Kosti, 12. - 16. veljače

kosti 9 - 11
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

9. sez., 7. ep. - 12. veljača

Brennan i Booth na medenom su mjesecu u Buenos Airesu. Booth se sjajno zabavlja, ali Brennan ima drukčije viđenje opuštanja te dovodi Bootha u mrtvačnicu da mu pokaže ostatke pogubljenih političkih disidenata koje je nekoć pomagala identificirati. Ondje su i dalje tisuće neidentificiranih žrtava. Upoznaju voditeljicu mrtvačnice Letitiju Perez koja je naslijedila pokojnog dr. Herreru s kojim je Brennan radila te se Brennan i Perez ubrzo sukobe. Dok je Booth uzaludno pokušava uvjeriti da se posveti medenom mjesecu, Brennan primjećuje anomaliju na kostima iz novootkrivene masovne grobnice i odmah shvati da je jedna od žrtava nedavno ubijena, a tijelo skriveno među mnoštvom drugih da bi se prikrio zločin.

9. sez., 8. ep. - 13. veljača

Ljudski ostaci pronađeni su u dabrovoj brani, a većinu mesa pojeli su puževi. Nestali sjekutić pomaže identificirati žrtvu kao Seana Nolana, manekena u usponu čija je neugledna djevojka računovotkinja plaćala većinu računa. Ona nije prijavila Seanov nestanak jer je, koliko ona zna, on bio na snimanju. Iako se ispostavilo da on laže. Na njegovu računalu pronalaze voajerističke fotografije male djece, a ispostavi se da su sve to djeca donora sperme 562, Seana Nolana. Kako je manekenska karijera posustala, zarađivao je kao donor sperme, ali je lagao o svom IQ-u da bi sperma bila vrednija.

9. sez., 9. ep. - 14. veljače

Brennan je porotnica na suđenju profesionalnom nogometašu Peteru Kidmanu optuženom za ubojstvo supruge. Daisy, koja mijenja Brennan u laboratoriju, vrlo je nesigurna u svoj rad. Zbog arogancije svi koji prate suđenje na televiziji, uključujući i neke članove tima iz Jeffersoniana, uvjereni su da je on ubojica. Jedne večeri, kad je Brennan u laboratoriju nakon radnog vremena, stiže tijelo kojem nedostaje većina mesa. Procjenjuje se da je vrijeme smrti nastupilo prije 32 do 36 sati. Žrtva je pretučena, ustrijeljena i možda utopljena. Brennan iznenada pozivaju u sudnicu i obavještavaju da je porota sad odvojena. Glavni svjedok Christopher Barnes, Kidmanov najbolji prijatelj, nije došao svjedočiti, a tim iz Jeffersoniana zaprepasti se kad identificiraju pristiglu žrtvu kao Christophera Barnesa.

9. sez., 10. ep. - 15. veljače

Za vrijeme ručka ljudski ostaci nađeni su u gulašu u školskoj kantini. Brennan prema načinu na koji su kosti izrezane i zdrobljene zaključuje da je žrtva „obrađena“, a Cam otkriva da je meso marinirano. Drugim riječima, otkrivaju da je žrtva prošla postupak obrade mesa. A Brennan uviđa da nedostatak odjeće znači da smrt nije nesretan slučaj. Žrtva je ubijena, a zatim je meso obrađeno. Daisy i Oliver cijede stotine limenki gulaša da bi pronašli i rekonstruirali ostatke. Otkrivaju da je žrtva imala operaciju mozga, što im pomaže identificirati ga kao inženjera prehrambene tehnologije Howarda Comptona, čiji je nestanak prije pet dana prijavila njegova poslovna partnerica Agatha Blume, također inženjerka, čiji klinički i znanstveni pristup podsjeća Bootha na Brennan.


9. sez., 11. - 16. veljače

Jedan par otkriva tijelo na kišni dan i misleći da policiji rade uslugu, fotografiraju ga te zabijaju kišobran u tlo da bi ga zaštitili od vremenskih uvjeta. Nažalost, u kišobran udari grom koji izazove eksploziju tijela. Pločica u lopatici mlade žrtve koju je munja magnetizirala i medaljon s fotografijama roditelja pomažu identificirati je kao 16-godišnju Amandu Watters. U početku oštećenje tijela upućuje na to da je žrtva bila zlostavljana, zbog čega su roditelji osumnjičeni. No prema riječima njezina oca, profesora fizike, Amanda je bila gimnastičarka, a njezina je majka preminula godinu dana prije od raka dojke.


Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!Tagovi