Kod Ane, 7. - 11. siječnja

Slika nije dostupna
,
Slika nije dostupna
hr_HR

Ana kuha svježe, zdravo i od sezonskih namjernica, a jela koja sprema uz malo truda mogu pripremiti svi.

2.sez., 9.ep. - 7. siječnja

Ani u kuhinju i na ručak dolazi poznati kuhar Grgur Bakšić. Kako će se kolegi iz struke svidjeti Anin način pripreme pečene gusje jetre? Ana jetru priprema s relishem od kukuruza. Glavno jelo bit će svinjski lungić s umakom od suhih vrganja, a uz njega Ana će pripremiti i pire od korjenastog povrća. U današnjoj emisiji gledatelji imaju prilike vidjeti i naučiti kako napraviti slastan desert koji se sastoji od parmezana i kruška s medom.

2.sez., 10.ep. - 8. siječnja

Ana će danas imati zanimljivog sugovornika i kompetentnog kritičara jer joj u goste dolazi utemeljitelj i vlasnik Akademije vina i hrane, Siniša Šare. I Ana i njezin gost znaju uživati u vrhuncima gastronomije, a da će tako biti i danas pobrinut će se domaćica Ana koja će u svojoj kuhinji pripremiti još jedno kulinarsko čudo. Siniša će tako kušati Anin tatarski biftek, a nakon njega će Ana poslužiti polagano zapečeno carsko meso. Uz meso će se naći i zapečeni poriluk. U ovoj emisiji između ostalog gledatelji mogu vidjeti i naučiti kako napraviti odličan tiramisu.


2.sez., 11.ep. - 9. siječnja

Juha od korijena peršina s kestenima prvo je jelo koje će Ana pripremiti za svoju gošću. Pjevačica Ivanka Mazurkijević uživat će i u pečenom kozliću. Ana će kozlića poslužiti s umakom od badema, a kao prilog uz njega naći će se kelj pupčar pečen s pancetom. Pita od muškatne tikve će biti 'šećer' za kraj još jednog kulinarskog poslijepodneva uz specijalitete najbolje TV kuharice na ovim prostorima.


2.sez., 12.ep. - 10. siječnja

Za predjelo će Ana svome gostu pripremiti paštetu od pilećih jetrica. Željko Žutelija, urednik i gastro novinar zasigurno će uživati u pečenoj purici s kiselim zeljem i mlincima. U kulinarskom showu Ana će pokazati i kako napraviti odličan relish od ljutike i suhih šljiva. A šljive će Ana iskoristiti i za pripremu deserta. Naime, Rene i Željko zasladit će se njenim odličnim uštipcima sa suhim šljivama.


2.sez., 13.ep. - 11. siječnja

Proizvođači maslinovog ulja iz Istre, Bosiljka i Duilio Belić današnji su Anini gosti.
Gledatelji od Ane mogu naučiti kako napraviti uštipke od bakalara te maneštru od slanutka. Za desert Ana će poslužiti sorbeto od čokolade i kekse od pistacija. Gosti će Ani ispričati mnoge tajne uzgoja maslina i proizvodnje kvalitetnog ulja, a Ana će njima otkriti koji detalj ili tajni sastojak maštovitih jela koji će se naći na njenom stolu.
 

Emisiju 'Kod Ane' pratite od ponedjeljka do nedjelje u jutarnjem terminu na Doma TV-u!Tagovi