novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 4. sezona

kosti 4 - 3
,
hr_HR

SUB 13.25

(Bones), 2008./2009., SAD, kriminalistička serija
Tvorac serije: Hart Hanson
Izvršni producenti: Barry Josephson i Hart Hanson

Glume:

Emily Deschanel – dr. Temperance Brennan
David Boreanaz – specijalni agent FBI-a Seeley Booth
Michaela Conlin – Angela Montenegro
Tamara Taylor- Camille Sarroyan
John Francis Delay- Lance Sweets

Doma TV na male ekrane donosi četvrtu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian. Nakon šokantne završnice treće sezone u kojoj se otkrije da je Zac pomagač serijskog ubojice, u četvrtoj sezoni Brennan i Booth bavit će se promjenama među suradnicima i u vlastitoj vezi...

Istaknute nagrade i nominacije:

PRIMETIME EMMY AWARDS
2009. - nominacija za najbolju scenografiju u TV seriji
2012. - nominacija za najbolje vizualne efekte u TV seriji

ASCAP FILM AND TELEVISION MUSIC AWARDS
2009. i 2013. – nagrada za najbolju TV seriju

PEOPLE'S CHOICE AWARDS
2011.-2016. – nominacija za omiljenu televizijsku dramsku seriju
2011. – nominacija za omiljenog televizijskog borca protiv kriminala (Emily Deschanel)

BMI FILM & TV AWARDS
2009. i 2013. – nagrada za najbolju glazbu u TV seriji

GENESIS AWARDS
2007. i 2010.- nagrada za najbolju dramsku seriju


O glumcima:

DAVID BOREANAZ
(Seeley Booth)
David Boreanaz dojmljiva je ličnost čiji karizmatični šarm glavnog glumca dolazi do izražaja na filmu, kao i na televiziji i pozornici. Osim što glumi glavnu ulogu u Kostima, on je i producent, a često preuzima i treću dužnost kao redatelj. Režirao je 100. epizodu serije, kao i napete finalne epizode 10. i 11. sezone, između ostalih. Boreanaz je glumio u dramskoj seriji Full Circle. U toj seriji od deset epizoda svoj televizijski debi imao je i filmski i kazališni scenarist Neil LaBute.
Na velikom ekranu Boreanz je glumio u neovisnoj sportskoj drami The Mighty Macs uz Carlu Gugino, napetoj drami Officer Down, neovisnoj crnoj komediji Suffering Man's Charity, filmu These Girls, premijerno prikazanom na filmskom festivalu u Torontu 2005. godine, filmu Valentinovo, filmu Vrana 4 uz Dennisa Hoppera i filmu The Hard Easy, uz Brucea Derna i Veru Farmigu. Također je posudio glas Halu Jordanu (ili Green Lanternu) u animiranom filmu Liga pravde: Nova granica. Iako je tek počinjao kao glumac kad je dobio ulogu u seriji Buffy, ubojica vampira, Boreanaz je postigao instantnu slavu s ulogom misterioznog i izmučenog Angela. Tu je ulogu nastavio i u svojoj vlastitoj seriji Angel. Također je režirao epizode serija Angel i Nepogrešivi instinkt.EMILY DESCHANEL
(dr. Temperance Brennan)
Kao talentirana i odmjerena glumica, Emily Deschanel skupila je dojmljivu listu uloga tijekom karijere, a sa svakom je rasla. Za svoju ulogu Dr. Temperance Brennan, Deschanel je dobila tri nominacije za nagrade Teen Choice za dramsku televizijsku glumicu, tri nominacije People's Choicea za omiljenu televizijsku dramsku glumicu, jednu za omiljenog televizijskog borca protiv zločina i, zajedno s kolegom Davidom Boreanazom, nominaciju za omiljeni televizijski duo. Uz to Deschanel je i režirala prvu epizodu oproštajne sezone serije Kosti. Na velikom ekranu Deschanel je glumila u filmu redatelja Nicka Cassavetesa Čuvarica svoje sestre s Cameron Diaz, Abigail Breslin i Jasonom Patricom i u filmu Jerryja Bruckheimera Put slave, uz Josha Lucasa, Dereka Lukea i Jona Voighta. Također je glumila i u Studengori redatelja Anthonyja Minghelle, Alamu redatelja Johna Leeja Hancocka, Spidermanu 2 redatelja Sama Raimija, Tihom vrisku redatelja Stephena Kaya i filmu Easy redateljice Jane Weinstock.
Deschanelini televizijski nastupi uključuju epizodne uloge u serijama Crossing Jordan i Providence . Osim toga pojavila se i u miniseriji Rose Red autora Stephena Kinga.

MICHAELA CONLIN
(Angela Montenegro)
Michaela Colin etablirala se kao jedan od najtraženijih holivudskih talenata i dobila nominaciju za nagradu Asian Excellence u kategoriji sporedne televizijske glumice za svoju ulogu u Kostima. Conlin se pojavila u drami The Disappointments Room s Kate Beckinsale i Cijeni istine s Matthewom McConaugheyjem i Bryanom Cranstonom. Glumila je i u filmu Baby Baby Baby, koji je osvojio nagradu Comedy Vanguard na filmskom festivalu u Austinu 2015. godine. Također je bila koproducentica neovisnog filma Sparrows Dance. Conlin ima i bogatu televizijsku karijeru koja uključuje uloge u dramskim serijama Mds, The D. A. i The It Factor.


TAMARA TAYLOR
(Camille Sarroyan)
Karijera Tamare Taylor započela je brzim uspjehom u reklamama za nacionalne televizijske kuće. Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Los Angeles iz Toronta, u kojem je odrasla, dobila je uloge i na televiziji i u filmu.
Prva velika prilika došla je u obliku stalne postave u seriji Party of Five, u kojoj je glumila uz Matthewa Foxa. Zatim je glumila u drami Stevena Bochca, City of Angels, s Blairom Underwoodom; uz Paulu Marshall u Hidden Hills te Denise Richards i Ericom Balfourom u Sex, Love & Secrets. Među desetke gostovanja ubrajaju se uloge u popularnim serijama kao što su Lost, Numb3rs, CSI: Miami i NCIS.
Taylor je glumila i u filmskim hitovima poput Diary of a Mad Black Woman Tylera Perryja; ZF avanturi Jossa Whedona Serenity i romantičnoj komediji Senseless uz Davida Spadea i Ripa Torna. Glumila je i u od kritike hvaljenom biografskom filmu za kabelsku televiziju Introducing Dorothy Dandridge.
Bila je glas Wonder Woman u animiranome filmu Justice League: Gods & Monsters, uz Benjamina Bratta i Michaela C. Halla.

JOHN FRANCIS DELAY
(Lance Sweets)
Daley je iz Wheelinga u Illinoisu. Našao se pod povećalom šire javnosti kad je odabran za glavnu ulogu Sama Weira u kritičarski hvaljenoj televizijskoj seriji u produkciji Judda Apatowa Freaks and Geeks, zajedno sa Sethom Rogenom, Jamesom Francom i Jasonom Segelom. Nakon serije Freaks and Geeks, Daley je dobio uloge u nekoliko televizijskih serija, uključujući The Geena Davis Show, Kennedyjevi, Regular Joe i Dosje kuhinja. Od filmskih uloga tu su Pogled u visine, 5-25-77, Konobari do daske s Ryanom Reynoldsom i Annom Faris te Rapturepalooza s Annom Kendrick, Craigom Robinsonom, Robom Corddryjem i Kenom Jeongom.
Godine 2007. Daley i njegov spisateljski partner Jonathan Goldstein napisali su hit-komediju Kako se riješiti šefa?, u kojoj glume Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jason Bateman i Colin Farrell, Nevjerojatnog Burta Wonderstonea, u kojem glume Steve Carell, Jim Carrey, Steve Buscemi, Olivia Wilde i Alan Arkin te Oblačno s ćuftama. Osim toga, Daley i Goldstein unajmljeni su da napišu režiraju i napišu scenarij za reboot franšize Ludi odmor, u kojem glume Ed Helms i Christina Applegate.

Četvrtu sezonu popularne kriminalističke serije 'Kosti' pratite subotom u poslijepodnevnom terminu na Domi TV!


 Tagovi