.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 15. - 19. siječnja

Kosti 7
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

8. sez., 10. ep. - 15. siječnja

Lovac na duhove u svojoj reality emisiji uživo pronađe truplo naizgled prekriveno dijamantima i odnese ga u Jeffersonian. Žrtva je plesačica standardnih plesova koja je umrla neprekidno prije velikog natjecanja u TV emisiji koja za pobjedu dodjeljuje nagradu od pola milijuna dolara, slavu i sponzorstva. Među osumnjičenicima je žrtvin bivši plesni partner, njegova nova partnerica koja ju je zamijenila i ostali natjecatelji emisije… I jedna vrlo bijesna, vrlo natjecateljski nastrojena majka. Kad se otkrije da je Booth platio fakultet držeći sate plesa, što je naučio od svoje majke plesačice, on i Brennanica odlaze na tajni zadatak, audiciju za emisiju… Iako će hrđava Brennanica teško pohvatati sve konce plesa. U međuvremenu, Hodgins i Wendell očajnički pokušavaju očistiti kosti od kristala.
Angela shvaća da je radeći u Jeffersonianu zapostavila svoj san da bude umjetnica te počinje preispitivati svoj život.


8. sez., 11. ep. - 16. siječnja

Začahureni kostur pronađen je na drvetu i Hodgins se nada da su pronašli legendarno čudovište Mothman, no ta se nada ubrzo pokaže uzaludnom. Žrtva je čovjek, a auto pronađen u blizini namješten je tako da smrt izgleda kao nesreća u kojoj je vozač izbačen na drvo… No krv u unutrašnjosti auta priča drukčiju priču. Žrtva je James Sutton, poznati pustolov i arheolog, ujedno i autor otrcanih, senzacionalističkih knjiga kojima je pokušavao natjerati ljude da od njega kupe lažne artefakte i na taj si je način financirao putovanja. Međutim, ispostavi se da je Sutton možda doista otkrio nešto važno – ljudske kosti stare tisuće godina koje pokazuju da su neandertalac i Homo sapiens živjeli u istoj špilji i bili zajedno… Prvi međurasni par u povijesti. Brennanica i dr. Edison bore se za skrbništvo nad prastarim kostima koje nisu samo znanstvena nepoznanica nego i predstavljaju zagonetku o ubojstvu staru tisuće godina. Stvari postanu čudne kad se otkrije da je jedan od Suttonovih najčešćih kupaca lažnih artefakata teksaški naftaš koji je okorjeli kreacionist i jedan od pokretača jednog kreacionističkog muzeja. Brennanicu frustrira što malu Christine ne zanima igra ku-ku, zbog čega se Booth i Sweets zabrinu da je Brennanica previše natjecateljski nastrojena i sklona nabijati pritisak Christine dok djevojčica bude odrastala.8. sez., 12. ep. - 17. siječnja

Hodginsa i Angelu pri buđenju dočeka stravično iznenađenje – ogoljeno i spaljeno truplo na baldahinu njihova kreveta i ogrlica od latica umočenih u krv oko jastuka njihova uplakanog, no neozlijeđenog sinčića Michaela Vincenta. Počinitelj ih je uspavao plinom prije nego što je postavio te strašne ukrase. U strahu da se vratio haker i ubojica Pelant, za incident ne kažu nikomu osim Boothu i Brennanici. Kad smjeste bebu Christine na sigurno mjesto, Booth i Brennanica dolaze u Hodginsovu i Angelinu kuću da pregledaju truplo i slože se da je počinitelj Pelant. Booth inzistira, a Hodgins se nevoljko složi, da pozovu tim Jeffersoniana umjesto da to pokušaju riješiti sami. Ekipa poduzima drastične mjere kako bi spriječili da Pelant sazna za istragu: upotreba računala zabranjena je, a koriste se samo jednokratnim mobitelima. Uplete se agent Flynn, što ih zabrine, no Flynn im pomogne kad se otkrije da je ostavljeno truplo bio plaćenik. Pelant je ubio vrlo sposobnog i obučenog profesionalnog vojnika te je postao još veća prijetnja. Ljutiti i prestrašeni Hodgins postaje opsjednut lovom na Pelanta i Sweets se brine za njegovo psihičko stanje, no Cam ga ne želi maknuti sa slučaja. Svi se silno trude uloviti ga, a Pelant se ne može suzdržati od naslađivanja te im pošalje jeziv trag. Potraga se zaoštrava, FBI se priprema na otvoreni napad… A Pelant je pripremio gadno iznenađenje za Hodginsa.

8. sez., 13. ep. - 18. siječnja

Na stazi u nacionalnom parku pronađeno je tijelo koji su izjeli kukci i glodavci… A ispod njega, još jedno tijelo. Donje tijelo, Monicu Craig, nakon što je umrla od raka pluća prirodno je pokopala tvrtka Green Passages koja se bavi recikliranjem ljudskih ostataka u prirodi. Gornje je truplo žrtva ubojstva koju je Monicin suprug identificirao kao Rachel Knox, Monicinu suputnicu i pomoćnicu u zadnjim danima bolesti, kada su se njih dvije jako zbližile. Među osumnjičenicima je Rachelin poslovni konkurent i njezin ljubavnik iz Green Passagesa. No Daisy otkrije nešto što baca potpuno novo svjetlo na stvari. Slučaj potakne djelatnike Jeffersoniana na razmišljanje o različitim planovima koje imaju za svoje ostatke nakon smrti.
Daisy i Sweets moraju surađivati prvi put otkad su prekinuli te se nose s time na potpuno različite načine.8. sez., 14. ep. - 19. siječnja

U klaonici je pronađeno raskomadano truplo ubačeno u korozivnu kiselinu. Brennanica na tijelu pronađe tragove zlostavljanja, no kada žrtvu identificiraju kao Melindu Perkins, uskoro otkriju da su ozljede zapravo nastale koturaljkanjem u roller derbyju. Među osumnjičenicima su Melindin bivši suprug, kolegice iz ekipe koturaljkašica i vođa ekipe. Kada velika količina droge u Melindinu krvotoku otkrije da je ona bila luda partijanerica, tim nalazi potpuno novi krug osumnjičenika – no novi dokazi upućuju i na jednog od starih osumnjičenika. Kako bi pomogla razmrsiti tu kompliciranu mrežu, Angela odlazi na tajni zadatak kao koturaljkašica.
Booth ima tajanstveni i vrlo privatni sastanak i tim Jeffersoniana pokušava nagovoriti i Bootha i Brennanicu da otkriju o čemu je riječ, no ne uspijeva im. Wendell navršava 29 godina i, iako je unatoč mladosti postigao vrlo mnogo, nešto ga muči, a Hodgins želi otkriti što.

Epizode serije '
Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!
 Tagovi