.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Laži mi, 19. - 23. ožujka

Laži mi
,
hr_HR

Život je poput igre i svaka igra ima svoja vlastita pravila, ali igranje po pravilima ne znači i pobjedu, jer jedino što se zapravo računa u životu jest sreća. Ponekad jedina razlika između dva protivnika jest kome se sreća više osmjehnula.

10. ep. - 19. ožujka

Cal i Torres u njegovu uredu nalaze Zoe Landau, Calovu bivšu ženu. Nakon malo drskosti prema Calu, govori mu da treba njegovu pomoć na predmetu. Spaljena je kuća obitelji Ambrose. Muž Frank uvjeren je da je požar podmetnuo njegov bivši školski kolega Jack Garcia. Zoe objašnjava Calu da imaju svjedoka koji je vidio kako Jack bježi iz kuće. Jedini je problem što svjedok nije vjerodostojan jer ima pet godina. Cal i Zoe ispituju A. J.-a Ambrosea, Frankova i Cherylina sina. Cal ne trati vrijeme. Pita A. J.-a zna li priču o dječaku koji je vikao vuk i doslovno mu kaže da će ga vuk pojesti ako laže! Cheryl i Zoe su šokirane, no taktika uspijeva. Cal potvrđuje da A. J. ne pokazuje znakove obmane, no govori Zoe da želi da Gillian psihološki procijeni A. J.-a. Zoe uzdiše na spomen njezina imena, očito je da ne voli Gillian.

11. ep. - 20. ožujka

Dvojica detektiva optužena su za pucanje na nenaoružana tinejdžera Andrea Ricksa koji je zatim pao s krova i završio u komi. Detektivi tvrde da je žrtva uperila pištolj u njih, no pucnjava odmah privuče pozornost jer je žrtva crnac, a detektivi bijelci. Gradonačelnik dovodi Lightman Group da odrede govore li istinu jer je policija već pod pritiskom crnačke zajednice zbog neopravdanog pucanja na crnce. Cal i Torres razgovaraju s detektivima Ericom Kuranskym i Adamom Dukeom. Eric konstantno pokazuje znakove laganja, a čini se da Adam, koji je ranio Andrea, govori istinu. Jedini problem je to što su njihove priče gotovo identične. Cal traži da vidi snimke ispitivanja koje su vodili detektivi kako bi ustanovio kakvi su detektivi kad nisu pod stresom.

12. ep. - 21. ožujka

Na slobodi je imitator serijskog silovatelja Andrewa Jenkinsa. Jenkins je silovao i oslijepio 12 žena u 90-ima te služi doživotnu zatvorsku kaznu. U protekla tri mjeseca šest je žena oslijepljeno i silovano, a Cala šalju u zatvor da sazna što Jenkins zna o svom imitatoru. Glumeći zatvorenika Cal izaziva tučnjavu s drugim zatvorenikom, a to privuče Jenkinsovu pozornost. Jenkins je patološki lažac i prozreo bi Cala da mu se obrati direktno. Kao što je Cal planirao, Jenkins mu prilazi i započinju razgovor. Nažalost, Jenkins je lukaviji nego što su očekivali i govori Calu da zna da radi s FBI-em. Agent Reynolds je bijesan. Gillian je šokirana, objašnjavajući da nikad nije vidjela da netko bez obuke može pročitati Cala. Zadatak se gotovo prekida, no Jenkins nudi imitatorovu adresu za zamjenu za tjednu zalihu čokolade. Cal i FBI dolaze na dotičnu adresu, no to je dom ubojičine posljednje žrtve, Camille Halpern.

13. ep. - 22. ožujka

Bombaš samoubojica ubija sebe i desetke drugih u gradskom autobusu. FBI dovodi Lightman Group da pomognu u istrazi. Agent Reynolds objašnjava Calu i Gillian da je bombaš 19-godišnji Jamal Bata čiji su roditelji prešli na islam u 60-ima. Jamalov nogometni trener povezan je s terorističkim skupinama pa ga uhite. Cal inzistira na tome da bude prisutan pri ispitivanju, a ravnatelj FBI-a popušta. Kada Cal stigne u improvizirani zatvorenički centar u napuštenom skladištu, zahtijeva da se dobro odnose prema zatvoreniku. Nakon promatranja ispitivanja Cal kaže odgovornom agentu da sumnjivac pokazuje samo jednu emociju, strah. Cal razgovara s njim. Uključen je u krijumčarenje useljenika, ali nema veze s bombaškim napadom.

2. sez., 1. ep. - 23. ožujka

Mlada žena obraća se Calu tijekom potpisivanja njegove knjige jer treba pomoć da dokaže policiji da je vidjela ubojstvo, odnosno da je imala viziju ubojstva. Pita Cala misli li da govori istinu, a on joj vjeruje. Cal je poziva u svoj ured i dok ona zapisuje sve čega se sjeća, on objašnjava Gillian njezin slučaj. Ponudi joj bocu šampanjca da proslave njezinu rastavu. Gillian ne želi nazdravljati svojoj rastavi, ali Cal tvrdi da njezino lice pokazuje nešto drugo. Upušta se u Tricijinu priču: u njezinoj viziji muškarac ubija ženu u sobi 202 oronulog hotela u centru. Gillian misli da je to slučaj za policiju i radije bi se usredotočila na pomaganje agentu Reynoldsu s provjerom kandidata za Vrhovni sud. Cal ulazi u Reynoldsov ured i predstavlja se kao sudac Simon.

Seriju 'Laži mi' ne propustite gledati od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV.

 Tagovi