.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Kosti, 1. - 5. siječnja

Kosti 7
,
hr_HR

Dr. Temperance Brennan stručna je forenzička antropologinja koja radi u Institutu Jeffersonian i u slobodno vrijeme piše romane. Policija je zove kao savjetnicu u slučajevima ubojstva kad standardne metode identifikacije tijela ne pomažu – kad su ostaci tijela razgrađeni, spaljeni ili uništeni do neprepoznatljivosti.

7. sez., 13. ep. - 1. siječnja

Računalni haker i osumnjičeni ubojica Christopher Pelant izlazi pred odbor za puštanje na uvjetnu, nadajući se da će mu sud dopustiti da skine monitor kretanja. Booth, Brennan i Julian na saslušanju su kako bi to spriječili, kad ih pozovu zbog novog slučaja ubojstva: otkriveno je tijelo u utočištu za divlje životinje, žrtvine unutarnje organe pojeo je čopor vukova, a par koji je otkrio tijelo preusmjerio je onamo čudno neispravni GPS, zbog čega je Brennan sumnjičava. Boothov ton zvonjenja misteriozno se promijenio u vučje zavijanje. Brennan identificira žrtvu kao svoga prijatelja dr. Ethana Sawyera, a ona i Booth uvjereni su da ga je Pelant nekako dao ubiti. Ethan je bio smješten u psihijatrijsku bolnicu zbog paranoidne shizofrenije, a navodno ga je pustio Pelant, koji je nekako hakirao bolničke sigurnosne sustave, unatoč činjenici da nema pristupa računalu. Iako je također moguće da je briljantni dr. Sawyer uspio sam pobjeći. Slučaj komplicira činjenica da se Brennan potajno savjetovala sa psihički bolesnim Ethanom o Pelantovu slučaju. Postane problematično kad zbog dokaza Brennan postane sumnjivom u Ethanovu ubojstvu, a Pelant uspije prevariti Bootha pa ga suspendiraju iz FBI-a.

8. sez., 1. ep. - 2. siječnja

Brennanica se uz Maxovu pomoć još skriva s Christine nakon što joj je haker Christopher Pelant smjestio za ubojstvo svog mentora dr. Ethana Sawyera. Booth se zaklinje da će uhvatiti Pelanta s FBI-evom pomoći ili bez nje. Clarka Edisona zaposlili su kao Jeffersonianova novog forenzičnog antropologa umjesto Brennanice... Što se nimalo ne sviđa Angeli koja toliko intenzivno radi na razbijanju Pelantova koda da zanemaruje druge slučajeve. Pronađeno je tijelo zakopano prije 11 godina... Koje je već iskopala i pregledala Brennanica prije dolaska tima iz Jeffersoniana. Angela shvati da je Brennanica riskirala svoju slobodu da im pošalje poruku: ako riješe to ubojstvo, oslobodit će je krivnje. Žrtva je srednjoškolska savjetnica koja je nestala prije 10 godina, a radila je u školi koju je pohađao Pelant. Tragovi iz Pelantove prošlosti pomognu timu u istrazi, no kad se Pelant pojavi na neočekivanom mjestu – a Hodgins učini nešto neočekivano – cijeli bi tim mogao biti uhićen. No zahvaljujući Sweetsu to bi mogla biti i prekretnica u slučaju.

8. sez., 2. ep. - 3. siječnja

Brennanica se vratila kući nakon nekoliko mjeseci u bijegu i između nje i Bootha osjeća se neugodna napetost. Pozornost im od nje odvuče istraga spaljenog tijela pronađenoga u bačvi ulja pod mostom, no u istrazi se stalno prepiru jer se oboje žele dokazati jedno drugomu nakon što su dugo bili odvojeni. Žrtva je identificirana zahvaljujući stentovima u srcu: riječ je o moćnom i nemilosrdnom odvjetniku za rastave bogatih parova Richardu Bartlettu, izbodenom u vrat nalivperom. Booth i Brennanica posjete njegov ured i otkriju da nedostaje jedno njegovo nalivpero, da njegova mlada tajnica Margot Sandoval uništava dokumente… I da se u samom uredu nalaze tragovi krvi. Sumnjivaca je mnogo, no prvoosumnjičeni postaju Gavin i Melanie Carmichael koji su večeri kad je Bartlett ubijen imali sastanak s njime. Dokumenti koje je Margot uništila bilješke su s tog sastanka. Nakon što saznaju sadržaj Bartlettova želuca, pojavljuje se novi osumnjičenik. Hodgins pronalazi DNK koji bi mogao dovesti do identifikacije pravog ubojice, a Angela rekonstruira uništene dokumente i pronalazi dokaze neočekivanog preljuba koji dovodi do još više sumnjivaca.

8. sez., 3. ep. - 4. siječnja

Nepoznatom je čovjeku odrubljena glava u eksploziji koju je uzrokovao eksploziv ostavljen u čaši na krovu njegova auta na parkiralištu hotela. Caroline makne Bootha sa slučaja i umjesto njega kao partnericu u istrazi dodijeli mladu i svadljivu agenticu Oliviju Sparling. Olivia nije oduševljena što radi sa psihologom, no uskoro između nje i Sweetsa počnu frcati iskre… Što zabrinjava Sweetsa jer se on još viđa s Daisy. Caroline je pod pritiskom šefova zbog skupoće usluga Jeffersoniana u rješavanju zločina i želi da Booth opravda te troškove na tromjesečnom sastanku o budžetu. Booth prvo odbije, no Caroline mu obeća da će, ako bude dobar, dobiti promaknuće i povišicu… Iako Booth ne želi uredski posao, dodatni novac dobro bi mu došao da se osjeća kao ravnopravni partner u odgajanju Christine, kojoj Brennanica želi kupiti skupa ergonomska dječja kolica. Žrtva zločina je Robert Carlson, no kada Sparling i Sweets dođu ispitati njegovu ženu, otkriju da je Carlson itekako živ. Carlson je kao dijete posvojen i imao je identičnog blizanca za kojega nije znao, a Sweets, na Olivijino zgražanje, misli da može zaključiti nešto o životu i osobnosti žrtve prema njegovu bratu. Zahvaljujući Hodginsu deformirani fetus žohara uputi tim na to otkuda je došao eksploziv. Zahvaljujući Sweetsu pronađena je prava žrtva. Među osumnjičenicima su njegova nasilna žena, kladioničar i vođa new age skupine za samoostvarenje kojoj je pripadala žrtva, no dokazi koje je otkrio tim Jeffersoniana upućuju na još jednog osumnjičenika.

8. sez., 4. ep. - 5. siječnja

Kada par koji se svađa pokuša izvući svoj auto iz jarka pokraj ceste, gume koje se vrte otkrivaju truplo ispod njega… I poprskaju ostatke po nesretnom suprugu koji slučajno proguta nekoliko komadića. Žrtva je upucana, a prema dokazima na tijelu i u želucu, nedavno je bila na izložbi životinja. Žrtva je Jared Drew, radnik koji je nekad posjedovao željezariju, no izgubio je sve što je imao tijekom financijske krize. Daisy otkrije da je Drew upucan dvama različitim pištoljima, a artritis od kojega je navodno bolovao zapravo je trovanje krvi. Prvoosumnjičeni su Jaredova bivša žena Marcy i njezin novi dečko Mike. Međutim, istragom tim dolazi do Jaredova zadnjeg posla – radio je na izložbi životinja gdje su se prodavali tigrovi i druge egzotične životinje te ispada da je Jareda napao čistokrvni, ugroženi sibirski tigar… Životinja čija je prodaja zakonom zabranjena. Voditelj izložbe kune se da on nije kriv… No tko jest?
Bootha zbunjuje Brennanica koja razmišlja trebali se jednog dana kandidirati za predsjednicu države i stalno nabraja što je čini kvalificiranom za taj posao. Sweets i Daisy spremaju se početi živjeti zajedno; Daisy je oduševljena, a Sweets nervozan.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Domi TV!

 Tagovi