.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 13. - 17. studenog

kosti 4 - 3
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

4. sez., 18. - 19. ep. - 13. studenog

Polupojedeno tijelo Camina bivšeg zaručnika pronađeno je u tigrovu kavezu u zoološkom vrtu, a Booth i Brennan zaključuju da nije riječ o nesreći. Tim rekonstruira zaručnikovu posljednju večer i ispituje osumnjičene, uključujući Brandona Caseyja kojeg Sweets i Angela hipnotiziraju kako bi mu potaknuli sjećanje.

Smrskani i zdrobljeni ljudski ostaci sadrže krhotinu meteorita, koja vodi tim do laboratorija za fiziku u gradu Washingtonu. Žrtva je bila zaručena za osnivača laboratorija i radila je na iznimno kontroverznom projektu zbog kojeg je dobila više prijetnji smrću. U međuvremenu se Angelin otac dolazi osvetiti Hodginsu, a Sweets pokušava smiriti situaciju.

4. sez., 20. - 21. ep. - 14. studenog

Ispostavi se da je obličje Djevice Marije na odlagalištu smeća zapravo obris osušene krvi iz spljoštenog tijela. Žrtva je godinama planirala savršeno vjenčanje, ali ispostavilo se da njezin zaručnik nije bio jedini muškarac u njezinu životu. Sweetsova djevojka Daisy viđena je kako isprobava vjenčanicu u društvu drugog muškarca, a Hodgins i Angela pomire se sa statusom svoje veze.

Ispostavi se da ljudski kostur upotrijebljen kao rekvizit death-metal benda pripada ubijenom basistu Mayhemu iz benda Spew. Sweets zamoli dr. Gordona Wyatta za detalje za knjigu koju piše o Boothu i Brennan te dobiva zanimljivo viđenje njihove jedinstvene veze.

4. sez., 22. - 23. ep. - 15. studenog

Kad jedan od njihovih kolega umre, navodno od srčanog udara, Brennan pronalazi slomljene kosti. U nemogućnosti da ishodi zabranu kremiranja, ona i Cam ukradu tijelo kako bi ga pregledali. Otkrivaju da je otrovan , pao u komu, pogreškom proglašen mrtvim, a zatim ga je izbo iznenađeni pogrebnik jer se počeo grčiti. Tim u utrci s vremenom pokušava pronaći pravog ubojicu prije nego što itko opazi da je tijelo nestalo.

Kad sestra detektiva iz Japana nestane u Washingtonu, Booth i Brennan pronađu njezinu odsječenu glavu, a istraga koja slijedi vodi ih do elitne eskort agencije. Kad otkriju da je njezina cimerica također nestala, u utrci s vremenom moraju pronaći ubojicu.

4. sez., 24. - 25. ep. - 16. studenog

Kad pronađu mrtvo tijelo u kostimu vidre (sveučilišna maskota), Brennan i Booth istražuju je li žrtva preminula prije ili je ubijena na krijesovima. Žrtva, član bratstva poznat kao Dabar, jako je dobro zarađivao sa strane. Booth ponudi bratu Jaredu pomoć u potrazi za poslom nakon što je nečasno otpušen iz mornarice.

Tijelo kritičara vina pronađeno je u bačvi vina za vrijeme kušanja, a okrutni kritičari imaju mnogo neprijatelja. U međuvremenu Brennan želi dijete te zamoli Bootha da bude otac. Zahtjev dovodi do lavine prešućenih osjećaja i neriješenih stvari među njima. Stres i Boothov nedijagnosticirani zdravstveni problem izazivaju halucinaciju, posjet dijaboličke bebe Stewieja Griffina iz animirane serije Family Guy koja Boothu ponudi savjet.

4. sez., 26. ep.-  17. studenog

Svi su sumnjivi kad pronađu tijelo u popularnom noćnom klubu poznatom kao Lab. U neočekivanom pripovjedačkom obratu Brennan, Booth i tim iz Jeffersoniana preuzimaju neobične uloge izvan uobičajenih dužnosti, koje uključuju posluživanje u noćnom klubu. Pojavljuje se niz posebnih gostiju, uključujući Maxa Keenana (u gostujućoj ulozi Ryan O'Neal), Jareda Bootha (Brendan Fehr) i članove benda Mötley Crüe.

5. sez., 1. ep. - 17. studenog

Angelin medij (gostujuća uloga: Cyndi Lauper) predvidi da je pod jednom fontanom zakopano više tijela; pokaže se da je to istina, a Booth i Brennan pronalaze ostatke 11 tijela upravo ondje gdje je medij i rekao da će biti. U međuvremenu je Sweets proglasio Bootha psihički sposobnim da se vrati na dužnost nakon operacije na mozgu, no on još doživljava neke nuspojave.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi