.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 11. - 15. prosinca

Kosti 6
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

6. sez., 10. - 11. ep. - 11. prosinca

Neidentificirano tijelo otkriju u tuš-kabini stana koji pripada mladoj članici visokog društva. Rekonstrukcija kostura i dokazi u odvodu otkrivaju da je riječ o mladoj Kineskinji koja je radila za distributerku lažnih torbica i očajnički se željela uklopiti u moderno, ekskluzivno društvo. U međuvremenu Angela i Hodgins razgovaraju gdje će stanovati i podizati obitelj, a Booth otkriva Hanni što Brennan osjećaja prema njemu.

Kad osuđenica na smrt Heather Taffet, poznata i kao Kopačica Grobova, dolazi na sud posljednji put, netko je ustrijeli. Tim iz Jeffersoniana određuje točnu lokaciju snajperista te sumnja pada na Brennanina oca Maxa, a čak je i Booth mogući osumnjičeni. U međuvremenu Sweets pokušava djelovati hrabro, iako je jedva izbjegao smrt samo trenutak nakon jezivog susreta s Kopačicom Grobova.


6. sez., 12. - 13. ep. - 12. prosinca

Pronađeno je tijelo s prostrijelnim ranama maskirano u strašilo, pa ekipa u utrci s vremenom prikuplja dokaze prije nego što ih uništi oluja. Žrtvine tri supruge ujedno su i sestre, a ljubomora među njima i želja za muževom pozornošću izazvale su veliki razdor u obitelji. U međuvremenu Cam gubi povjerenje u svoj odnos s dečkom koji je liječnik, ali oboje uviđaju da im veza mora biti na prvoom mjestu.

Ostaci biciklista pronađeni su na krovu skladišta nakon neuspjelog izvođenja vratolomije na biciklu. Kad Booth i Brennan lociraju žrtvin ukradeni bicikl, tim zaključuje da je žrtva ubijena tupim predmetom te istražuju ubojstvo. U međuvremenu Sweets moli Bootha za savjet jer kani zaprositi Daisy, a Booth velikom gestom pokaže Hanni da je istinski posvećen njihovoj vezi.


6. sez., 14. - 15. ep. - 13. prosinca

Rastopljeni ostaci planerice vjenčanja pronađeni su u solariju u njezinoj kući na Valentinovo, pa Cam pritišće tim da riješe slučaj što prije kako bi mogla proslaviti praznik sa svojm dečkom. U međuvremenu Booth i Brennan umanjuju važnost Valentinova, a Hodgins pokušava isplanirati romantičan dan za Angelu, ali Clark mu pomaže uvidjeti da najvažniji darovi dolaze iz srca.

Nakon ubojstva Kopačice Grobova, snajperist u bijegu Jacob Broadsky ponovno napada. Ovaj je put žrtva osumnjičeni koji je izmigoljio pravnom sustavu. Booth rabi vlastito vojno iskustvo kako bi porazio snajperista u njegovoj igri te obećaje da će učiniti sve kako bi pravda bila zadovoljena. U žestokom i dramatičnom obračunu Booth ima nekoliko minuta da uhvati Broadskog prije nego što napadne metu, ali njegove vještine i brzina dostojanstven su protivnik. U međuvremenu Angelin otac posjećuje Jeffersonian te ustraje da odabere ime svom nerođenomu unuku.


6. sez., 16. - 17. ep. - 14. prosinca

Jaka mećava izaziva nestanak struje u cijelome gradu, pa tim nailazi na dodatne zapreke rješavajući slučaj ubojstva koje bi moglo biti povezano s potencijalnim izbijanjem virusa. Kad se Booth i Brennan nađu zarobljeni u dizalu, Sweets učini više nego što se od njega traži kad potakne osjetljiv razgovor o odnosu Brennan i Bootha. U međuvremenu Angela i Hodgins dobivaju zabrinjavajuće vijesti o zdravlju nerođenoga djeteta, a Hodgins i Wendell pokušavaju identificirati žrtvu rijetke bolesti.

Sedam parova odrezanih nogu pronađu na obali nakon poplave na američko-kanadskoj granici, a šest ih je s trupala koji se upotrebljavaju za istraživanja u obližnjem institutu. Kad kanadski forenzički ortoped dr. Douglas Filmore odnese ostatke u Kanadu, on i Brennan se udruže. Rijedak i skup par tenisica vodi tim do ubojice. U međuvremenu Cam planira kćerino fakultetsko obrazovanje bez njezina znanja.

 

6. sez., 18. - 19. ep. - 15. prosinca

Ostaci voditelja emisije koja se bavi razbijanjem mitova pronađeni su u divljini, a čini se da ga je ubila mitska „chupacabra“, stvorenje koje je pokušavao demistificirati. Osumnjičeni uključuju voditelja s konkurentskog kanala o divljini/kriptozoologa/vidovnjaka za kućne ljubimce, ali snimka s mjesta zločina i neobični tragovi zubi na ostacima žrtve vode tim do istine. U međuvremenu vraća se liječeni alkoholičar Vincent Nigel-Murray. Miri se sa svim članovima tima te iznosi iznenađujuća priznanja.

Ostaci zaštitara iz pomorskog muzeja pronađeni su u floridskom Evergladesu nakon pokušaja krađe fragmenta nautičke karte iz 17. stoljeća koja navodno do blaga. Booth traži pomoć Waltera Shermana, bivšeg vojnika iz Iraka koji ima čudesan dar pronaći sve i svakoga. Ali kad pronađu ubijenu ženu te u njoj ostatke karte, tim otkriva stoljeća povijesti povezana s kartom te osumnjičenog za zločine. U međuvremenu Brennan testira Shermanovu nevjerojatnu vještinu, a Booth gaji hladne osjećaje prema bivšem vojnom drugu.
 

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!Tagovi