.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 19. - 23. veljače

kosti 9
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

9. sez., 12. ep. - 19. veljače

Brennan ima noćnu moru u kojoj je pokojni Pelant upozorava da nikada neće pronaći Ghost Killera bez njegove pomoći. Cam ne vjeruje da postoji još jedan serijski ubojica zbog nedostatka dokaza da su različita ubojstva povezana, pa želi zaključiti Brennaničinu istragu. Čak i Booth misli da je Pelant lagao samo da bi napakostio Brennan. Stiže jeziva distrakcija kad k Boothu i Brennan dostave ljudske ostatke s napomenom: „Molim vas, saznajte što mi se doista dogodilo." Žrtva je mrtva već deset godina, a ostaci su pažljivo zamotani u tkaninu, što Sweets misli da upućuje na to da je onomu tko je iskopao ostatke i poslao ih Brennan istinski stalo do žrtve. Identificiraju je kao poznatu mladu sportašicu Lanu Brewster koja je osvojila Paxton Cup samostalno oplovivši svijet. 

9. sez., 13. ep. - 20. veljače

Prva dama poziva FBI da istraži ubojstvo u urbanom vrtu gdje je u plitkom grobu pronađen leš star dva dana. Ostatke žrtve pojela je i povratila divljač. Prsni je koš zdrobljen, a srce i pluća pretvoreni u smjesu. Žrtvu identificiraju kao Colina Haynesa, darovitog country-pjevača u usponu koji je redovito svirao u mjesnom baru, ali nikada nije ostvario značajan uspjeh. Osumnjičeni su Colinova menadžerica iz indie diskografske kuće koja mu je napisala ček na tisuću dolara koji je vječito švorc glazbenik poderao. Po povratku u Colinov stan drugi put Booth i Sweets uhvate Filipinca koji je došao ukrasti Colinovu gitaru.

9. sez., 14. ep. - 21. veljače

Raskomadano tijelo pronađeno je u napoju za svinje, a Brennan je ljuta jer je njihov jedini potencijalni pripravnik u laboratoriju vedri kanadski forenzični ortoped dr. Douglas Filmore. Nedostaje mnogo kostiju jer svinje jedu kosti. Hodgins postavlja sustav filtara sličan aparatu za kavu da bi izdvojio ostatke iz korita. DNK iz pronađene vlasi identificira Keyona Henryja, gangstera s Jamajke koji je prije godinu dana izbjegao optužnicu za ubojstvo i koji je i dalje itekako živ te tvrdi da su mu namjestili. Uz njegovu pomoć Angela identificira žrtvu kao Alberta Magnusona, cijenjenog, ali omraženog majstora šaha neugodne naravi.

9. sez., 15. ep. - 22. veljače

Pronađeno je tijelo zakopano na obronku, kosti nogu vire iz zemlje, a na desnoj nozi nedostaje mali prst koji je odrezan neposredno prije smrti. Zubi su smrskani, pa se žrtvu ne može identificirati po zubnom kartonu. Nažalost, tijelo je prije zakapanja natopljeno lužinom te su blato i voda izgrizli ostatke, ali Hodgins zaustavlja propadanje octom. DNK pomaže identificirati žrtvu kao Lauren Frank, 26-godišnju kćer softverskog milijunaša koja je još živjela kod kuće s ocem i maćehom. Frankovi otkrivaju da je Lauren oteta, a otmičari su im nedavno poslali nožni prst. Poručili su im da ne smiju kontaktirati policiju ako ne žele da joj se dogodi nešto gore.

9. sez., 16. ep. - 23. veljače

Kada ribari u jezeru pronađu platnenu vreću s lubanjom, na teren izlazi tim iz Jeffersoniana. Tijelo se raspadalo četiri dana, a činjenica da vreća nije otežana kamenjem upućuje na to da je netko želio da tijelo pronađu. Većinu su pojeli paklari koji su bili u vreći s tijelom. Žrtvu identificiraju kao Sari Nazeri, 28-godišnju afganistansku imigranticu i aktivisticu za prava žena koja je prije godinu dana dobila azil u Americi, kao i njezin brat Aziz. Kad Booth i Brennan odu razgovarati s Azizom, ondje naiđu na CIA-ina agenta Dannyja Becka kojeg je Aziz nazvao kad je Sari nestala. Nijedan ne zna da je Sari mrtva.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi