.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 8. - 12. siječnja

Kosti 7
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

8. sez., 5. ep. - 8. siječnja

U kanti za smeće pronađeno je truplo. Koža i mišići na stravičan su način oguljeni s kostiju – žrtvi je živoj oderano meso s kostiju. Žrtva je Jessica Pearson, koja je s partnericom Brooke Guminski osnovala tvrtku za proizvodnju kaše od jabuka, jedan od nekoliko obrta u lokalnoj zajednici proizvođača. Jessica je ubijena ravnom, a ne nazubljenom oštricom, što znači da je ubojica bio iznimno jak… A ispostavlja se da ju je uhodio Adam Borchardt, mesar koji živi u ulici gdje je njihova trgovina. No Jessica je imala tajne i njezini nedavni posjeti besplatnoj klinici možda imaju neki drugi razlog.
Sweets živi u svom uredu otkad je prekinuo s Daisy pa ga Booth pozove da nekoliko noći provede kod njega i Brennanice, dok ne pronađe novi stan. Međutim, Sweets ga ubrzo počne izluđivati.

8. sez., 6. ep. - 9. siječnja

Dr. Brennan na posao pozove sve škiljavce odjednom, na što se oni zabrinu. Pitaju se je li riječ o nekakvu natjecanju, no ne znaju da je Brennanica – koja je nedavno počela proučavati košarku kako bi postala bolji timski igrač, na što je potiče Booth – pokušava među njima stvoriti dobar timski duh i suradnju. Zadatak koji im je zadala jest da pokušaju odrediti identitete tisuće neidentificiranih ostataka u Jeffersonianovoj zbirci s pomoću novih digitaliziranih podataka o nestalim osobama. Među škiljavcima se odmah razvije velika konkurencija i natjecanje: tko će za najmanje vremena otkriti identitet najvećeg broja žrtava? Međutim, Arastoo zapne za svoj prvi slučaj, beskućnika koji je nasmrt pretučen. Stažisti počnu raditi zajedno, a uključi se i ostatak tima Jeffersoniana kada se ispostavi da je žrtva povezana s napadima 11. rujna 2001.

8. sez., 7. ep. - 10. siječnja

Na plaži je isplivala kapsula u kojoj se nalaze želatinozni ljudski ostaci. Kapsula je zapečaćena i nema nikakvih otvora. Hodgins se nada da su kapsulu izradili izvanzemaljci i otvori je laserom te se pokaže da su ostaci fermentirali i da su žrtvi izbijeni zubi. Hodgins uskoro otkrije pravu istinu o kapsuli, koja definitivno potječe sa Zemlje. S pomoću komadića drva u ostacima, tim identificira žrtvu kao Charlesa Luckyja Milnera, stručnjaka za čišćenje mjesta zločina koji je varao ženu. Među osumnjičenicima su njegova žena (i to četvrta žena ženskara Milnera), ljubavnica, 18-godišnji posinak i poslovni konkurent. No može li tim otkriti pravog ubojicu kad se među osumnjičenicima nalaze stručnjaci za uklanjanje dokaza?
Arastoo otkrije da je iznenađujuće dobar pjesnik, Cam odbija ginekologa svoje kćeri jer već ima tajnu romansu, a Booth i Brennanica odlučno tvrde skeptičnom Sweetsu da odvajaju privatni život od poslovnog… Što se ne može reći za sve članove tima Jeffersoniana.

8. sez., 8. ep. - 11. siječnja

Neuhvatljivi ulični umjetnik naleti na ljudske ostatke – doslovno – dok postavlja poster na zid… Ostaci mu se slučajno zalijepe na leđa te ga tim, zajedno s dokazima, odvodi sa sobom u Jeffersonian. Na prvi se pogled čini da je žrtvu ubila strelica ispaljena u glavu, no ispostavi se da je riječ o pošalici i strelica nije prava. Žrtva je Morgan Donnelly, telefonski prodavač koji je šefu preoteo djevojku, koju je zatim prevario; i šef i djevojka osumnjičeni su. Stvari postanu čudne kada djevojci i njezinu 18-godišnjem bratu koji živi s njom vijest o Morganovoj smrti bude urnebesno smiješna. Ispostavi se da je Morgan bio stand up komičar koji je neprestano izvodio psine. Brennanica otkrije da je ubijen udarcima u lice… Je li ubojica netko komu se nije svidjela neka Morganova psina? Tko je kriv? Uz pomoć turobnog škiljavca Fishera, koji je, kako se ispostavi, popularni underground komičar, tim Jeffersoniana ulazi u svijet komičarskih klubova. Kad otkriju da je Morgan možda krao viceve, Booth mora održati stand up nastup kako bi otkrio tko je ubojica.
Angela otkriva da je ulični umjetnik s dokazima slavni Zed čija djela ona obožava. Pristaje čuvati njegovu tajnu, no kad ga čedno poljubi, Hodgins postaje ljubomoran.

8. sez., 9. ep. - 12. siječnja

Ova je epizoda snimljena iz lubanjine perspektive, to jest, iz perspektive žrtve. Truplo djeteta pronađeno je u napuštenom stakleniku i u lubanji se nalazi gnijezdo osa. Vidovnjakinja Avalon Harmonia vraća se nepozvana da pomogne timu razgovarati sa žrtvom i vjeruje da ih dječak promatra te da će ih progoniti dok ne otkriju tko ga je ubio. Zbog njezine prisutnosti svaki član tima počinje preispitivati svoja vjerovanja o životu nakon smrti. Brennanica, koja sada ima vlastito dijete, netipično je potresena zbog ubojstva dječaka kojeg identificiraju kao 14-godišnjeg Colina Gibsona. Colin je nestao prije dvije godine i bio je prilično neustrašiv. Tim počinje sumnjičiti njegove roditelje kad se otkrije da se prijelom na Colinovoj zdjelici podudara s udubljenjem u njihovu autu, no pojave se drugi tragovi nakon što im Colinovi prijatelji daju njegove stvari, između ostaloga skateboard i USB s kompilacijom pjesama. No čak i nakon što riješe slučaj Colinova ubojstva, Avalon tvrdi da Colin i dalje ima nedovršena posla…

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi