.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kraljevi leda, 21. - 22. listopada

Kraljevi leda 3. sezona - 14
,
hr_HR

'Kraljevi leda' priča je o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i, najviše od svega, opasnosti.

3. sez., 6. - 7. ep. - 21. listopada

 

Lisa Kelly natječe se da postane prva žena u elitnom odjelu za teške terete upravljajući konvojem pilot-automobila dok prevozi 24 metara dugačke dijelove široke cijevi. Kako je prije sletjela s ceste prevozeći mnogo kraći teret, suočava se s teškim zadatkom koji uključuje 1000 kilometara kroz planine Brooks Range, preko vjetrovitog North Slopea te preko ledene ceste na Sjevernom ledenom moru. Hugh Rowland, poznat kao Polarni Medvjed, teži još većemu naslovu, onom kralja svih sjevernoameričkih ledenih cesta. Ali Hughov glavni suparnik Alex Debogorski prati ga u stopu. U epskoj utrci na 800 km od polazišta u Fairbanksu do obala Sjevernog ledenog mora Hugh i Alex bore se za sjevernoameričku slavu. Cilj Tima Freemana je univerzalniji, opstanak. Želi završiti svoju prvu sezonu tako da i on i tegljač ostanu u jednom komadu.

Svi žure do Prudhoea prije nego što se oluja pogorša. Nakon odlaska iz olujnog Coldfoota noć ranije, Tim i George odluče nastaviti unatoč lošoj prognozi. 40 km od Deadhorsea ulijeću ravno u oluju te moraju voziti kroz goleme zapuhe da bi stigli na sigurno. Lisa se također bori s vremenom kako bi vidjela svog supruga u Prudhoeu, no staje u Coldfootu jer je cesta prema sjeveru zatvorena. Hugh odlazi iz Prudhoea prema jugu s partnerom Philom. Unatoč oblaku ledene magle, probijaju se kroz najgoru oluju i slave na vrhu prijevoja Atigun roštiljanjem u snijegu i pripremom divljači. Nekoliko sati iza Hugha veteran, ali novajlija na cestama sjeverne Aljaske, Alex, također ide na jug s veteranom Jackom. Jackovo nezadovoljstvo početnikovim pogreškama prisiljava Alexa da do Coldfoota putuje sam.


 

3. sez., 8. - 9. ep. - 22. listopada

Smrtonosna kombinacija nepredvidljivih vremenskih uvjeta u North Slopeu učinila je prijevoj Atigun opasnijim nego ikad. Rekordna količina snijega u kombinaciji s višim temperaturama pretvorile su ovaj opaki prijevoj u đavolji tobogan – skliskiji je nego ikad i postoji opasnost od lavine. Stručnjak za teške terete Jack Jesse prvi kreće na put s jednim od najzahtjevnijih tereta ove sezone – dva spremnika od 20 tona vrijednih 300 tisuća dolara. Ovaj će teret biti pravi izazov. Jack poziva prijatelja i kolegu stručnjaka Careyja Halla u pomoć. No dogodi se katastrofa kad jedan od divovskih spremnika sklizne s viličara i padne. Hoće li njihov zadatak završiti prije nego što je započeo? Nakon slučajnog susreta u Coldfootu, Alex i Hugh uspoređuju koliko su prevezli. Hugh vodi za jednu pošiljku pa Alex želi uhvatiti korak. Prvi kreće prema Deadhorseu, no nailazi na neočekivane nevolje na prijevoju Atigun kad ga drugi tegljač pokuša zaobići.

Ostala su samo tri tjedna do kraja pa svi daju sve od sebe kako bi prevezli teret do Deadhorsea prije kraja sezone. Lisa juri u Carlile po sljedeći teret. U konvoju putuje na sjever s Jackom Jessejem. Na putu joj pokazuje kako izbjeći proklizavanje prebacivanjem brzina. Hugh i Phil cijeli tjedan voze kratke rute kako bi prevezli teret koji kasni od Coldfoota do Deadhorsea. Hugh otkriva da on i Alex nisu jedini žestoki suparnici na ledenoj cesti. Phil se raspravlja sa svojim rivalom Drewom u Carlileu oko toga tko je najviše prevezao ovog mjeseca. Budući da je Hughov dnevnik jednak Philovu, on misli da će ovaj put pobijediti. Tim i George opet kasne u Fairbanks zato što je Georgeovo vozilo na popravku. No kad napokon krenu na put, pokvari se elektronika na Timovu tegljaču. Novajlija je strašno razočaran i mora se okrenuti dok George sam nastavlja na sjever.Seriju 'Kraljevi leda' gledajte subotom i nedjeljom na Domi TV.

 Tagovi