Laži mi, 1. sezona

Laži mi
,
Laži mi
hr_HR

PON - PET 21.30

(Lie to Me), SAD, 2009., kriminalistička serija
1. sezona, 13 epizoda


Tvorac serije:
Samuel Baum

Glume:
Tim Roth - Dr. Cal Lightman
Kelli Williams - Dr. Gillian Foster
Brendan Hines - Eli Loker
Monica Raymund - Ria Torres
Hayley McFarland - Emily Lightman

Doma TV donosi uzbudljivu kriminalističku seriju o dr. Calu Lightmanu, vodećem stručnjaku za otkrivanje obmana, koji zahvaljujući svojem poznavanju psihologije zločinaca i značenju govora tijela policiji i vladinim organizacijama pomaže u rješavanju zamršenih slučajeva. Serija gledateljima otkriva pristup rješavanja zločina kakav još nisu imali prilike vidjeti na malim ekranima.

Nagrade i nominacije:

• 2009. “Primetime Emmy Awards”
◦ nominacija u kategoriji izvanrednog dizajna uvodne špice (Robert Bradley i Thomas Cobb)

• 2009. „BMI Film & TV Awards“
◦ nagrada za najbolju glazbu u seriji (James Collins, Ryan Star, Doug DeAngelis)

• 2009. „Hollywood Post Alliance“
◦ nominacija u kategoriji najbolje montaže u televizijskoj seriji (David Siegel, David C. Cook, za 13. epizodu prve sezone)

• 2010. „Image Awards“
◦ nominacija u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Mekhi Phifer)

• 2011. „People's Choice Awards“
◦ nagrada za najomiljeniju kriminalističku dramsku seriju
◦ nagrada za najomiljenijeg televizijskog borca protiv kriminala (Tim Roth)

• 2010. „Prism Awards“
◦ nominacija u kategoriji najvjernijeg prikazivanja mentalnih poteškoća u dramskoj seriji

• 2010 „Young Artist Awards“
◦ nominacija u kategoriji najbolje glumačke izvedbe sporednog lika do 13 godina starosti u televizijskoj seriji (David Gore)

O glumcima:

Tim Roth
(Dr. Cal Lightman)

Tim Roth prvu je ulogu ostvario kao glavni glumac u kontroverznom televizijskom filmu 'Made in Britain' koji je osvojio nagradu British Prix Italia. Prva uloga u cjelovečernjem filmu uslijedila je u 'Robu Royu' uz Liama Neesona i Jessicu Lange. Za tu je ulogu nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskom filmu.
Uspjesi su se nastavili nizati. Ostvario je uloge u nekoliko istaknutih filmova i televizijskih serija, poput filma 'Vincent i Theo' Roberta Altmana u kojem je glumio Vincenta van Gogha. Ubrzo je stekao svjetsku slavu za uloge u Tarantinovim filmovima 'Reservoir Dogs' i 'Pakleni šund'. Glumio je i s Markom Wahlbergom i Helenom Bonham Carter u remakeu 'Planeta majmuna' u režiji Tima Burtona, 'Sretnim brojevima' Nore Ephron, 'Nepobjedivima', 'Srcu tame' s Johnom Malkovichem, 'Nevjerojatnom Hulku' s Edom Nortonom i mnogim drugim filmskim uspješnicama.
Svoj prvi film režirao je 1999. godine – bila je to hvaljena adaptacija 'Ratne zone' Alexandera Stuarta u kojoj je glumio Ray Winstone. Film je prvi put prikazan na Sundance Film Festivalu na kojem je pokupio pozitivne kritike.

Kelli Williams
(Dr. Gillian Foster)

Kelli Williams rođena je i odrasla u Los Angelesu. Najpoznatija je po ulozi u sudskoj dramskoj seriji 'Pravda za sve' s Dylanom McDermottom. Nakon sedam sezona, Williams je ostvarila ulogu u seriji 'Medicinska istraga'. Glumila je u mnogim televizijskim projektima, poput televizijskog filma 'Charlie' s Matthewom Modineom i TV serije 'Muškarci na stablima'.

Brendan Hines
(Eli Loker)

Brendan Hines je glumac i kantautor iz Baltimorea. Televizijske uloge uključuju usputnu ulogu u seriji 'Terminator: Kronike Sare Connor' i 'The Middleman', kao i gostujuće uloge u serijama 'Bez traga', 'Love, Inc.' i 'Angel'.
Njegove filmske uloge uključuju komediju 'Deep in the Valley' uz Chrisa Pratta i Rachel Specter, 'Heavy Petting' s Malin Akerman i 'Ordinary Sinner' s Elizabeth Banks.


Monica Raymund
(Ria Torres)

Monica Raymund polazila je prestižni konzervatorij Julliard, gdje je nagrađena nagradom John Houseman koja se dodjeljuje za angažiranost i posvećenost razvoju mladih američkih glumaca. Glumila je u 200. epizodi uspješne serije 'Zakon i red: Odjel za žrtve', a imala je i zapažene uloge u popularnim serijama 'Dobra žena', 'Chicago Fire' i 'Chicago PD'. Glumila je i u filmu 'Prijevara' uz Richarda Gerea, a bavi se i kazališnom glumom.

Hayley McFarland
(Emily Lightman)

Hayley McFarland rođena je u Oklahomi. Glumom se počela baviti u djetinjstvu, i to u kazalištu, gdje je ostvarila prve uloge u predstavama 'Titanic', 'Guslač na krovu' i 'Moje pjesme, moji snovi'.  Glumila je u uspješnim televizijskim serijama kao što su '24', 'Gilmorice', 'Uvod u anatomiju', 'Dodir života i smrti', 'Zločinački umovi', 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Momci s Madisona' i 'Sinovi anarhije'. Najzapaženije uloge u filmovima ostvarila je u hororu 'Prizivanje' i 'An American Crime' uz Ellen Page.

Ne propustite pogledati seriju "Laži mi" u večernjem terminu na Doma TV-u! Više o prvoj sezoni saznajte ovdje.Tagovi