.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 20. - 24. studenog

kosti 4 - 4
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

5. sez., 2. - 3. ep. - 20. studenog

Brennan i Booth istražuju tijelo čovjeka ubijenog zbog nepoznatog sadržaja jednoga kovčega. Početni dokazi navode tim da posumnja kako su na djelu tajni operativci, a njihove teorije dobiju temelja kad u prtljažniku jednog auta pronađu tekuće ostatke CIA-jina agenta. Za to vrijeme Brennanina uspješnica dovodi do financijskog uspjeha i služi kao točka prijepora s Boothom, a Jeffersonianov pripravnik Wendell ostaje bez stipendije.

Booth i Brennan istražuju ubojstvo amiškog pijanističkog čuda od djeteta koje je nestalo dva mjeseca prije njegove Rumspringe (njegova istraživanja izvanjskoga svijeta). Za to se vrijeme Cam nosi sa stresom novopečenog roditelja, a Booth pomaže Cam držati njezinu pokćerku Michelle pod kontrolom.
 

5. sez., 4. - 5. ep. - 21. studenog

Brennan i Booth istražuju ljudske ostatke pronađene na kvartovskoj zabavi. Prigradska politika i tajni skandali daju svakom susjedu u slijepoj ulici motiv pa Brennan, Booth i Sweets moraju pročešljati dramu kako bi otkrili sumnjivca. Jeffersonianov pripravnik Arastoo otkriva istinu o svom podrijetlu, a Boothu njegov sin pokušava pronaći djevojku.

Ispostavi se da su pougljenjeni ljudski ostatci člana egipatskog plemstva na posudbi Jeffersonianu. Kad Jeffersonianov kustos koji priprema mumiju za izložbu završi mrtav, tim posumnja na ubojstvo. Istraga kustosa baca novo svjetlo na život mumije i daje slučaju povijesne proporcije. Brennan ide na spoj s Boothovim supervizorom i bivšim pripravnikom, a vraća se Sweetsova djevojka Daisy Wick.
 

5. sez., 6. - 7. ep. - 22. studenog

Pronađeni su izobličeni ostatci lokalnog proizvođača piletine; trebao je naslijediti tvorničku farmu pilića poznatu po okrutnosti nad životinjama, protiv koje su vođeni prosvjedi. Farmer je imao mnogo neprijatelja, uključujući ekstremističke borce za prava životinja i ogorčene susjede. Angelu muči praksa farme pa pokreće vlastitu kampanju za zaštitu životinja.

Booth ponovno mora dobiti FBI-evu potvrdu iz streljaštva, ali više ne gađa tako precizno kao prije operacije na mozgu. A tim istražuje ubojstvo patuljka koji se hrvao pod imenom «Željezni patuljak».
 

5. sez., 8. - 9. ep. - 23. studenog

Boothov djed Hank dolazi stanovati s njim pa se vuče za Brennan i Boothom dok istražuju pepeo i pougljenjene ostatke koje je pronašla agentica za nekretnine dok je pokazivala kuću potencijalnim kupcima. Tim identificira žrtve kao poveće ljubavnike, no čini se da nijedno od njih nije imalo mnogo neprijatelja. Hank se igra posrednika za parove s Boothom i odaje Brennan neke obiteljske tajne.Ostatci natjecateljskoga gejmera, jedinoga gejmera koji je dobio savršeni rezultat u poznatoj videoigri, otkriveni su u mobilnom restoranu. Gejmer je plaćao obožavateljima da igraju na aparatu koji mu je dao savršeni rezultat, no njegov unosni posao i šampionski status priskrbio mu je mnogo neprijatelja. Za to se vrijeme Hodgins, Sweets i Colin izmjenjuju u kampiranju u redu za ulaznice za premijeru jednoga filma.
 

5. sez., 10. - 11. ep. - 24. studenog

Kad se čovjek prerušen u Djeda Božićnjaka raznese za vrijeme neuspjele pljačke banke, Brennan i Booth pokušavaju identificirati bombaša i utvrditi njegove motive. Brennan planira provesti Božić u El Salvadoru, no njezin je otac nagovara da provede blagdane s njim i Margaret Whitesell, nedavno otkrivenom dalekom rođakinjom.

U Novom Meksiku pronađeni su ljudski ostatci s izvanzemaljskim karakteristikama. Žrtva je lokalni NLO fanatik čija je nepokolebljiva potraga za izvanzemaljskim životom iznjedrila «dokaze» koje čak i Brennan i Booth smatraju uvjerljivima, a Angela i Jeffersonianov pripravnik Wendell otkrivaju istinu o svojoj vezi.

 

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!Tagovi