"Prijatelji" nikada neće izaći iz mode.

Prijateljstvo i situacije u koje su Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross upadali tijekom deset sezona serije 'Prijatelji' obilježile su djetinjstvo i mladost brojnih generacija.



Šestero prijatelja često se sastaju u stanu nekog od njih i dijele trosjed u kafiću Central Perk u Greenwich Villageu u New Yorku. Monica Geller Bing (Courteney Cox) je kuharica opsjednuta čistoćom i redom u svome životu.

Udana je za Chandlera Binga (Matthew Perry), dovitljivca koji uvijek ima spreman odgovor na sve.

U stanu preko puta stanuju bivši dugogodišnji Chandlerov cimer Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), glumac ženskaroš koji glumi u sapunici 'Naši najbolji dani'. 

Rachel Green (Jennifer Aniston), je Monicina najbolja prijateljica iz srednje škole.

Na drugoj strani ulice, preko puta Monice i Chandlera, živi Monicin brat pehist Ross Geller (David Schwimmer), profesor paleontologije koji se tri puta rastajao, jedanput i od Rachel.

Krug prijatelja zatvara Monicina bivša cimerica Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), ekscentrična i vječito optimistična folk-pjevačica i maserka.



"Prijatelji" su potrajali deset sezona koje su se prikazivale tijekom deset godina, od 1994. do 2004. godine. Serija je kroz 10 godina emitiranja stekla svjetsku popularnost te postala jedna od najpopularnijih i najgledanijih televizijska serija svih vremena. Stoga i ne čudi što su pojedine izjave postale kultni citati koje svi prepoznaju.




KULTNI CITATI IZ SERIJE "PRIJATELJI":


"Ona je tvoj jastog. Ljudi. Poznata je činjenica da se jastozi zaljube i budu s istim partnerom do kraja života. Možete da vidite stare parove kako se šetaju kroz akvarij i drže se za klješta... Vidite? On je njen jastog!" - Phoebe opisuje vezu Rachel i Rossa

"Skidam gaće u tuđim domovima!" - Joey



"Hej, Ross, imam jedno znanstveno pitanje. Ako su homo sapiensi u stvari "homo" sapiensi, jel' to onda razlog zašto su izumrli?" - Joey

"Smrdljiva mačko, smrdljiva mačko, čime li te hrane? Smrdljiva mačko, smrdljiva mačko, nije tvoja krivica." - Phoebeina autorska pjesma

"Frižider se pokvario, pa sam morao sve pojesti!" - Joey

"Na ljestvici od 1 do 10, gdje je 10 najgluplji mogući izgled ikada, ti si najmanje 19" -  Chandler obraćajući se Joeyju


Kultnu seriju "Prijatelji" pratite od ponedjeljka do nedjelje u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju