, Foster će se pokušati nositi s činjenicom da je ponovno sama, a Lightman će se suočiti sa svojom tajanstvenom prošlosti.

Nagrade i nominacije:

• PRIMETIME EMMY AWARDS
- 2009. - nominacija u kategoriji izvanrednog dizajna uvodne špice (Robert Bradley i Thomas Cobb)

• BMI FILM & TV AWARDS
- 2009. - nagrada za najbolju glazbu u seriji (James Collins, Ryan Star, Doug DeAngelis)

• HOLLYWOOD POST ALLIANCE
- 2009. - nominacija u kategoriji najbolje montaže u televizijskoj seriji (David Siegel, David C. Cook, za 13. epizodu prve sezone)

• IMAGE AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Mekhi Phifer)

• PRISM AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najvjernijeg prikazivanja mentalnih poteškoća u dramskoj seriji

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2010. - nominacija u kategoriji najbolje glumačke izvedbe sporednog lika do 13 godina starosti u televizijskoj seriji (David Gore)

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
2011. - nagrada za omiljenu kriminalističku dramsku seriju
- nagrada za omiljenog televizijskog borca protiv kriminala (Tim Roth)O glumcima:

Tim Roth
(Dr. Cal Lightman)
Tim Roth prvu je ulogu ostvario kao glavni glumac u kontroverznom televizijskom filmu 'Made in Britain' koji je osvojio nagradu British Prix Italia. Prva uloga u cjelovečernjem filmu uslijedila je u 'Robu Royu' uz Liama Neesona i Jessicu Lange. Za tu je ulogu nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskom filmu.
Uspjesi su se nastavili nizati. Ostvario je uloge u nekoliko istaknutih filmova i televizijskih serija, poput filma 'Vincent i Theo' Roberta Altmana u kojem je glumio Vincenta van Gogha. Ubrzo je stekao svjetsku slavu za uloge u Tarantinovim filmovima 'Reservoir Dogs' i 'Pakleni šund'. Glumio je i s Markom Wahlbergom i Helenom Bonham Carter u remakeu 'Planeta majmuna' u režiji Tima Burtona, 'Sretnim brojevima' Nore Ephron, 'Nepobjedivima', 'Srcu tame' s Johnom Malkovichem, 'Nevjerojatnom Hulku' s Edom Nortonom i mnogim drugim filmskim uspješnicama.
Svoj prvi film režirao je 1999. godine – bila je to hvaljena adaptacija 'Ratne zone' Alexandera Stuarta u kojoj je glumio Ray Winstone.

Kelli Williams
(Dr. Gillian Foster)
Kelli Williams rođena je i odrasla u Los Angelesu. Najpoznatija je po ulozi u sudskoj dramskoj seriji 'Pravda za sve' s Dylanom McDermottom. Nakon sedam sezona, Williams je ostvarila ulogu u seriji 'Medicinska istraga'. Glumila je u mnogim televizijskim projektima, poput televizijskog filma 'Charlie' s Matthewom Modineom i TV serije 'Muškarci na stablima'.

Brendan Hines
(Eli Loker)
Brendan Hines je glumac i kantautor iz Baltimorea. Njegove televizijske uloge uključuju usputnu ulogu u seriji 'Terminator: Kronike Sare Connor' i 'The Middleman', kao i gostujuće uloge u serijama 'Bez traga', 'Love, Inc.' i 'Angel'.
Na velikome platnu glumio je u komediji 'Deep in the Valley' uz Chrisa Pratta i Rachel Specter, 'Heavy Petting' s Malin Akerman i 'Ordinary Sinner' s Elizabeth Banks.

Monica Raymund
(Ria Torres)
Monica Raymund polazila je prestižni konzervatorij Julliard, gdje je nagrađena nagradom John Houseman koja se dodjeljuje za angažiranost i posvećenost razvoju mladih američkih glumaca. Glumila je u 200. epizodi uspješne serije 'Zakon i red: Odjel za žrtve', a imala je i zapažene uloge u popularnim serijama 'Dobra žena', 'Chicago Fire' i 'Chicago PD'.
Glumila je i u filmu 'Prijevara' uz Richarda Gerea, a bavi se i kazališnom glumom.

Mekhi Phifer
(Ben Reynolds)
Mekhi Phifer rođen je u Harlemu u New Yorku. Glumačku karijeru započeo je u devedesetim godinama prošloga stoljeća, a publici je najpoznatiji po glavnoj ulozi u popularnoj seriji 'Hitna služba', kojom je zaradio dvije nagrade NAACP Image. Prvu glumačku ulogu ostvario je u filmu 'Sitni dileri' Spikea Leeja, nakon čega je glumio u filmovima kao što su '8 milja' s Eminemom, 'O' s Julijom Stiles, 'Honey' i 'Zora živih mrtvaca'.
Na malim ekranima, glumio je u serijama 'Bez oduševljenja, molim!', 'Torchwood', 'Frikovi' i 'Kuća laži'.

Ne propustite drugu sezonu uzbudljive serije 'Laži mi' od ponedjeljka do petka na Doma TV-u! Više o seriji pročitajte ovdje.Tagovi