.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Laži mi, 12. - 16. ožujka

img placeholder
,
hr_HR

Život je poput igre i svaka igra ima svoja vlastita pravila, ali igranje po pravilima ne znači i pobjedu, jer jedino što se zapravo računa u životu jest sreća. Ponekad jedina razlika između dva protivnika jest kome se sreća više osmjehnula.

3. ep. - 12. ožujka

Cal dobiva slučaj od agenta FBI-a Dardisa. Ubijena je Danielle Stark, 17-godišnja kći ugledne savezne sutkinje. Jedini dokaz koji imaju jest udarac u glavu s prednje strane. Nema obrambenih rana, što upućuje na činjenicu da je poznavala ubojicu. Sutkinja Stark u utrci je za mjesto u Vrhovnom sudu i moraju potvrditi da nema veze s kćerinom smrću. Nema alibi za vrijeme ubojstva. Dardis želi da Cal ispita sutkinju i da svoje mišljenje. Cal i Torres posjećuju sutkinju Kathleen Stark. Cal odmah pita Kathleen kako se osjećala kada je saznala da je Danielle ubijena. Kathleen kaže da joj je to bio najgori dan u životu, no njezin izraz lica govori drugo. Poslije Cal, Torres i Dardis pregledavaju snimku Kathleenina razgovora. Dardis misli da iskreno tuguje, a Cal ističe da tako zvuči, no da tako ne izgleda. Objašnjava da se njezino lice ne podudara s tugom njezinih riječi. Nema pokreta na čelu i oko očiju. Postaje glavna sumnjivka dok Cal ne shvati da koristi Botox nakon što ju je namjerno preplašio.

4. ep. - 13. ožujka

Cal se obraća skupini agenata i objašnjava im izraze lica koje osoba pokazuje prije počinjenja planiranog nasilja. Agent Paul Aronson iz Tajne službe doveo je agente jer u posjet dolazi ambasador Park Jung-Soo iz Južne Koreje, a oni su zaduženi za njegovu sigurnost. Ambasador je objavio kandidaturu za predsjednika Južne Koreje, a postoje informacije o mogućem atentatu na današnjem vjenčanju njegova sina. Cal i njegov tim priključuju se agentima Tajne službe na vjenčanju i počinju promatrati goste i tražiti znakove bijesa, uznemirenosti ili gnjeva. Cal i Gillian nalaze se s ambasadorom koji želi njihovo jamstvo da će uočiti ubojicu prije nego što napadne. Cal primjećuje mikroizraz neiskrenosti kada ambasador govori o svom šefu osiguranja. Gillian poslije primjećuje da se čuvar plitko poklonio mladencu i nije sigurna što da misli o tome.

5. ep. - 14. ožujka

Torres i Cal odlaze u zatvor na sastanak s Mannyjem Trillom, bivšim vođom bande koji tvrdi da je rehabilitiran. Torres ne skriva svoju neugodu zadatkom jer je Trillo ubio policajca i osnovao najopakiju bandu u Washingtonu. Ne vjeruje da se takve osobe mogu promijeniti. Ona i Cal nalaze se s guvernerom Goldinom koji im kaže da se Trillo u zatvoru bavi radom protiv bandi. Guverner vjeruje da vani može učiniti nešto za prekid nasilja u gradu. Prije nego što ga pomiluje, Cal mora potvrditi da je Trillo doista rehabilitiran. Cal promatra kako dovode Trilla kroz zatvorsko dvorište i kaže čuvarima da ga odmah izvuku. Trenutak poslije, drugi zatvorenik ubode Trilla nožem iz osvete što je postao pošten.

6. - 7. ep. - 15. ožujka

Prije dva mjeseca nestala je 11-godišnja Samantha Burch. Roditelji su upravo povisili nagradu za informaciju o njoj na 100.000 dolara i tako privukli pozornost na slučaj. Stigle su stotine dojava, no ne žele tratiti vrijeme na lažne tragove pa unajmljuju Lightman Group da pomognu policiji u prepoznavanju istinitih dojava. Cal i Gillian nalaze se s roditeljima, a Cal ih direktno pita jesu li ubili svoju kćer. Iznenađeni i uvrijeđeni, uspijevaju reći da je nisu ubili. Cal im vjeruje i kreće na posao. Vraća se s Gillian u ured gdje se nalaze s detektivom Hughsom koji nije zadovoljan njihovim petljanjem u slučaj. U ured dovode dojavljivače, a Cal im odmah smanji broj govoreći da je nagrada ukinuta. Još nekoliko pitanja izdvoji lažljivce i tražitelje pozornosti. Cal ispituje posljednjih desetak dojavljivača. Dolaze do Samanthina razrednog kolege koji kod sebe ima njezin ruksak. U njemu se nalazi odjeća, kozmetički pribor, nešto novca i ime njezine terapeutkinje. Gillian smatra da je pripremljen za bijeg. Dala ga je prijatelju da joj ga pričuva ako joj zatreba, no čini se da nije stigla do njega. Cal i Gillian sastaju se s terapeutkinjom Christinom Knowlton koja im kaže da je Samantha imala problema s dinamikom u novoj obitelji jer je posvojena kad je imala šest godina. Starija djeca često imaju problema s povezivanjem s novim roditeljima. Također spomene da je Samantha bila zlostavljana.

Gillian i Eli odlaze u State Department da pomognu u pregovorima s jemenskom vladom o puštanju dvoje Amerikanaca koji su uhićeni zbog droge. Po islamskom zakonu, krijumčarenje droge kažnjava se smrću. Marcus i Nicole nalaze se u jemenskom zatvoru 29 dana i prijeti im egzekucija za manje od dva dana. Gillian odlazi na sastanak s jemenskim predstavnicima. Kada pregovori trebaju početi, umjesto pregovarača upita ambasadora Rafika o njihovim zahtjevima. Primjećuje da je on posljednji ušao kroz vrata, a to znači da je on glavni. Gillian također primjećuje da je njihov kontakt u State Departmentu zainteresiraniji za povratak Nicole nego njezina brata Marcusa.

8. - 9. ep. - 16. ožujka

Mlada Indijka odveze se biciklom na most i skoči u smrt. Cal sljedećeg jutra putuje na posao sa svojom kćeri Emily i završi u gužvi jer je policija zatvorila ulicu. Cal doznaje detalje od policajca te primjećuje Lilu Dale iz Državnog odvjetništva, prijateljicu svoje bivše žene. Ona mu kaže da je žena skočila s mosta tri dana nakon što je isto učinila i njezina sestra. Cal odmah zna da nešto nije u redu. Emily se prisjeća da je proučavao samoubojstva, a Cal kaže da to još čini. Nakon što odveze Emily u školu, Cal odlazi na policiju gdje se nalazi s obitelji stradale žene. Saznaje da se obitelj Ashraf nedavno doselila iz Indije, a dvije su sestre stigle dvije godine ranije s radnim vizama.

Cal stiže na mjesto urušavanja zgrade u Frostburgu. Posvuda je kaos i pljušte optužbe za strukturalnu pogrešku. Cal uzima razglas i privlači svačiju pozornost. Greg Stevens, zapovjednik FEMA-e, zahvaljuje Calu na dolasku i objašnjava mu što se dogodilo. Spašena su devetorica muškaraca, no trojica još nisu nađena. Prošlo je 15 sati od urušavanja. Inženjer Mark govori Calu zašto su potragu usredotočili na određeni kvadrant gdje su radnici viđeni prije urušavanja. Cal želi razgovarati s osobom koja ih je posljednja vidjela. Gillian se pridružuje Calu i zajedno ispituju radnika. Odmah vide da nešto skriva. Nakon što ga pritisnu, prizna da je lagao o svom položaju jer se drogirao na drugome mjestu. Prošlo je barem sat vremena otkako je vidio radnice u jugoistočnom kvadrantu, a to znači da su se u trenutku urušavanja mogli nalaziti bilo gdje u zgradi. Ponovno dovode pse koje privuče određena lokacija odakle se čuje lupanje. Radnici su živi!


Seriju 'Laži mi' ne propustite gledati od četvrtak do petka u večernjem terminu na Domi TV.Tagovi